7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη αφού θα μείνεις σπίτι.

«Νώε» (2014) σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφκσι

O βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου, υποδύεται τον Νώε. Ένας έμπειρος μαχητής, μάγος και θεραπευτής, ο Νώε ήθελε μόνο την ειρήνη για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ωστόσο, κάθε βράδυ, ο Νώε βασανίζεται από οράματα μιας ατέλειωτης πλημμύρας, που συμβολίζει την καταστροφή όλης της ζωής. Σταδιακά, αρχίζει να κατανοεί το μήνυμα που του έστειλε ο Θεός. Ο Θεός αποφάσισε να τιμωρήσει τους ανθρώπους και να τους σκοτώσει όλους. Αλλά έδωσε στο Νώε μια τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει τη ζωή στη Γη. Ο Ντάρεν Αρονόφσκι χτίζει μια τρισδιάστατη ιστορία ρίχνοντας φως σε μια από τις πιο γνωστές ιστορίες της Βίβλου. Εκμεταλλευόμενος την φυσική ομορφιά της Ισλανδίας και χρησιμοποιώντας πληθώρα ειδικών εφέ, ο Αρονόφσκι δημιουργεί μια αριστουργηματική ταινία. 

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Χόπκινς, Έμα Γουάτσον.

*Open, Δευτέρα 13/4 στις 20:50

«Ο Κόμης Μόντε Κρίστο» (2002) σε σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς

Ο Έντμοντ Νταντές, ένας τίμιος και φιλήσυχος νεαρός ναυτικός, ετοιμάζεται να παντρευτεί την όμορφη Μερσέντες. Όμως δε θα προλάβει, αφού θα πέσει θύμα σκευωρίας, που έστησε ο μέχρι τότε φίλος του Φερνάν, για να κάνει δική του τη Μερσέντες. Έγκλειστος πια στη διαβόητη φυλακή του νησιού Σατό Ντιφ, εκτίει την άδικη ποινή του, που διαρκεί δεκατρία ολόκληρα χρόνια. Στο διάστημα αυτό, αλλάζουν οι απόψεις του για τη ζωή και τους ανθρώπους. Η εντιμότητά του δίνει τη θέση της στη δίψα για εκδίκηση όλων εκείνων που τον αδίκησαν και τον πρόδωσαν. Σύντομα θα καταφέρει να αποδράσει, και μεταμορφωμένος πια στον μυστηριώδη ευπατρίδη Κόμη Μόντε Kρίστο, αρχίζει να βάζει σε εφαρμογή το πολυμήχανο σχέδιό του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει έναν τρόπο για να εισχωρήσει στη γαλλική αριστοκρατία.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Γκάι Πιρς, Ρίτσαρντ Χάρις, Χένρι Κάβιλ.

*Alpha, Δευτέρα 13/4 στις 21:50

«Βαβέλ» (2006) σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου

Στα βάθη της μαροκινής ερήμου, ένα όπλο εκπυρσοκροτεί – πυροδοτώντας μία αλυσίδα γεγονότων που θα συνδέσουν τη μοίρα ενός ζευγαριού αμερικανών τουριστών και τον αγώνα τους να επιβιώσουν, δύο αγοριών στο Μαρόκο που μπλέκονται στο μοιραίο έγκλημα, μιας γκουβερνάντας που προσπαθεί παράνομα να περάσει τα σύνορα στο Μεξικό κουβαλώντας δύο παιδιά και μιας γιαπωνέζας έφηβης της οποίας ο πατέρας καταζητείται στο Τόκιο. Οι διαφορετικές κουλτούρες και οι γεωγραφικές αποστάσεις δείχνουν ότι οι τέσσερις αυτές ομάδες ανθρώπων μοιράζονται λίγα, όμως τα παιχνίδια της μοίρας, ο φόβος της απομόνωσης και ο πόνος θα κάνει τις ιστορίες τους παράλληλες και θα τους φέρει κοντά.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Κέιτ Μπλάνσετ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ. Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου επιστρατεύει ένα θαυμάσιο καστ, με τους Μπραντ Πιτ, Κέιτ Μπλάνσετ και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ στους βασικούς ρόλους.

*Open, Δευτέρα 13/4 στις 23:00

«Θαύμα» (2017) σε σκηνοθεσία Στίβεν Τσμπόσκι.

Βασισμένο στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Ρ. Τζ. Παλάτσιο, το «Θαύμα» αφηγείται τη συγκλονιστική και συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν. Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπό του που τον ανάγκασαν  να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας, όταν αρχίζει να φοιτά σ ένα δημοτικό σχολείο. Καθώς η οικογένειά του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους τη συμπόνοια και την αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις. Η ιστορία ενός δεκάχρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση, φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα, ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια. Έναν χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο, ο Όγκι και όλοι γύρω του αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή: η φιλία, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στο δρόμο σου. 

