8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη αφού θα μείνεις σπίτι.

«Για Φαντάσου» (2009) σε σκηνοθεσία Karey Kirkpatrick

Ένα διευθυντικό στέλεχος που η καριέρα του έχει πάρει την κάτω βόλτα, βρίσκει λύσεις στα προβλήματά του στον φανταστικό κόσμο της κόρης του.

Παίζουν: Eddie Murphy, Thomas Haden Church, Yara Shahidi

*Ant1, Τρίτη 14/4 στις 20:45

«Το Βασίλειο της Φωτιάς» (2002) σε σκηνοθεσία Ρομπ Μπόουμαν

Στις εργασίες επέκτασης του Λονδρέζικου μετρό οι εκσκαφείς χτυπούν κάποια υπόγεια σπηλιά. Ο 12χρονος Quinn είναι γιος της εργολάβου και καθημερινά κατεβαίνει στα έργα όπου έχει γίνει φίλος με τους εργάτες. Η περιέργειά του θα τον οδηγήσει να μπει στη σπηλιά. Εκεί θα βρεθεί μπροστά σε ένα τεράστιο ιπτάμενο πλάσμα, που εκτοξεύει φωτιές από το στόμα του. Στις υπόγειες στοές θα επικρατήσει πανικός και ο Quinn θα είναι ο μόνος επιζών από αυτό το συμβάν. Θα είναι μάρτυρας της απελευθέρωσης του δράκου στους ουρανούς του Λονδίνου. Είκοσι χρόνια μετά, τα τέρατα αυτά έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί και κρατούν αιχμάλωτο τον πλανήτη. Μεγάλο μέρος της γης έχει καεί ολοκληρωτικά και οι άνθρωποί ζουν σε μικρές κοινότητες πάντα με τον φόβο της επίθεσης από τους δράκους. Ο Quinn είναι πια αρχηγός μιας μικρής κοινότητας που προσπαθεί να επιβιώσει κρυμμένη σε στοές κάτω από ένα παλιό πύργο στη Βρετανική επαρχία. Η κατάσταση είναι δύσκολη, η καλλιέργεια γης σχεδόν αδύνατη και δεν φαίνεται λύση στον ορίζοντα για το πως μπορούν να ηττηθούν οι δράκοντες. Όλα θα αλλάξουν όταν στην μικρή κοινότητα θα εμφανιστεί η ομάδα του Αμερικανού Van Zan, που ισχυρίζεται ότι έχει βρει τρόπο να εξολοθρεύσει τα τέρατα.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Κρίστιαν Μπέιλ, Ιζαμπέλα Σκορούπκο.

*Alpha, Τρίτη 14/4 στις 21:50

«Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (1989) σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών. Μια μυστική λέσχη νέων που μαζεύονται σε μια ινδιάνικη σπηλιά και απαγγέλλουν ποίηση, αναζητώντας την κρυμμένη μαγεία που κρύβεται πίσω από τις λέξεις, προσπαθώντας ουσιαστικά να ανακαλύψουν ένα νόημα για της ζωή τους. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας ορισμός για την λέσχη του «Κύκλου των χαμένων ποιητών» λίγο πολύ παρόμοιος με τον ορισμό που δίνει ο ίδιος ο Jonh Keating (Robin Williams) στην ταινία. Ουσιαστικά αυτή είναι και η κεντρική της ιδέα. Μια παρέα νέων που προσπαθεί να ανακαλύψει τις μικρές και μεγάλες συναισθηματικές απολαύσεις που δίνουν νόημα στη ζωή. Οδηγός τους σε αυτή την αναζήτηση ένας ιδιοφυής αντικομφορμιστής δάσκαλος γεμάτος ζωντάνια, ιδέες, ευαισθησία και πάθος για την ζωή. Τους μαθαίνει να σκέφτονται και να νιώθουν, να μην αφήνουν τις στιγμές να χάνονται άλλα να τις βιώνουν έντονα από την πρώτη μέχρι την τελευταία. Αυτοί τον ακολουθούν και τον εμπιστεύονται μέχρι το τέλος.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ίθαν Χοκ, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.

*Open, Τρίτη 14/4 στις 22:30

«Θρύλοι του πάθους» (1994) σε σκηνοθεσία ‘Εντουαρντ Ζούικ 

Ο συνταγματάρχης Λάντλοου, απογοητευμένος από την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στους Ινδιάνους, εγκαταλείπει το στρατό και εγκαθίσταται σ’ ένα απομονωμένο ράντσο στα Βραχώδη ‘Ορη της Μοντάνα. Η γυναίκα του, βαριεστημένη από τη ζωή στη φύση, θα φύγει για να μείνει στην πόλη. Θα αφήσει όμως κοντά στον πατέρα τους, τους τρεις γιους της, ‘Αλφρεντ, Τρίσταν και Σάμιουελ. Απ’ αυτούς, ο Τρίσταν θα αποδειχθεί ο πιο ανήσυχος, ένας αληθινός τυχοδιώκτης, που έχει μέσα του το “κάλεσμα της άγριας φύσης” και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή και τις υποχρεώσεις της εκπολιτισμένης κοινωνίας. Κάποια μέρα, ο Σάμιουελ θα φέρει στο πατρικό σπίτι την μνηστή του Σούζαν, την οποία θα ερωτευθούν και τα άλλα αδέλφια. Απαντώντας στο ιδεαλιστικό κάλεσμα της εποχής τους, οι αδελφοί Λάντλοου θα καταταγούν στο στρατό για να πολεμήσουν τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Α’ παγκοσμίου Πολέμου. Ο Σάμιουελ θα σκοτωθεί, ο Τρίσταν θα κερδίσει την αγάπη της Σούζαν, αλλά θα την εγκαταλείψει για να γυρίσει τον κόσμο, με αποτέλεσμα εκείνη να παντρευτεί τον ‘Αλφρεντ, που διαπρέπει ως έμπορος και στη συνέχεια ως μέλος της Γερουσίας… 

