10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή του Πάσχα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ούτε Γάτα Ούτε Ζημιά» (1954) σε σκηνοθεσία Χρήστος Γιαννακόπουλος

Ο Λαλάκης, αν και παντρεμένος με την Πόπη, έχει φιλενάδα. Αποφασίζει λοιπόν να πάει μαζί της μερικές μέρες στην Θεσσαλονίκη. Ως δικαιολογία λέει στην γυναίκα του ότι πηγαίνει να επιθεωρήσει το υποκατάστημα της εταιρίας όπου εργάζεται. Η Πόπη όμως, μπαίνει σε υποψίες και αποφασίζει να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Μια καθυστέρηση του Λαλάκη και της φιλενάδας του, τους κάνει να χάσουν το τραίνο στην Θυμαριά. ‘Ετσι ο σταθμάρχης αναλαμβάνει να τους φιλοξενήσει. Παράλληλα όμως, ο ίδιος άνθρωπος αναλαμβάνει να φιλοξενήσει και τον παλιό φίλο του Νίκο, με τη δική του φιλενάδα, που δεν είναι άλλη από… την σύζυγο του Λαλάκη (την οποία ο Νίκος φλερτάρε εδώ και και η οποία αποφάσισε τελικά να ενδώσει). Αλλά, όταν τα δύο ζευγάρια συναντιούνται, κάνουν πως δεν γνωρίζονται. Και τα αλλεπάλληλα σπαρταριστά επεισόδια που ακολουθούν, οδηγούν στην παραδοχή του “Ούτε γάτα, ούτε ζημιά”!

Παίζουν: Βασίλης Λογοθετίδης, ‘Ιλια Λιβυκού, Μίμης Φωτόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας.

*Mega, Κυριακή του Πάσχα 18/4 στις 21:00

«Η Νεράιδα και το Παλικάρι» (1969) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Σε ένα χωριό της Κρήτης δύο μεγάλες οικογένειες, οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, χωρίζονται από βαθύ μίσος προερχόμενο από μια παλιά βεντέτα, που χάνεται στο βάθος του χρόνου. Όταν ο Μανούσος, ο γιος του Βροντάκη, επιστρέφει από την Αθήνα, γνωρίζει και ερωτεύεται το Κατερινιώ, την κόρη του Φουρτουνάκη. Το Κατερινιώ γοητεύεται από τον Μανούσο χωρίς να ξέρει ποιός είναι στην πραγματικότητα. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν τα προβλήματα για τους δυο τους αλλά προπάντων για τις οικογένειες τους, οι οποίοι έχουν άλλα σχέδια για τα παιδιά τους.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Γιάννης Αργύρης, Σπύρος Καλογήρου, Τζόλη Γαρμπή.

*Star, Κυριακή του Πάσχα 18/4 στις 21:00

«Λόγια και Εικόνες» (2013) σε σκηνοθεσία Φρεντ Σέπσι

Σε ένα επαρχιακό λύκειο που προετοιμάζει αμερικανόπαιδες για την ανώτατη εκπαίδευση, ο Τζακ Μάρκους διδάσκει λογοτεχνία. Λατρεύει τις λέξεις και τα λογοπαίγνια. Λατρεύει, όμως, και το πιοτό, γεγονός που του έχει δημιουργήσει προβλήματα στον εργασιακό του χώρο. Από την άλλη, η Ντίνα Ντελσάντο είναι μια γνωστή ιταλίδα εικαστική καλλιτέχνιδα που έρχεται να διδάξει στο σχολείο. Το πρόβλημά της είναι ότι πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα, γεγονός που δυσχεραίνει το ζωγραφικό της έργο, αλλά και την κάνει κάπως απότομη και αντικοινωνική. Κι ενώ αμφότεροι έχουν να αντιμετωπίσουν ο καθείς τα δικά του προβλήματα με τα επαγγελματικά τους, αρχίζει μεταξύ τους μια κόντρα για το αν οι λέξεις ή οι εικόνες έχουν τη μεγαλύτερη σημασία!

