Μείωση 25% στον ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα έχουν απώλεια εισοδήματος

Έκπτωση 25% στον ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα έχουν απώλεια εισοδήματος λόγω του μειωμένου κατά 40% ενοικίου που θα εισπράξουν από τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται η «Καθημερινή», η έκτπωση θα αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα καταβάλουν εφάπαξ τον φετινό ΕΝΦΙΑ και μάλιστα εντός της προθεσμίας της πρώτη δόσης, όποτε και αν αυτή θα πρέπει να καταβληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες που έχουν εισοδήματα από ενοίκια το μέτρο θα αφορά 1 εκατ. ιδιοκτήτες.

Φαίνεται πως γίνεται δεκτή λοιπόν η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για έκπτωση 25% στον ΕΝΦΙΑ όσων πληρώσουν εμπρόθεσμα φέτος. Ήδη από χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε προλυάνει το έδαφος λέγοντας «Όποιος έχει χάσει εισόδημα λόγω της υπάρχουσας κρίσης δικαιούται μείον 40% στο ενοίκιο. Στους ιδιοκτήτες θα δοθούν φορολογικά κίνητρα και φορολογικές απαλλαγές για να διορθώσουν και αυτοί τη ζημία που θα έχουν. Σε αυτή την κρίση θα περάσουμε όλοι μαζί απέναντι, ανθρώπινα και πολιτισμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.