7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη αφού θα μείνεις σπίτι.

«Ουράνια Έκπληξη» (2016) σε σκηνοθεσία Πατρίτσια Ρίτζεν

Η ταινία “Ουράνια έκπληξη” βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Κρίστι Μπιμ και περιγράφει την απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία της οικογένειας Μπιμ. Όταν η Κρίστι ανακαλύπτει ότι η 10χρονη κόρη της, Άννα, πάσχει από μια ανίατη ασθένεια, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και προσπαθεί με όλα τα μέσα να βρει μια λύση που θα την οδηγήσει στη θεραπεία.  Για καιρό δοκίμασε τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα. Παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τις δικές της και των γιατρών δεν άλλαζε κάτι, μέχρι που ένα αναπάντεχο και ανεξήγητο γεγονός της χτύπησε την πόρτα. Μετά από ένα φρικτό ατύχημα που είχε η μικρή Άννα, κάτι πραγματικά αξιοπερίεργο συνέβη. Κατά τη δραματική της διάσωση, συντελέστηκε  ένα «θαύμα» , προκαλώντας απορία ακόμα και στους ειδικούς γιατρούς που ανέλαβαν την υπόθεσή της. Παίρνουν όλοι τις απαντήσεις που θέλουν; Καταλήγουν κάπου τελικά; Η οικογένεια μετά το απίστευτο “θαύμα” σιγά σιγά βρίσκει τους ρυθμούς της, ανασυγκροτείται και αποτελεί πηγή έμπνευσης για την κοινωνία.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, ΚάιλιΡότζερς, Μάρτιν Χίντιρσον.

*Mega, Μ.Παρασκευή 17/4 στις 21:00

«Lion» (2016) σε σκηνοθεσία Γκαρθ Ντέιβις

Ο 5χρονος Σαρού ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ινδίας, μέλος μιας φτωχής οικογένειας. Με τον μεγαλύτερο αδελφό του περιπλανιούνται καθημερινά στην προσπάθειά τους να κερδίσουν το φαγητό της κάθε μέρας. Σε μία από αυτές τις αναζητήσεις, τα δύο αδέλφια θα χαθούν και ο μικρός Σαρού θα βρεθεί σε ένα τρένο, 1600 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του με προορισμό την Καλκούτα. Μετά από μεγάλες περιπέτειες και ταλαιπωρίες ο Σαρού θα καταλήξει στο ορφανοτροφείο και εκεί θα υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι Αυστραλών. Είκοσι χρόνια μετά ο Σαρού ζει σε μια αγαπημένη οικογένεια στην Αυστραλία. Η ζωή του κυλάει όμορφα με την αγαπημένη του και μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα να τον περιμένει. Όμως ενώ όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, ο Σαρού έχει ένα κενό και αισθάνεται πως για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του θα πρέπει να βρει τον τόπο καταγωγής του και την βιολογική του οικογένεια. Χωρίς να έχει κανένα στοιχείο, πέρα από κάποιες μνήμες αλλά και χωρίς να μπορεί να μοιραστεί με κανέναν το στόχο του, ο Σαρού βρίσκει τη βοήθεια, που χρειάζεται στην τεχνολογία, στο Google Earth.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ρούνι Μάρα, Ντεβ Πατέλ.

*Star, Μ.Παρασκευή 17/4 στις 21:00

«Λάνσελοτ, ο πρώτος ιππότης» (1995) σε σκηνοθεσία Τζέρι Τζάκερ

Στο ονειρικό Κάμελοτ φτάνει η λαίδη Γκουινεβίρ, και ενώνει τη μοίρα της με τον βασιλιά Αρθούρο και τους Ιππότες του της Στρογγυλής Τραπέζης, μεταξύ αυτών και ο γενναιότερος τους, ο Λανσελότ. Το βασίλειο όμως συνταράσσεται από την αγάπη αυτής της γυναίκας για τον βασιλιά, αλλά και παράλληλα τον έρωτα της για τον γενναίο ιππότη που κλέβει την καρδιά της όμορφης βασίλισσας του. Από την άλλη, η μάχη για το βασίλειο του Κάμελοτ έχει ξεκινήσει, αφού το διεκδικεί ο έκπτωτος ιππότης Μαλαγκάντ. Πρόκειται για μια επική υπερπαραγωγή που έφτασε τα 200.000 εισιτήρια στην Ελλάδα, με μεγάλους χολιγουντιανούς σταρ να δανείζουν τη λάμψη τους στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Σον Κόνερι σε μια μεγαλειώδη εμφάνιση αποτελεί την ιδανική επιλογή στο ρόλο του Αρθούρου.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζούλια Όρμοντ.

*Μακεδονία TV, Μ.Παρασκευή 17/4 στις 22:00

«Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» (1965) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Στίβενς.

Η ζωή του Ιησού από τη Ναζαρέτ, η πιο σημαντική ιστορία του ανθρώπινου γένους στην πλέον πολυδιάστατη κινηματογραφική εκδοχή της. Από την ταπεινή γέννηση στην ευσεβή διδασκαλία και από την ατιμωτική σταύρωση ως τη Θεία Ανάσταση, αυτό το μεγαλειώδες κινηματογραφικό έπος του Τζορτζ Στίβενς αποτελεί ένα εμπνευσμένο εγχειρίδιο ανάπλασης της ζωής του Χριστού. Γυρισμένη στην έρημο της Αριζόνα, στη Νεβάδα και στη Γιούτα.