Παίζουν: Ζυλιέτ Μπινός, Κλάιβ Όουεν, Βαλερί Τιάν, Μπρους Ντέιβισον, Έιμι Μπρένεμαν, Έινταμ ΝτιΜάρκο.

*ΕΡΤ3, Κυριακή του Πάσχα 18/4 στις 21:30

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού» (2006) σε σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι

Ο Τζακ Σπάροου ανοίγει πανιά με το στοιχειωμένο πλοίο “Ιπτάμενος Ολλανδός”, χωρίς να υποψιάζεται τι τον περιμένει. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι έχει εκκρεμότητες με το φάντασμα του πρώην καπετάνιου του πλοίου, Ντέιβι Τζόουνς, τόσο τα σχέδια του αρχιπειρατή, όσο και τα πλάνα του Γουίλ και της Ελίζαμπεθ που ετοιμάζονται για γάμο, ανατρέπονται ριζικά. Κανείς, ωστόσο, δεν είναι έτοιμος για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Αν καταφέρουν να ξεφύγουν από τα θαλάσσια τέρατα που θα βρεθούν στο δρόμο τους, τους εχθρικούς ιθαγενείς ή τη μυστηριώδη και γοητευτική μάντισσα Τία, πρέπει να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την εμμονή του “κυνηγού πειρατών” λόρδου Μπέκετ να αποκτήσει το ξακουστό «Σεντούκι του Νεκρού»! Ο θρύλος λέει ότι ο κάτοχός του μπορεί να εξουσιάζει το φάντασμα του Τζόουνς και να το στρέφει κάθε φορά εναντίον των εχθρών του. Αλίμονο, λοιπόν, στον Τζακ Σπάροου και την ομάδα του αν δε προλάβουν να εμποδίσουν τον λόρδο Μπέκετ να πραγματοποιήσει το στόχο του.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τζέφρι Ρας, Τζόναθαν Πράις.

*Alpha, Κυριακή του Πάσχα 18/4 στις 21:50

«Burlesque» (2010) σε σκηνοθεσία Steve Antin

Το όνειρο της νεαρής τραγουδίστριας Άλι (Κριστίνα Αγκιλέρα) είναι να κάνει καριέρα στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετακομίζει, λοιπόν, από την επαρχία στο Λος Άντζελες και πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα στο Burlesque, ένα πολυτελές νυχτερινό κέντρο. Εκεί μαγεύεται από το λαμπερό κόσμο των σέξι χορευτών, της απογειωτικής μουσικής, αλλά και από την ίδια την εντυπωσιακή ιδιοκτήτρια του κλαμπ, την Τες (Σερ), η οποία αναζητά το νέο της αστέρι. Θα καταφέρει άραγε η Άλι να ανέβει στη σκηνή;

Παίζουν: Cher(Tess), Christina Aguilera(Ali), Eric Dane(Marcus), Cam Gigandet(Jack), Julianne Hough(Georgia), Alan Cumming(Alexis).

*Μακεδονία TV, Κυριακή του Πάσχα 18/4 στις 22:00

«Ο Μαφιόζος της Διπλανής Πόρτας» (2000) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λιν

Η καθημερινή ζωή του οδοντιάτρου Οζ (Μάθιου Πέρι) αλλάζει ριζικά όταν ανακαλύπτει ότι ο νέος γείτονάς του, Τζίμι «Τουλίπα» Ταντέσκι, είναι επαγγελματίας δολοφόνος. Κατά παρότρυνση της γυναίκας του Σόφη (ΡοζάναΑρκέτ) τον προδίδει στα πρώην αφεντικά του, που τον έχουν επικηρύξει έναντι αμοιβής, αλλά διαπιστώνει ότι είναι πιόνι ενός σχεδίου, όπου όλοι σχεδιάζουν στο τέλος να τον βγάλουν από τη μέση. Ο καθένας προσπαθεί να σκοτώσει τον άλλο παίζοντας όλοι σε ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών. Το πρόβλημα είναιότι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θέλουν να σκοτώσουν. Όλοι θεωρούνται πιθανοί δολοφόνοι σε έναν αγώνα για επιβίωση με τον «Οζ» να τρέχει και να μην φτάνει. Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μάθιου Πέρι, ΡοζάναΑρκέτ, Νατάσα Χένστριτζ, Μάικλ ΚλάρκΝτάνκαν, Αμάντα Πιτ, Κέβιν Πόλακ.