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, ‘Αντονι Χόπκινς, ‘Αινταν Κουίν, Τζούλια ‘Ορμοντ, Χένρι Τόμας.

*Mega, Τρίτη 14/4 στις 23:00

«Ιστορία Αγάπης και Σκότους» (2015) σε σκηνοθεσία Νάταλι Πόρτμαν.

Είναι η ιστορία του συγγραφέα Άμος Οζ και των παιδικών του χρόνων στην Ιερουσαλήμ στο τέλος της Βρετανικής κυριαρχίας στην Παλαιστίνη και στα πρώτα χρόνια του κράτους του Ισραήλ. Ο αγώνας που έκανε η μητέρα του Φάνια για να τον μεγαλώσει μέσα σ έναν γάμο όλο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην ενσωμάτωσή της στην ξένη χώρα. Η Φάνια παλεύει με τους εσωτερικούς της δαίμονες και οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο για το γιο της. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν σκηνοθετεί την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ισραηλινού συγγραφέα Άμος Οζ.

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Αμίρ Τέσλερ, Γκιλάντ Καχάνα, Τόμερ Καπόν, Οχάντ Νόλερ, Σίρα Χάας, Μάκραμ Κούρι, Αλεξάντερ Πέλεγκ, Γιόνατον Σιράι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 14/4 στις 23:15

«Η Άλλη Ερωμένη του Βασιλιά» (2008) σε σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουϊκ

Μια καθηλωτική και αισθησιακή ιστορία, γεμάτη ρομαντισμό, πόθο, ίντριγκες, προδοσίες, συνωμοσίες. Η ταινία αφηγείται μία ιστορία ίντριγκας, πάθους και προδοσίας τοποθετημένη χρονικά σε μία καθοριστική στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ιστορία. Οι δύο πανέμορφες αδελφές Άνι και Μαίρη, οδηγημένες από την τυφλή φιλοδοξία της οικογένειάς τους, συναγωνίζονται για μία θέση στην καρδιά του παθιασμένου Βασιλιά Ερρίκου του VIII. Η ταινία είναι βασισμένη στο best seller μυθιστόρημα της Φιλίπα Γκρέγκορι.

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Έρικ Μπάνα, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Star, Τρίτη 14/4 στις 23:45

«Βασιλιάς Αρθούρος» (2004) σε σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Ο Αρθούρος, από Ρωμαίο πατέρα και Βρετανίδα μητέρα, διοικεί μια ομάδα Ιπποτών για λογαριασμό της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Καθώς η Αυτοκρατορία πέφτει, οι Ρωμαίοι αποσύρονται αφήνοντας τους κατοίκους της Βρετανίας στο έλεος των αιμοδιψών Σαξόνων. O Αρθούρος οδηγείται σε ένα μεγάλο δίλημμα: υποχώρηση και ελευθερία ή σχεδόν σίγουρη αυτοκτονία, αντιμετωπίζοντας τις ορδές των Σαξόνων; Η απόφασή του θα αλλάξει τη ροή της Ιστορίας… Ο επικός θρύλος του Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης σε μια καινούρια εκδοχή, βασισμένη για πρώτη φορά στα αληθινά ιστορικά γεγονότα! Οι Ιππότες του Κάμελοτ με τις αστραφτερές πανοπλίες, η γοητευτική και θαρραλέα Γκουίνεβιρ και ο μυστηριώδης μάγος Μέρλιν αποκτούν μια νέα διάσταση στη συναρπαστική υπερπαραγωγή του Τζέρι Μπρουκχάιμερ.

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Κίρα Νάιτλι, Μαντς Μίκελσεν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

*Alpha, Τρίτη 14/4 στις 00:00

«Ο Παράδεισος Είναι Αληθινός» (2014) σε σκηνοθεσία Ράνταλ Γουάλας

Ο μικρός Κόλτον περνάει διαμέσου μιας εμπειρίας που τον φέρνει μισό σκαλί από τον θάνατο. Προς έκπληξη των γονιών του, Τοντ και Σόνια, ο μικρός ισχυρίζεται ότι επισκέφτηκε τον Παράδεισο κι εξιστορεί με λεπτομέρειες το απίθανο του ταξίδι, σε μίξη με την παιδική του αθωότητα. Μάλιστα, θυμάται πλέον γεγονότα που συνέβησαν πριν τη γέννηση του, γεγονότα που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει υπό κανονικές συνθήκες.

Παίζουν: Γκρεγκ Κινίαρ, Κέλι Ράιλι, Κόνορ Κόρουμ, Μάργκο Μάρτιντεϊλ, Τόμας Χέιντεν Τσερτς.

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 14/4 στις 00:15