6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μεγάλη Σάββατο σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Τεμπελόσκυλο» (1963) σε σκηνοθεσία Στέφανος Φωτιάδης , Γιώργος Πετρίδης

Ο Πολύδωρος (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) είναι ένας επαγγελματίας τεμπέλης, ο οποίος ξαφνικά αρχίζει να εργάζεται ως εισπράκτορας χρεών, για λογαριασμό της εταιρείας στην οποία εργάζεται και ο αδερφός του (Νίκος Βασταρδής). Η Μπούμπη (Μαίρη Χρονοπούλου), κόρη του αφεντικού, εντυπωσιάζεται από τον εργατικό νέο και τον ερωτεύεται. Ο Πολύδωρος θα ξεπεράσει τα εμπόδια που του βάζει ο προϊστάμενός του, τελικά θα πάρει τη θέση του και θα αρραβωνιαστεί τη Μπούμπη.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου , Δημήτρης Παπαμιχαήλ , Δέσπω Διαμαντίδου , Αλέκος Λειβαδίτης , Βασίλης Αυλωνίτης , Νίκη Λινάρδου , Ανέστης Βλάχος , Νίκος Φέρμας , Νίκος Βασταρδής , Λαυρέντης Διανέλλος , Λάζος Τερζάς , Νίκος Τσούκας , Κία Μπόζου , Ταϋγέτη

*Open, Μ.Σάββατο 18/4 στις 21:00

«Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης» (2014) σε σκηνοθεσία Έρικ Νταρνέλ, Σάιμον Τζ. Σμιθ

Οι μεγαλύτερες υπέρ-ομάδες κατασκόπων δεν γεννιούνται, αλλά… εκκολάπτονται! Ανακαλύψτε τα μυστικά των καλύτερων και πιο ξεκαρδιστικών, “μυστικών”, φτερωτών κατασκόπων στην Ιστορία της παγκόσμιας κατασκοπίας! Μιλάμε φυσικά για τον Σκίπερ, τον Κοβάλσκι, τον Ρίκο και τον Στρατιώτη… Οι καλύτεροι των καλύτερων, οι πιο ελίτ των ελίτ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την μυστική, ειδική ομάδα δράσης, «Βόρειος Άνεμος», αρχηγός της οποίας είναι ο επιβλητικός και όμορφος Πράκτορας Απόρρητος – είναι, φυσικά, τόσο απόρρητος που κανείς δεν γνωρίζει το όνομά του! Η ασυνήθιστη αλλά σούπερ αποτελεσματική ομάδα μας, λοιπόν, έχει έναν σημαντικότατο στόχο. Θα πρέπει να καταφέρει να κατατροπώσει τον μοχθηρό Δρ. Οκτάβιο Μυαλάτη, πριν εκείνος προλάβει να υλοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια για να εξαφανίσει τον κόσμο.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Μ.Σάββατο 18/4 στις 21:00

«Αλίμονο στους Νέους» (1961) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελεύθερη διασκευή του μύθου του Φάουστ με ήρωα έναν πλούσιο ηλικιωμένο ο οποίος πουλά την ψυχή του στο διάβολο προκειμένου να κερδίσει την καρδιά μιας κοπέλας.Δύο αρκούντως εύποροι και ηλικιωμένοι φίλοι, πολλά χρόνια γείτονες, περνούν την ώρα τους παίζοντας σκάκι και συζητώντας τα της ηλικίας και της υγείας τους. Ταυτόχρονα νοστιμεύονται μια φτωχή νέα, την όμορφη Ρίτα, που έχει έρθει να περάσει το Πάσχα με τους δικούς της. Ο Αγησίλαος, αναλογιζόμενος την ανέχειά της, σκέφτεται παρά την ηλικία του να της κάνει πρόταση γάμου αλλά ο Ανδρέας, παρ΄όλο που κι αυτός κάνει ανάλογες σκέψεις, δεν τολμά να το ομολογήσει. Σ΄ένα ενύπνιο εμφανίζεται – όπως στον Φάουστ – ο διάβολος και του προτείνει να ανταλλάξει την ψυχή του με τη νιότη. Ο Ανδρέας δέχεται μεν, αλλά τάχιστα συνειδητοποιεί ότι τα νιάτα δεν αρκούν από μόνα τους για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο. Όμως, η ανταλλαγή (στο όνειρό του) έχει ήδη γίνει.

