Μια συνέντευξη σε “Θολά Νερά”

Μια συνέντευξη σε “Θολά Νερά”

Με πολλές απορίες αποχώρησαν από το γραφείο του Δημάρχου Καστοριάς οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης έπειτα από την συνέντευξη τύπου που ο ίδιος προκάλεσε με κύριο και μοναδικό  θέμα αυτό της μόλυνσης του νερού στην τοπική κοινότητα του Δισπηλιού.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του ιδίου με αντιπροσωπεία των κάτοικων της τοπικής κοινότητας, η οποία διήρκησε αρκετή ώρα και ήταν εφ όλης της ύλης.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό του φλέγοντος θέματος, έχοντας πάντα στο πλάι του τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Αντωνιάδη, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε ο νυν Πρόεδρος κ. Μπαμπάκος του έχει υποβάλει την παραίτηση του.

Πολλά ερωτήματα έμειναν αναπάντητα και άλλα πολλά δημιουργήθηκαν, όπως γιατί ενημερώθηκε από την ΔΕΥΑΚ την Παρασκευή 13 Ιουλίου, ενώ το πρόβλημα προϋπήρχε εδώ και καιρό, για ποιο λόγο δεν μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα εάν οι μέχρι τώρα μετρήσεις ήταν εγκεκριμένες από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, γιατί δεν υπάρχουν μετρήσεις του νερού πριν από το 2014, γιατί ενώ ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ διαβεβαίωνε τόσο τον ίδιο όσο και το Δημοτικό συμβούλιο ότι το νερό ήταν ποιοτικά ασφαλές μέχρι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχουν μέχρι και σήμερα δημοσιοποιηθεί οι συγκεκριμένες μετρήσεις και πολλά άλλα τα οποία όπως ο ίδιος δήλωσε καλό θα ήταν να απαντηθούν από τους αρμοδίους της ΔΕΥΑΚ, λες και η Δημοτική Επιχείρηση και ο Δήμος δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Το μόνο που ξεκάθαρα ανέφερε είναι ότι ξεκίνησε κανονικά η υδροδότηση του Δισπηλιού, χωρίς όμως να πείθει τους κατοίκους ότι το νερό είναι ασφαλές και ότι μπορεί να καταναλωθεί χωρίς φόβο

Ακολουθούν αποσπάσματα της πρωινής συνέντευξης (από το video του oladeka):

Posted by Ola Deka Kastoria on Wednesday, July 25, 2018

 

Posted by Ola Deka Kastoria on Wednesday, July 25, 2018