8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη αφού θα μείνεις σπίτι.

«Εκδικητής» (2017) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ 

Ο Κουάν, ένας κινεζικής καταγωγής, ταπεινός ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Chinatown του Λονδίνου, βλέπει το καλά κρυμμένο –για πολλά χρόνια- παρελθόν του να βγαίνει στην επιφάνεια, μέσω μίας εκδικητικής βεντέτας, όταν το μόνο πρόσωπο, που του έχει μείνει να αγαπά, η έφηβη κόρη του, δολοφονείται σε ένα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα με πολιτικά κίνητρα. Ψάχνοντας ασταμάτητα για την ταυτότητα των τρομοκρατών, ο Κουάν εξαναγκάζεται να έρθει σε σύγκρουση με έναν Βρετανό κυβερνητικό αξιωματούχο, το παρελθόν του οποίου ίσως κρύβει στοιχεία για τους πραγματικούς δολοφόνους…

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Πιρς Μπρόσναν, Κέιτι Λέουνγκ, Ρούφους Τζόουνς, Μαρκ Τάντι, Τσάρλι Μέρφι.

*Star, Πέμπτη 9/4 στις 21:00

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του. Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Ant1, Πέμπτη 9/4 στις 21:00

«Ο Μεξικάνος» (2001) σε σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι

Ο Τζέρι, ένας αποτυχημένος τυχοδιώκτης, αναζητά στο Μεξικό ένα ανεκτίμητης αξίας πιστόλι για λογαριασμό του μαφιόζου αφεντικού του. Την ίδια ώρα ένας πληρωμένος δολοφόνος απάγει τη φίλη του, Σαμ, ώστε ο Τζέρι να πιεστεί συναισθηματικά για να εκτελέσει με επιτυχία την αποστολή του.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Τζιν Χάκμαν, Μπομπ Μπάλαμπαν.

*Open, Πέμπτη 9/4 στις 21:00

«Νήσος 2» (2011) σε σκηνοθεσία Αντώνης Αγγελόπουλος

Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη; Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι ξέμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Πέντε χρόνια μετά, ο Μπάμπης, ο Άγης και η Αφροδίτη εκτίουν τις ποινές τους. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους. Η μοίρα, όμως, τα φέρνει έτσι που δύο μόλις μέρες πριν την αποφυλάκισή του, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν έτσι για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου είναι σημειωμένη σε δύο ξεχωριστά κομμάτια ενός χάρτη. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου μισού, την «κάνει» για τα Ηλύσια πεδία! Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το «φάντασμα» της Ολυμπίας.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. 

*Alpha, Πέμπτη 9/4 στις 21:50

«Εγκλωβισμένη» (2016) σε σκηνοθεσία Φάρεν Μπλάκμπερν

Η παιδοψυχολόγος Μαίρη, έχει χάσει πολύ πρόσφατα τον άντρα της και ζει σε μια απομονωμένη εξοχική κατοικία στη Νέα Αγγλία. Εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι της εξαιτίας μια δυνατής, χειμωνιάτικής καταιγίδας, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει ένα μικρό αγόρι προτού αυτό εξαφανιστεί για πάντα…  

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Τσάρλι Χίτον, Όλιβερ Πλατ.

*Star, Πέμπτη 9/4 στις 23:15

«Δείπνο πανηλιθίων» (2010) σε σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

Ο Τιμ, ένα φιλόδοξο διοικητικό στέλεχος σε μεγάλη εταιρία, πιστεύει ότι είναι ένα βήμα πριν την προαγωγή, αρκεί να καταφέρει να εντυπωσιάσει το αφεντικό του. Πώς θα το πετύχει αυτό; Η τέλεια ευκαιρία είναι το δείπνο που οργανώνει κάθε μήνα το αφεντικό, στο οποίο νικητής της βραδιάς στέφεται όποιος φέρει τον πιο ηλίθιο καλεσμένο για συνοδό. Για καλή του τύχη, ο Τιμ βρίσκει τον Μπάρι, ένα θεότρελο τύπο με ένα πολύ ιδιαίτερο ταλέντο.

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Πολ Ραντ, Ζακ Γαλιφιανάκης, Λούσι Παντς, Ρον Λίβινγκστον.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 9/4 στις 23:15

«Η Ελιά» (2010) σε σκηνοθεσία Ισιάρ Μπογαΐν

Η Άλμα είναι 20 χρόνων και ζει σ ένα μικρό χωριό στην ανατολική ακτή της Ισπανίας. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον αγαπημένο της παππού, παρόλο που εκείνος έχει σταματήσει να μιλά εδώ και χρόνια. Όταν αρνείται πια και να φάει, η Άλμα πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να τον βοηθήσει, είναι να βρει και να φέρει πίσω την ελιά που ξεριζώθηκε και πουλήθηκε από την οικογένειά του πριν από δώδεκα χρόνια. Χωρίς πλάνο και χρήματα, πείθει συγγενείς και φίλους να την ακολουθήσουν στην αναζήτηση της ελιάς που ανήκε στην οικογένειά της για περισσότερες από δύο χιλιετίες.

Παίζουν: Άννα Καστίγιο, Χαβιέ Γκουτιέρεζ, Πεπ Άμπρος, Μανουέλ Κουκάλα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 9/4 στις 23:15

«Σε απόσταση βολής» (1993) σε σκηνοθεσία Ρόουντι Χέρινγκτον

Η ανεύρεση του τέταρτου πτώματος, που έριξε στο ποτάμι ένας μανιακός δολοφόνος, συγκλονίζει το Πίτσμπουργκ. ‘Αλλο ένα θέμα που κυριαρχεί στα δελτία ειδήσεων, είναι η δίκη του ντετέκτιβ Ντετίλο, ο οποίος χτύπησε και άφησε σε κώμα έναν ύποπτο. Κλειδί σ’ αυτή την υπόθεση ήταν η μαρτυρία του εξαδέλφου του, ντετέκτιβ Τόμας Χάρντι, που προκάλεσε την εχθρότητα των συναδέλφων του. Ο Χάρντι θα προκαλέσει ακόμη περισσότερο την “τύχη” του, δηλώνοντας στον Τύπο τη θεωρία του, ότι ο δολοφόνος πρέπει να είναι αστυνομικός! Οι δολοφονίες συνεχίζονται και η αστυνομία έχει ρίξει όλο το βάρος στην ανεύρεση και σύλληψη του μανιακού δολοφόνου. Σε μια καταδίωξη υπόπτου, ο πατέρας του Χάρντι, αστυνόμος κι αυτός, σκοτώνεται. Η Αστυνομία συλλαμβάνει κάποιον, που καταδικάζεται σε θάνατο, κλείνοντας έτσι την υπόθεση. ‘Οσο για τον Ντετίλο, την τελευταία μέρα της δίκης του, προτιμά να αυτοκτονήσει από το να μπει στη φυλακή. Δυο χρόνια αργότερα, ο Χάρντι, εκτός Σώματος πλέον, κάνει περιπολίες διάσωσης με την Ακτοφυλακή. Το πτώμα μιας γυναίκας, που βρίσκεται στο ποτάμι, ταράζει τα “νερά”. Ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ντένις Φαρίνα, Τομ Σάιζμορ, Ρόμπερτ Παστορέλι.

*Mega, Πέμπτη 9/4 στις 00:00