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Μάρω Κοντού, Σπύρος Μουσούρης.

*Ant1, Μ.Σάββατο 18/4 στις 22:00

«Το φιλοδώρημα των 2.000.000 $» (1994) σε σκηνοθεσία Άντριου Μπέργκμαν

Ένας καλοκάγαθος αστυνομικός υπόσχεται σε μια σερβιτόρα ότι θα της δώσει ως φιλοδώρημα τα μισά κέρδη αν του πέσει το λαχείο και κρατά την υπόσχεσή του όταν κερδίζει, εξοργίζοντας όμως την άπληστη φιλενάδα του.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μπρίτζετ Φόντα, Άιζακ Χέιζ.

*Μακεδονία TV, Μ.Σάββατο 18/4 στις 22:00

«Η Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα» (1965) σε σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβέλας

Ο Αντώνης Κοκοβίκος, ανώτερος υπάλληλος υπουργείου, συζεί 10 χρόνια σε ένα παλιό, φτωχικό σπίτι, με την Ελένη, μία απλή, αγράμματη και υπομονετική γυναίκα, που τον υπηρετεί αδιαμαρτύρητα, φροντίζοντας για όλες τις ανάγκες του, υποταγμένη στις κάθε είδους ιδιοτροπίες του. Ο Αντωνάκης, βολεμένος με αυτή την κατάσταση, αρνείται πεισματικά να την παντρευτεί και όταν μετά από πίεση των φίλων του το κάνει, θα βρει απέναντί του μια διαφορετική Ελένη.  Η σύγκρουση των δύο, πλέον συζύγων θα είναι εκρηκτική και θα οδηγήσει στην πλήρη ρήξη και τον χωρισμό.

Παίζουν: Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Κώστας Δούκας, Σταύρος Ξενίδης, Δέσποινα Νικολαΐδου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Γώγου, Λίλη Παπαγιάννη, Καίτη Λαμπροπούλου.

*Star, Μ.Σάββατο 18/4 στις 22:50

«Το Μεγάλο Δίλημμα» (2004) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Άρμιταζ

Αποφασισμένος να κυνηγήσει την… τύχη του, ο νεαρός σέρφερ και ενίοτε μικροαπατεώνας Τζακ Ράιαν ταξιδεύει μέχρι το εξωτικό νησί Ουάχου στον Ειρηνικό. Εκεί πιάνει δουλειά στην εταιρία του Ρέι Ρίτσι, ενός αριβίστα κτηματομεσίτη, που έχει αναλάβει την κατασκευή ενός τουριστικού θέρετρου, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ιθαγενών του νησιού. Η διαρκής και έντονη αντιπαράθεση του Τζακ με τον Λου Χάρις, επιστάτη και «δεξί χέρι» του Ρίτσι, καταλήγει σε καυγά με αποτέλεσμα ο Τζακ να χάσει τη δουλειά του, αλλά παράλληλα να γνωρίσει τον δικαστή Γουόλτερ Χιουζ. Εντυπωσιασμένος από το θάρρος του νεαρού, ο Χιουζ τον προσλαμβάνει ως βοηθό του. Τα πράγματα όμως μπερδεύονται ακόμη περισσότερο και αιτία είναι η γνωριμία του Τζακ με την γοητευτική Νάνσι Χέιζ, κοπέλα του Ρίτσι. Η Νάνσι δεν αργεί να αποπλανήσει τον Τζακ και τελικά να ζητήσει τη βοήθειά του για να παρατήσει τον Ρίτσι αφού πρώτα του «αποσπάσει» 200.000 δολάρια! Ο Τζακ δελεάζεται από αυτή την ιδέα όμως διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλειο «κόλπο» ή η τέλεια παγίδα! Κυνικό χιούμορ, διασκεδαστικές ανατροπές και μια ακόμη νουβέλα του Έλμορ Λέοναρντ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.

Παίζουν: Τσάρλι Σιν, Μόργκαν Φρίμαν, Όουεν Ουΐλσον, Γκάρι Σινίζ, Σάρα Φόστερ, Βίνι Τζόουνς.

*Star, Μ.Σάββατο 18/4 στις 01:00