*Mega, Κυριακή του Πάσχα 18/4 στις 22:40

«West Side Story» (1961) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ουάιζ

Η πιο όμορφη ερωτική ιστορία όλων των εποχών στο πιο φημισμένο μιούζικαλ στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα μέσα στο πλαίσιο του πολέμου των συμμοριών στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1950. Δύο συμμορίες νεαρών ατόμων της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε διαμάχη και η μία προσπαθεί να υπερισχύσει της άλλης. Η συμμορία των Πορτορικανών Sharks έχει ως αρχηγό της τον Μπερνάρντο (Τζορτζ Τσακίρης) και εκείνη των Νεοϋορκέζων αγγλοσαξώνων Jets έχει ως αρχηγό της τον Ριφ (Ρας Τάμπλιν). Κάποια στιγμή η αδελφή του Μπερνάρντο, Μαρία (Νάταλι Γουντ) καταφθάνει στη Νέα Υόρκη και ο αδελφός της την προετοιμάζει για γάμο με τον φίλο του Κίνο (Χοσέ Ντε Βέγκα), μέλος της συμμορίας του. Ένα βράδυ η Μαρία πηγαίνει σ? έναν χορό και γνωρίζεται με τον Τόνι (Ρίτσαρντ Μπέιμερ), πρώην μέλος των Jets. Οι δύο νέοι ερωτεύονται, παρά το χάσμα που χωρίζει τους κόσμους τους, βλέπονται κρυφά και αποφασίζουν να κλεφτούν, προκειμένου να παντρευτούν. Παράλληλα, οι δύο αντίπαλες συμμορίες αποφασίζουν να επιλύσουν τις διαφορές τους μια και καλή και δίνουν νυχτερινό ραντεβού σε μια υπόγεια διάβαση κάτω από τη λεωφόρο, προκειμένου να αναμετρηθούν. Η Μαρία παρακαλεί τον Τόνι να συμμετάσχει στην αναμέτρηση, ώστε να προσπαθήσει να αποτρέψει τη βία. Ο Τόνι όμως, δεν καταφέρνει να αποτρέψει τη συμπλοκή και ο Μπερνάρντο σκοτώνει τον Ριφ, που είναι ο καλύτερός του φίλος κι έπειτα ο νεαρός σκοτώνει τον Μπερνάρντο. Ο Κίνο πληροφορείται για τη σχέση της Μαρίας με τον Τόνι και ορκίζεται εκδίκηση. Ψάχνει λοιπόν τον Τόνι για να τον σκοτώσει. Η τραγωδία χτυπάει το ζευγάρι των ερωτευμένων νέων, το οποίο δεν μπορεί να κάνει τίποτα ώστε να αποφύγει τη θανάσιμη έκβαση του τέλους. 

Παίζουν: Νάταλι Γουντ, Ρίτσαρντ Μπέιμερ, Ρας Τάμπλιν, Ρίτα Μορένο, Τζωρτζ Τσακίρης, Σάιμον Όκλαντ, κ.ά.