Παίζουν: Μαξ φον Σίντοφ, Τσάρλτον Ίστον, Σίντνεϊ Πουατιέ, Σέλεϊ Γουίντερς, Ντόροθι Μακ Γκουάιρ, Τέλης Σαβάλας, Χοσέ Φερέρ, Άντζελα Λάνσμπερι, Τζον Γουέιν, Κάρολ Μπέικερ, Ντόναλντ Πλέζανς, Κάρολ Μπέικερ, Κλοντ Ρέινς, Κλαούντια Καρντινάλε, Μάρτιν Λαντάου, Πατ Μπουν, Ρόμπερτ Λότζια, Ντέιβιντ Μακάλουμ, Βίκτορ Μπουόνο, Ρίτσαρντ Κόντε.

*ΕΡΤ2, Μ.Παρασκευή 17/4 στις 23:00

«Το Πράσινο Μίλι» (1999) σε σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Τη δεκαετία του 30, οι δεσμοφύλακες της πτέρυγας μελλοθανάτων ενός σωφρονιστικού ιδρύματος θα βρεθούν σε πραγματικό ηθικό δίλημμα καθώς θα διαπιστώσουν ότι το επόμενο «θύμα» τους, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο κοριτσιών, είναι ένα καλοκάγαθο άτομο, που διαθέτει το χάρισμα να θεραπεύει με τα χέρια του… Η ομώνυμη σκοτεινή νουβέλα του Στίβεν Κινγκ προσεγγίζεται από τον Φρανκ Ντάραμποντ, ο οποίος προσδίδει στην κινηματογραφική του απόδοση μια πιο συναισθηματική χροιά. Αποτέλεσμα ένα δράμα φυλακής, υπαρξιακών προεκτάσεων και προβληματισμού πάνω στις ανθρώπινες αξίες, που βασίζεται εξ ολοκλήρου στις «εσωτερικές» ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Επικεφαλής ο βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χανκς ενώ έκπληξη αποτέλεσε ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, στο ρόλο του τραγικού Τζον Κόφεϊ.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντέιβιντ Μορς, Χάρι Ντιν Στάντον, Μπόνι Χαντ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Τζέιμς Κρόμγουελ.

*Star, Μ.Παρασκευή 17/4 στις 23:30

«Καλημέρα Ζωή» (1991) σε σκηνοθεσία Ράντα Χέινς

Ένας αλλοτριωμένος γιατρός που αδιαφορεί για τους ασθενείς του πληροφορείται ότι έχει καρκίνο. Το γεγονός αυτό θα τον σοκάρει και θα τον κάνει να αλλάξει ριζικά στάση ως προς τον τρόπο που έβλεπε μέχρι τώρα το ιατρικό λειτούργημά του.

Παίζουν: Γουίλιαμ Χαρτ, Ελίζαμπεθ Πέρκινς, Μάντι Πατίνκιν.

*Alpha, Μ.Παρασκευή 17/4 στις 00:00

«Στάσου Πλάι Μου» (1986) σε σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Τέσσερα νεαρά παιδιά, παρά την αδυναμία του καθενός χωριστά, ως ομάδα, μοιράζονται ένα αίσθημα δύναμης και σιγουριάς, που τα συνδέει ακόμα περισσότερο μεταξύ τους. Ο ευαίσθητος και δημιουργικός Γκόρντι, που υποφέρει από τον ξαφνικό θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του και πιστεύει ότι οι γονείς του δεν τον καταλαβαίνουν, ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος από τους άλλους Κρις, ο “σκληρός” της παρέας, που ανησυχεί για το μέλλον του εξαιτίας του αλκοολικού πατέρα του και του εγκληματία αδελφού του, ο παράτολμος και κάπως “φαφλατάς” Τέντι, με τα χοντρά γυαλιά του και το παραμορφωμένο αυτί, και ο παχουλός και ειλικρινής Βερν, που φοβάται ακόμη και τη σκιά του, όταν είναι μαζί ξεπερνούν τα ατομικά τους προβλήματα. Ενωμένα, λοιπόν, ξεκινούν ένα ταξίδι, κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, για να βρουν το πτώμα ενός εξαφανισμένου συνομηλίκου τους. Το ταξίδι τους θα αρχίσει τελείως αθώα, με το όνειρο να γίνουν οι “ήρωες” του Καστλ Ροκ, αλλά πριν τελειώσει θα ανακαλύψουν πολλά πράγματα (για τον εαυτό τους, τη φιλία και τους άλλους) και θα ζήσουν αρκετές περιπέτειες. 

Παίζουν: Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Κίφερ Σάδερλαντ, Γουίλ Γουίτον, Ρίβερ Φίνιξ, Κόρεϊ Φέλντμαν, Τζέρι Ο’Κόνελ.

*Mega, Μ.Παρασκευή 17/4 στις 00:30