9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δεύτερη μέρα του Πάσχα σήμερα σας προτείνουμε εννιά ταινίες που μπορείτε να δείτε από το σπίτι σας.

«Καζαντζάκης» (2017) σε σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής

Το θέμα της ταινίας είναι η πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα του 20ου αιώνα, Νίκου Καζαντζάκη και στηρίζεται πάνω στο έργο του Αναφορά στον Γκρέκο, το οποίο είναι η αυτοβιογραφία του. Είναι μια υπαρξιακή αναζήτηση του συγγραφέα ο οποίος ταξιδεύοντας σε όλο το κόσμο διεκδικεί βιωματικά να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα, στην Κρητική Ματιά: «Η ζωή είναι ανήφορος και πρέπει να τον ανέβουμε με αξιοπρέπεια και ανδρεία.» Ανυποχώρητος στις αξίες του, αντιμετωπίζει με στωικότητα και αξιοπρέπεια τις διώξεις του, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει το έργο του, το οποίο υπερασπίζεται την ελευθερία του κάθε ανθρώπου, τις αξίες της ζωής και το Ελληνικό Φως.

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Νίκος Αθερίδης , Νίκος Καρδώνης.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 20/4 στις 20:45

«Prince of Persia: The Sands of Time» (2010) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φον Άνκεν

Στα βάθη της μυθικής Περσίας, ο πρίγκιπας Ντάσταν θα αναγκαστεί να ενώσει τις δυνάμεις του -παρά τη θέληση του- με τη μυστηριώδη πριγκίπισσα Ταμίνα ενάντια στις δυνάμεις του σκότους. Μαζί πρέπει να προστατέψουν ένα αρχαίο στιλέτο που έχει την ιδιότητα να απελευθερώνει την Άμμο του Χρόνου, ένα δώρο από τους θεούς που μπορεί να αναστρέψει τον χρόνο και να επιτρέψει σε όποιον το έχει στην κατοχή του να γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου!

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζέμα Άρτερτον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Άλφρεντ Μολίνα.

*Alpha, Δευτέρα 20/4 στις 22:00

«Εχθροί για Πάντα» (2006) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φον Άνκεν

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από το τέλος του εμφυλίου. Κάπου βαθιά στα χιονισμένα βουνά της αμερικανικής Δύσης, ένας άντρας, ο Γκιντεον, κάθεται μόνος και χαμένος στις σκέψεις του. Την ονειροπόλησή του ταράσσει ο ήχος ενός όπλου και μια σφαίρα που πέφτει στο χιόνι. Στον επόμενο πυροβολισμό πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος, καταφέρνει όμως να τρέξει όσο είναι νωρίς προκειμένου να σωθεί. Θύτης είναι ο συνταγματάρχης Κάρβερ, που θέλει να εκδικηθεί και να τον σκοτώσει, μην υπολογίζοντας τις συνέπειες και τα αθώα θύματα που θα αφήσει πίσω του. Πέντε άντρες καταδιώκουν τον πρώην αξιωματικό των Βορείων Γκίντεον κατά μήκος της πολιτείας της Νεβάδα. Αρχηγός του αποσπάσματος των μισθοφόρων είναι ο πρώην συνταγματάρχης Κάρβερ, ο οποίος θέλει να εκδικηθεί τον Γκίντεον για όσα έγιναν στο Σέραφιμ Φολς.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λίαμ Νίσον, Αντζέλικα Χιούστον.

*Open, Δευτέρα 20/4 στις 22:00

«The Artist» (2011) σε σκηνοθεσία Μισέλ Αζαναβίσιους

Το 1927 στο Χόλιγουντ, ο λαμπερός και αυτάρεσκος Ζορζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του. Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια χαριτωμένη όσο και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, όταν, εντελώς αναπάντεχα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως μία από τις πιο υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου. Άραγε, πόσο εύκολο πλέον είναι να διατηρηθεί μια ειλικρινής σχέση ανάμεσά τους…

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Μπερενίς Μπεζό, Τζον Γκούντμαν, Πενέλοπε Αν Μίλερ, Τζέιμς Κρόμγουελ.

*Κανάλι της Βουλής, Δευτέρα 20/4 στις 23:00

«Τσίτι-Τσίτι, Μπανγκ-Μπανγκ» (1968) σε σκηνοθεσία Κεν Χιουζ

Βρισκόμαστε στην προπολεμική Αγγλία. Ένας αποτυχημένος, αφηρημένος εφευρέτης μεταμορφώνει ένα σαραβαλιασμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο σε ιπτάμενο. Το αυτοκίνητο δεν πετά μόνο, αλλά τρέχει και πάνω στο νερό! Ο εφευρέτης αποφασίζει μαζί με τη φίλη του και τα δύο του παιδιά να ξεκινήσουν για μια μαγική περιπέτεια, όμως σε μια ξένη Ευρωπαϊκή χώρα, ένας κακός πρίγκηπας προσπαθεί να τους απαγάγει μαζί με το αυτοκίνητο! Έτσι, η εκδρομή γίνεται μια απίστευτη περιπέτεια σε μια παράξενη χώρα σαν τη χώρα του Οζ, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Παίζουν: Ντικ Βαν Ντάικ, Γκερτ Φρομπ, Μπένι Χιλ, Άντριαν Χολ, Χήδερ Ρίπλεϊ, Λάιονελ Τζέφρις.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 20/4 στις 23:00

