7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Κόμισσα της Κέρκυρας» (1971) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη σιόρα Αντζολίνα (Ρένα Βλαχοπούλου), μια δύστροπη δασκάλα πιάνου και δις χήρα. Ένας επιχειρηματίας, ο Σωτήρης Καρέλης (Αλέκος Αλεξανδράκης), εμφανίζεται στην Αντζολίνα και της ζητά να του πουλήσει το αρχοντικό της για να το κάνει ξενοδοχείο. Εκείνες τις μέρες φτάνει στην Κέρκυρα ένα ιταλικό μουσικό συγκρότημα, το οποίο έμεινε χωρίς τραγουδίστρια, αφού η σταρ τους, η Αλίντα Ρίτσι, δεν ήρθε στο νησί. Η Αντζολίνα πείθεται, όχι μόνο να τους φιλοξενήσει στο σπίτι της, αλλά και να αντικαταστήσει την Αλίντα Ρίτσι επί σκηνής. Κατόπιν, όταν έρχεται η Αλίντα Ρίτσι, αρχίζουν τα μπερδέματα.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόνικα Γαληνέα.

*Star, Σάββατο 25/4, στις 21:00

«Rogue One: A Star Wars Story» (2016) σκηνοθεσία Γκάρεθ Έντουαρντς

Η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία έχει πια επιβάλλει την εξουσία της σε όλους τους πλανήτες, που ένας ένας παρέδωσαν γη και ύδωρ στους κατακτητές. Το μόνο που απομένει για τη διασφάλιση της υπακοής τους είναι η κατασκευή ενός υπερσταθμού, που θα ελέγχει την νέα τάξη πραγμάτων. Το σχέδιο κατασκευής του Death Star, ενός τεχνητού πλανήτη-υπερόπλου που θα στεγάσει όλα τα κέντρα εξουσίας, παρακολούθησης και επιβολής ποινών, φαίνεται να είναι η λύση στο πρόβλημα. Αν και η Αντίσταση ετοιμάζεται να αναλάβει δράση, οι πιθανότητες επιτυχίας δεν είναι με το μέρος τους. Η μόνη που ίσως μπορεί να το αλλάξει αυτό, φαίνεται να είναι η Τζιν Έρσο, η κόρη του επιστήμονα πίσω από τον σχεδιασμό του επικίνδυνου πλανητικού κέντρου.

Παίζουν: Φελίσιτι Τζόουνς, Ντιέγκο Λούνα, Μπεν Μέντελσον, Ντόνι Γεν, Μαντς Μίκελσεν, Άλαν Τέντικ, Ζιάνγκ Βεν, Φόρεστ Γουίτακερ.

*Alpha, Σάββατο 25/4, στις 21:50

«Η εποχή του έρωτα» (2011) σε σκηνοθεσία Caroline HUPPERT

1934. Ο Φιλίπ ερωτεύεται την Οντίλ, μια όμορφη άγνωστη, και αποφασίζει να την παντρευτεί, ενάντια στη βούληση των γονιών του.Θα προτιμούσαν μια νύφη από εύπορη οικογένεια, ιδανικά κάποια από το περιβάλλον τους, καθώς διευθύνουν τη χαρτοποιία στην Ανγκουλέμ. Η Ιζαμπέλ, για παράδειγμα, που γνωρίζουν από όταν ήταν παιδί, θα ήταν η τέλεια επιλογή. Ο Φιλίπ, όμως, εμμένει στην επιλογή του και παντρεύεται την Οντίλ. Στην αρχή, οι νεόνυμφοι είναι παράφορα ερωτευμένοι και ολόκληρη η οικογένεια ανυπομονεί για τη γέννηση του κληρονόμου. Μάταια, όμως. Αντ’ αυτού, η Οντίλ παραμελεί τον γάμο της και αφοσιώνεται στη ζωγραφική, ταλέντο που κληρονόμησε από τον πατέρα της. Ή μήπως το έντονο ενδιαφέρον της για τα μαθήματα ζωγραφικής οφείλεται στον γοητευτικό, αλλά μυστηριώδη καλλιτέχνη, Φρανσουά Κροζάντ; Ο Φιλίπ νιώθει ότι απομακρύνεται από τη σύζυγό του και παραδίδεται στη ζήλια του για τον Φρανσουά. Εν τω μεταξύ, η Ιζαμπέλ, που είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Φιλίπ, περιμένει την κατάλληλη στιγμή…

Παίζουν:Yannick RENIER, Raphaëlle AGOGUE,Ludmila MIKAEL,Macha MERIL

*ΕΡΤ2, Σάββατο 25/4, στις 22:00

«Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» (2014) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Στην πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί. Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει. Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις.

