Ο Μπιλ Γκέιτς τρελαίνει όσο κανείς τους συνωμοσιολόγους

Η παραπληροφόρηση σχετικά με τον ιδρυτή της Microsoft και δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πλουσιότερους, ανθρώπους στον πλανήτη, χρηματοδοτεί μια σειρά από ερευνητικά, ιατρικά προγράμματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων.

Την εποχή του κορονοϊού, έχει γίνει στόχος των συνωμοσιολόγων και των περιθωριακών ομάδων κατά του εμβολιασμού.

Ο Γκέιτς, ο οποίος από καιρό είχε προβλέψει ότι οι ΗΠΑ δεν θα ήταν προετοιμασμένες για μια καταστροφική πανδημία, ήταν εξαιρετικά ενεργός από τότε που εμφανίστηκε ο κορονοϊός.

Έχει δωρίσει 250 εκατομμύρια δολάρια για την κρίση, υιοθέτησε τη σημασία της ανάπτυξης ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου και υποστήριξε τη δημιουργία μιας κυβερνητικής χρηματοδοτούμενης υποδομής.

Οι οπαδοί της παραπληροφόρησης, όμως υποστηρίζουν μια διαφορετική εκδοχή διανθισμένοι με ψεκασμένα fake news.

Όλες οι θεωρίες συνωμοσίας φαίνεται να δημιουργούν αμφιβολίες για ένα ενδεχόμενο εμβόλιο. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι ενεργές ομάδες κατά των εμβολίων διαδίδουν με μεγάλη επιμονή ψευδείς θεραπείες κορονοϊού.

Σύμφωνα με το fastcompany ο Fannin (ένας αμφιλεγόμενος ιεροκήρυκας από τη Φλόριντα) ισχυρίζεται ότι ο Γκέιτς θέλει να χρησιμοποιήσει τον εμβολιασμό για να “εγκαταλείψει” τον κόσμο, έναν μύθο που υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

Οι δύο βασικές θεωρίες συνομωσίας

Ο Fannin, στο βίντεο του, το οποίο έχει 1,8 εκατομμύρια προβολές, κατηγορεί τον Γκέιτς για υποστήριξη του εμβολιασμού και ενημέρωνει τον κόσμο ότι εργάζεται πάνω σε εμφυτεύσιμες συσκευές με “ψηφιακά πιστοποιητικά” και “τατουάζ κβαντικής κουκίδας” που θα ταυτοποιούν άτομα με COVID-19 και θα στέλνουν τις πληροφορίες τους στο τα Ηνωμένα Έθνη. Επίσης συνεχίζει να αποκαλεί τον Γκέιτς ”Αντίχριστο”.

Σε άλλα βίντεο του, ο Fannin, κάνει ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια, υποστηρίζοντας ότι είναι “γεμάτα με βρώμικες χημικές ουσίες”.

Τα “τατουάζ κβαντικής κουκίδας” που αναφέρει ο Φανίν σχετίζονται με έρευνα που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Γκέιτς. Τον Δεκέμβριο, οι ερευνητές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης αποκάλυψαν την ανάπτυξη ενός αόρατου μελανιού που θα μπορούσε να σφραγιστεί στο δέρμα των παιδιών τη στιγμή του εμβολιασμού ως αρχείο του εμβολιασμού τους. Η σφραγίδα μπορεί να διαρκέσει πέντε χρόνια, αλλά είναι απλώς μια σφραγίδα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της τοποθεσίας ενός ατόμου, όπως σημειώνει το FactCheck.org.

Όσον αφορά τα “ψηφιακά πιστοποιητικά” και τις εμφυτεύσιμες συσκευές, ο Gates δεν σχεδιάζει να αναπτύξει καμία τεχνολογία που θα μπορούσε να διαγνώσει και να παρακολουθεί άτομα με COVID-19. Αυτή η θεωρία συνωμοσίας φαίνεται να προέρχεται από μια παρερμηνεία δήλωσής του, όταν ο Γκέιτς σημείωσε ότι κάποια στιγμή θα έχουμε ψηφιακά πιστοποιητικά που θα μπορούν να παρακολουθούν ποιος είναι άρρωστος, ποιος έχει ελεγχθεί και ποιος πρέπει να λάβει το εμβόλιο.

Ο Γκέιτς εκτός από την υποστήριξη νέων πρωτοβουλιών υγειονομικής περίθαλψης και προσβασιμότητας στον έλεγχο των γεννήσεων, προτείνει επίσης μαζικό εμβολιασμό ως τρόπο μείωσης των ποσοστών παιδικής θνησιμότητας. Πιστεύει ότι καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας των παιδιών μειώνονται και σταθεροποιούνται, οι γονείς θα επιλέξουν να έχουν λιγότερα παιδιά, επειδή θα ανησυχούν λιγότερο ότι τα παιδιά τους θα πεθάνουν.

Οι υπόλοιπες θεωρίες

Υπάρχουν ακόμη περισσότερες συνωμοσίες γύρω από τον Γκέιτς, συμπεριλαμβανομένης μιας που υποδηλώνει ότι ξεκίνησε τον κορονοϊό ή ότι ήξερε ότι ερχόταν. Μια αναφορά από τους New York Times αποκάλυψε μια κρυφή μνήμη 16.000 αναρτήσεων στο Facebook σχετικά με τον Μπιλ Γκέιτς με 900.000 επισημάνσεις. Οι συνωμοσίες του Μπιλ Γκέιτς στο YouTube έδειξαν εξίσου υψηλή τάση.

Ο Γκέιτς υπήρξε εδώ και καιρό αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας – όπως αυτή από το 1996 που λέει ότι η Microsoft είναι η εφεύρεση των Illuminati. Οι συντηρητικοί θεωρητικοί συνωμοσίας, όπως ο Alex Jone, υποδηλώνουν ότι ο Γκέιτς χρησιμοποιεί εμβόλια για “αποστείρωση” και “αποπληθωρισμό” του κόσμου για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Παρά το ότι ο Γκέιτς είναι τόσο δαιμόνιος πάντως, πάντα των ανακαλύπτουν διάφοροι οπαδοί του tea party, άνθρωποι που πιστεύουν ότι η γη δεν γυρίζει και φυσικά οι άνθρωποι του “αντιμεμβολιαστικού κινήματος”.

news24/7