Καστοριά: Ανησυχία κατοίκων για Ρομά στους Μανιάκους

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής των Μανιάκων, καθώς εδώ και δύο μέρες , περίπου 10 άτομα έχουν μετακομίσει στην περιοχή, σε ένα μικρό σπίτι δίπλα στο φανάρι της διασταύρωσης Λεύκης – Νεστορίου.

Σύμφωνα με καταγγελίες  κατοίκων της περιοχής, που επικοινώνησαν με την ομάδα του mpetskas.com, οι Ρομά δεν τηρούν κανένα μέτρο προφύλαξης,  παραβιάζοντας την νέα διάταξη απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

“Χθες το βράδυ τα παιδιά έπαιζαν ανεξέλεγκτα στην γειτονιά,  μετά τις  8 που ξεκινά επίσης και η απαγόρευση κυκλοφορίας, την ώρα που οι γονείς τους μαζεμένοι στην αυλή διασκέδαζαν υπό τον ήχο δυνατής μουσικής. Πολλές φορές, τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, μετακινήθηκαν από και προς  το χώρο, μεταφέροντας διάφορα αντικείμενα.”  μας δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της  περιοχής.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της γειτονιάς αναρωτιούνται πως εν μέσω καραντίνας κατάφεραν οι Ρομά να μετακομίσουν στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και από πού ήρθαν.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα γεγονότα που συνέβησαν σήμερα σε καταυλισμούς στη Λάρισα, έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τους κατοίκους της περιοχής.