«Ghostbusters» (1984) σε σκηνοθεσία Ιβάν Ράιτμαν

‘Οταν τα πιο περίεργα φαντάσματα αναστατώνουν τον κόσμο, δημιουργώντας σύγχυση στους ανθρώπους, μόνο τρεις άνδρες μπορούν να τα σταματήσουν: οι Γκοστμπάστερς, οι πιο διάσημοι κυνηγοί φαντασμάτων στον κόσμο! Ο δρ Βίνκμαν, ο Στανζ και ο Σπένγκλερ αποτελούν μια θεότρελη ομάδα παραψυχολόγων, ειδικευμένων στα ψυχικά φαινόμενα – και στην υπερφυσική… ευθυμία. Οι τρεις αυτοί άνδρες προσλαμβάνονται στο ερευνητικό τμήμα του Πανεπιστημίου και ξεκινούν μια καινούρια καριέρα: αυτή των φαντασματοκυνηγών! Σκοπός τους είναι να απαλλάξουν το Μανχάταν από όλα τα φαντάσματα. Ωστόσο, ακόμα και οι πιο ατρόμητοι εξολοθρευτές φαντασμάτων είναι ευάλωτοι και οι Βίνκμαν, Στανζ και Σπένγκλερ περνούν μια ξεχωριστή δοκιμασία όταν η όμορφη Ντάνα Μπάρετ και ο γείτονάς της απειλούνται από μια ομάδα καταστροφικών δαιμόνων.

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Χάρολντ Ράμις, Ρικ Μοράνις, ‘Αννι Ποτς, Γουίλιαμ ‘Αθερτον, ‘Ερνι Χάντσον.

*Mega, Δευτέρα 20/4 στις 00:00

«Το Μυστικό στα Μάτια τους» (2015) σε σκηνοθεσία Μπίλι Ρέι

Οι ανερχόμενοι ντετέκτιβ Ρέι και Τζες ενώ βρίσκονται σε μια παρακολούθηση υπόπτου, κάνουν μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Βρίσκουν το πτώμα της έφηβης κόρης της Τζες, η οποία έχει δολοφονηθεί βίαια και ανεξήγητα. Ο δολοφόνος όμως παρά τις έντονες προσπάθειες, παραμένει ασύλληπτος. Δεκατρία χρόνια αργότερα, ο Ρέι, που έχει παραιτηθεί από το FBI αλλά όχι και από την έρευνα για το φόνο της έφηβης, βρίσκει ένα στοιχείο, που πιστεύει ότι θα οδηγήσει επιτέλους στην  εξιχνίαση της υπόθεσης. Επιστρέφει στο Λος Άντζελες όπου η Κλαιρ, αντικείμενο του πόθου του Ρέι, έχει προαχθεί σε Γενική Εισαγγελέα και έχει τακτοποιήσει τη ζωή της σε ένα τυπικό γάμο. Κανείς όμως δεν είναι προετοιμασμένος για τα μυστικά, που θα έρθουν στην επιφάνεια και για τις επιπτώσεις της δίψας για εκδίκηση…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Νικόλ Κίντμαν, Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Άλφρεντ Μολίνα Σκηνοθεσία: Μπίλι Ρέι.

*Star, Δευτέρα 20/4 στις 00:15

«Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη» (2014) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Ο Πίτερ Ντέβερο, πρώην πράκτορας της CIA, καλείται να μπει ξανά στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπίας, όταν μια προσωπική ιστορία από το παρελθόν αρχίζει τώρα να σκαρφαλώνει στην επικαιρότητα. Με το κωδικό όνομα «The November Man», η αποστολή του είναι να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ, η οποία αποτελεί πρόσωπο-κλειδί πίσω από μια συνωμοσία που τα πλοκάμια της φτάνουν πολλά χρόνια πίσω. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι αυτή η αποστολή είναι στο στόχαστρο ενός άλλου συναδέλφου της CIA. Οι υποψίες για την ύπαρξη «διπλού πράκτορα» μέσα στην υπηρεσία, τώρα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, την ίδια στιγμή που το άγριο κυνήγι γάτας και ποντικού κορυφώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια πολιτική ισορροπία…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λιουκ Μπρέισι, Olga Kurylenko, Ελίζα Τέιλορ, Γουίλ Πάτον.

*Alpha, Δευτέρα 20/4 στις 00:15

«Revolver» (2005) σε σκηνοθεσία Guy Ritchie

Ο Τζέικ Γκριν είναι ένας παράτολμος τζογαδόρος με πολλά κότσια, αλλά χωρίς μυαλό. ‘Eνα βράδυ, θα λάβει μια πρόσκληση για να καθίσει στο τραπέζι για μια παρτίδα τζόγου. ‘Oταν, όμως, κερδίσει τον Μάτσα, έναν βίαιο ιδιοκτήτη καζίνο, θα μπλέξει σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Παίζουν: Jason Statham(Jake Green), Ray Liotta(Dorothy Macha), Vincent Pastore(Zach), Andre Benjamin(Avi).

*Open, Δευτέρα 20/4 στις 00:30