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Ουίλσον, Τζέικομπ Τρεμπλέι, Μάντι Πατίνκιν, Ιζαμπέλα Βίντοβιτς.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 13/4 στις 23:15

«Το Εξπρές του Μεσονυχτίου» (1978) σε σκηνοθεσία ‘Αλαν Πάρκερ

Ο νεαρός Αμερικανός τουρίστας και μαθητής κολεγίου Μπίλι Χέις συλλαμβάνεται στην Κωνσταντινούπολη για κατοχή μικρής ποσότητας χασίς. Ο Μπίλι καταδικάζεται σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων. Μέσα στη φυλακή γνωρίζει τη βαναυσότητα του διοικητή, που τον χτυπά, τον βιάζει και τον μεταβάλει σε σωματικό και ψυχολογικό ράκος. Ο Μπίλι γίνεται φίλος με δύο άλλους φυλακισμένους, τον Αμερικανό Τζίμι Μπελ και τον ‘Αγγλο Μαξ, που έχει ήδη υποφέρει πολλά στη διάρκεια της μακρόχρονης φυλάκισής του. Ο πατέρας του Μπίλι και η κοπέλα του Σούζαν προσπαθούν να βρουν τρόπο να τον ελευθερώσουν. Η συμπαράσταση που δέχεται ο νεαρός από τους δύο αυτούς δικούς του ανθρώπους, του δίνει το απαιτούμενο κουράγιο για να αντέξει τις δυσμενείς συνθήκες. Και ενώ τα τέσσερα χρόνια της ποινής του τελειώνουν, ο Μπίλι καλείται να ξαναδικαστεί. Αυτή τη φορά ο εισαγγελέας ζητά την ισόβια φυλάκισή του, αλλά η γεμάτη πάθος απολογία του Μπίλι κερδίζει την εύνοια των δικαστών, που του ρίχνουν τριάντα χρόνια. Ο Μπίλι είναι σίγουρος δεν θα αφεθεί ποτέ ελεύθερος και καταλαβαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να ξανακερδίσει την ελευθερία του είναι να χρησιμοποιήσει το “Εξπρές του μεσονυχτίου”, ένα παράνομο δίκτυο για την απόδραση ανθρώπων του υπόκοσμου. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Aμερικανού φοιτητή Μπίλι Χέις, που την προσάρμοσε για την οθόνη ο σεναριογράφος (και σκηνοθέτης ταινιών όπως το “Πλατούν” και το “JFK”) ‘Ολιβερ Στόουν.

Παίζουν: Μπραντ Ντέιβις, Ράντι Κουέιντ, Τζον Χαρτ, Μπο Χόπκινς, Αϊρίν Μίρακλ.

*Mega, Δευτέρα 13/4 στις 23:30

«Ο Πορφυρός Λόφος» (2008) σε σκηνοθεσία Τζον Γου

Το 208 μ.Χ., η κινεζική Δυναστεία των Χαν διανύει τις τελευταίες ημέρες της κυριαρχίας της. Ο πρωθυπουργός Κάο Κάο πείθει τον Αυτοκράτορα Χαν πως ο μόνος τρόπος για να ενωθεί ολόκληρη η Κίνα είναι η κήρυξη πολέμου στα βασίλεια του Ζου στη Δύση και του Ανατολικού Γου στο Νότο. Μια φιλόδοξη στρατιωτική καμπάνια ξεκινά, με ηγέτη τον ίδιο. Χωρίς άλλη ελπίδα επιβίωσης, τα βασίλεια του Ζου και του Ανατολικού Γου δημιουργούν μια παράδοξη συμμαχία. Ακολουθεί μια σειρά από μάχες ισχύος και εξυπνάδας, με αποκορύφωμα τη μάχη του Πορφυρού Λόφου, η οποία άλλαξε για πάντα την πορεία της κινεζικής ιστορίας.

Παίζουν: Τόνι Λιούνγκ, Τακέσι Κανεσίρο, Ζανγκ Φενγκ-γί, Γουέι Ζάο,Τσιλίνγκ Λιν.

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 13/4 στις 00:15

«Tully: Τα Παιδιά Είναι Ευτυχία;» (2018) σε σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν

Η Μαρλώ είναι μια παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά, και έγκυος στο τρίτο, που με μισή καρδιά δέχεται το καλοπροαίρετο δώρο του αδελφού της για «νυχτερινή νταντά», με την ελπίδα να ελαττώσει λίγο το στρες της καθημερινότητας της. Η Τάλλυ, η «νυχτερινή νταντά», φτάνει με την μορφή μιας όμορφης, ανεξάρτητης φοιτήτριας πανεπιστημίου που θα την βοηθήσει όχι μόνο να βρει περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί, αλλά αλλάζοντας εντελώς τη ζωή της με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Μια πρωτότυπη προσέγγιση στο θέμα της οικογένειας και στο ερώτημα αν τα παιδιά φέρνουν πάντα την ευτυχία. Για άλλη μια φορά η ερμηνεία της Σαρλίζ Θερόν εντυπωσιάζει, ενώ για τη συγκεκριμένη ταινία υπήρξε και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα α γυναικείου ρόλου.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Μακένζι Ντέιβις, Μαρκ Ντάπλας, Ρον Λίβινγκστον.

*Alpha, Δευτέρα 13/4 στις 00:45