*ΕΡΤ2, Κυριακή του Πάσχα 18/4 στις 23:00

«Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης» (2014) σε σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Μια φιλήσυχη γειτονιά διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας Λετονής μανικιουρίστ! Η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman, Ιοκάστη Παπαδάμου, ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην όμως παντελώς αφελή, γειτόνισσά της για να ρίξουν άπλετο φως στην περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση. Η προϋπηρεσία τους ανύπαρκτη και η ευφυΐα τους υπό ξεκάθαρη αμφισβήτηση, όμως υπάρχει κάτι στα μάτια τους, που υπόσχεται πως, ευτυχώς, τα πράγματα δεν θ? αργήσουν να γίνουν άνω κάτω! Κι όταν τα περιθώρια στενέψουν απειλητικά, τα μυστικά του παρελθόντος, οι κρυφές αγάπες, τα ανομολόγητα πάθη, τα ερωτικά καμώματα και οι απάτες μεγατόνων, θα αναστήσουν ακόμη και φαντάσματα. Βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Άκη Δήμου.

Παίζουν: Ρένια Λουϊζίδου, Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα.

*Star, Κυριακή του Πάσχα 18/4 στις 23:15

«Ghostbusters» (1984) σε σκηνοθεσία Ιβάν Ράιτμαν

‘Οταν τα πιο περίεργα φαντάσματα αναστατώνουν τον κόσμο, δημιουργώντας σύγχυση στους ανθρώπους, μόνο τρεις άνδρες μπορούν να τα σταματήσουν: οι Γκοστμπάστερς, οι πιο διάσημοι κυνηγοί φαντασμάτων στον κόσμο! Ο δρ Βίνκμαν, ο Στανζ και ο Σπένγκλερ αποτελούν μια θεότρελη ομάδα παραψυχολόγων, ειδικευμένων στα ψυχικά φαινόμενα – και στην υπερφυσική… ευθυμία. Οι τρεις αυτοί άνδρες προσλαμβάνονται στο ερευνητικό τμήμα του Πανεπιστημίου και ξεκινούν μια καινούρια καριέρα: αυτή των φαντασματοκυνηγών! Σκοπός τους είναι να απαλλάξουν το Μανχάταν από όλα τα φαντάσματα. Ωστόσο, ακόμα και οι πιο ατρόμητοι εξολοθρευτές φαντασμάτων είναι ευάλωτοι και οι Βίνκμαν, Στανζ και Σπένγκλερ περνούν μια ξεχωριστή δοκιμασία όταν η όμορφη Ντάνα Μπάρετ και ο γείτονάς της απειλούνται από μια ομάδα καταστροφικών δαιμόνων.

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Χάρολντ Ράμις, Ρικ Μοράνις, ‘Αννι Ποτς, Γουίλιαμ ‘Αθερτον, ‘Ερνι Χάντσον.

*Mega, Κυριακή του Πάσχα 18/4 στις 00:30

«Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (1989) σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών. Μια μυστική λέσχη νέων που μαζεύονται σε μια ινδιάνικη σπηλιά και απαγγέλλουν ποίηση, αναζητώντας την κρυμμένη μαγεία που κρύβεται πίσω από τις λέξεις, προσπαθώντας ουσιαστικά να ανακαλύψουν ένα νόημα για της ζωή τους. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας ορισμός για την λέσχη του «Κύκλου των χαμένων ποιητών» λίγο πολύ παρόμοιος με τον ορισμό που δίνει ο ίδιος ο Jonh Keating (Robin Williams) στην ταινία. Ουσιαστικά αυτή είναι και η κεντρική της ιδέα. Μια παρέα νέων που προσπαθεί να ανακαλύψει τις μικρές και μεγάλες συναισθηματικές απολαύσεις που δίνουν νόημα στη ζωή. Οδηγός τους σε αυτή την αναζήτηση ένας ιδιοφυής αντικομφορμιστής δάσκαλος γεμάτος ζωντάνια, ιδέες, ευαισθησία και πάθος για την ζωή. Τους μαθαίνει να σκέφτονται και να νιώθουν, να μην αφήνουν τις στιγμές να χάνονται άλλα να τις βιώνουν έντονα από την πρώτη μέχρι την τελευταία. Αυτοί τον ακολουθούν και τον εμπιστεύονται μέχρι το τέλος.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ίθαν Χοκ, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.

*Open, Κυριακή του Πάσχα 18/4 στις 00:45