*Open, Σάββατο 25/4, στις 22:45

«Social Network» (2010) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

H ταινία αναφέρεται στην γέννηση του facebook, στην κοινωνική δικτύωση μέσω της ιντερνετικής οθόνης που έδωσε ένα νέο ορισμό στην λέξη φιλία. Η δημιουργία του facebook όμως έφερε τους εμπνευστές του σε πολυετή δικαστική αντιπαράθεση με αντικείμενο την πατρότητα της ιδέας. Το φθινόπωρο του 2003 στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ένας ιδιοφυής φοιτητής, ο Μαρκ Ζούκενπεργκ, έθετε τις βάσεις για αυτό που λίγα χρόνια αργότερα θα αποδεικνυόταν παγκόσμιο φαινόμενο και θα έκανε τον ίδιο δισεκατομμυριούχο: το Facebook. Ωστόσο, η πιο επιτυχημένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με 500 εκατομμύρια χρήστες κρύβει μια ομιχλώδη ιστορία προέλευσης με νομικές διαμάχες και μηνύσεις, καθώς οι αδελφοί Γουίνκλβος κατηγόρησαν τον Ζούκενπεργκ ότι τους έκλεψε την ιδέα ενώ και ο κολλητός του Εντουάρντο Σάβεριν, συνιδρυτής και αρχικός χρηματοδότης του εγχειρήματος, έκανε αγωγή εναντίον του υποστηρίζοντας ότι τον εκπαραθύρωσε από το project.

Παίζουν: Τζέσε ‘Αιζενμπεργκ, ‘Αντριου Γκάρφιλντ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Ρασίντα Τζόουνς.

*Mega, Σάββατο 25/4, στις 23:00

«Daddy Day Camp» (2017) σε σκηνοθεσία Fred Savage

Προσπαθώντας να προσφέρει στον γιο του μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία, ο διαχειριστής ενός κέντρου φύλαξης παιδιών, ανοίγει τη δική του κατασκήνωση αντιμετωπίζοντας οικονομικές δυσκολίες και σκληρό ανταγωνισμό από μία αντίπαλη κατασκήνωση.

Παίζουν: Cuba Gooding Jr., Paul Rae, Lochlyn Munro, Josh McLerran, Richard Gant.

*Μακεδονία TV, Σάββατο 25/4, στις 23:00

«Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας» (2001) σε σκηνοθεσία Γκάρυ Μάρσαλ

Η ήσυχη ζωή της Μία Θερμόπολις, μιας συνηθισμένης και μάλλον ντροπαλής δεκαεξάχρονης μαθήτριας, που ζει μια ήσυχη έως αδιάφορη με τη μητέρα της και την αγαπημένη της γάτα, αναστατώνεται όταν μαθαίνει έκπληκτη ότι στην πραγματικότητα είναι… πριγκίπισσα και μάλιστα διάδοχος του θρόνου στο μικρό και απόμακρο ευρωπαϊκό κρατίδιο της Γενοβίας! Παρά την αρχική της αντίδραση, όταν μαθαίνει τα νέα από την γιαγιά της, βασίλισσα Κλαρίς Ρενάλντι – που η Μία ελάχιστα γνώριζε, δεν έχει πολύ χρόνο να το σκεφτεί. Πρέπει σύντομα να εκπαιδευτεί στα νέα της βασιλικά καθήκοντα, να αποκτήσει νέους τρόπους και νέες συνήθειες. Κάτι, που όμως θα αποδειχθεί πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο, αφού το ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα της δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, ακόμα και αν αυτά είναι… βασιλικά! Η βασίλισσα Κλαρίς, ωστόσο, είναι αποφασισμένη να την πείσει με κάθε τρόπο…

Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Τζούλι Άντριους, Χέκτορ Ελιζόντο, Χίδερ Ματαράτζο, Μάντυ Μουρ, Ρόμπερτ Ζβάρτσμαν.

*Alpha, Σάββατο 25/4, στις 00:30