6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«The Score» (2001) σκηνοθεσία Φρανκ Οζ

Ένας αριστοτέχνης διαρρήκτης δέχεται πιέσεις από τον μέντορά του να διαπράξει μια τελευταία ληστεία σε συνεργασία μ έναν νεαρό, ικανό αλλά παρορμητικό απατεώνα. Η παράξενη αυτή συνεργασία οργανώνεται από τον παλιό φίλο του Nick και μόνιμο κλεπταποδόχο του, τον Max. Η επιχείρηση αυτή διακόπτει το σχέδιο του Nick να αποσυρθεί από το χώρο του εγκλήματος και να αποκατασταθεί με την αρραβωνιαστικιά του, την Diane. Το πιο επικίνδυνο στην υπόθεση θα προκύψει όταν ο Nick θα παραβιάσει την αρχή που πάντα ακολουθούσε. “Να δουλεύεις πάντα μόνος”. Και οι τρεις συνεργοί θέλουν τα λάφυρα για τον εαυτό τους, αλλά για να ξεφύγουν και να επιβιώσουν χρειάζονται ο ένας τον άλλο.

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Έντουαρντ Νόρτον, Μάρλον Μπράντο.

*Open, Δευτέρα 27/4, στις 21:00

«Οι Τρεις Σωματοφύλακες» (1993) σκηνοθεσία Στίβεν Χέρεκ

Προκειμένου να συμμαχήσει με την εχθρική Αγγλία, ο γάλλος κόμης Λα Ροσφόρ – δεξί χέρι του Καρδινάλιου Ρισελιέ- προωθεί τα σκοτεινά του σχέδια μέσω της μυστηριώδους Μιλαίδη Ντε Γουίντερ. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνει τη διάλυση του σώματος των σωματοφυλάκων του Βασιλιά. Τρεις από αυτούς όμως, αρνούνται πεισματικά να παραδώσουν τα ξίφη τους: ο ριψοκίνδυνος Άθως, ο τολμηρός ζενπρεμιέ, Πόρθος και ο συναισθηματικός ιερέας, Άραμις. Κάτω από το σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν» οι τρεις τους θα ενώσουν το μυαλό και τις δυνάμεις τους για να ανατρέψουν τα μοχθηρά σχέδια του Ρισελιέ. Σύντομα, όμως θα προστεθεί στην παρέα τους και ένας τέταρτος: o επίδοξος σωματοφύλακας, Ντ Αρτανιάν, που έρχεται από τη φτωχική επαρχία με όνειρο να μπει στην ένδοξη ομάδα για να υπερασπιστεί τον βασιλιά και τη χώρα. Όλα αυτά όμως, χωρίς να ξέρει ακριβώς πού έρχεται να μπλέξει.

Παίζουν: Τσάρλι Σιν, Κίφερ Σάδερλαντ, Κρις Ο΄Ντόνελ, Όλιβερ Πλατ, Τιμ Κέρυ, Ρεμπέκα Ντε Μορνέ.

*Alpha, Δευτέρα 27/4, στις 22:00

«Περάστε την Πρώτη του Μηνός» (1965) σκηνοθεσία Σωκράτης Καψάσκης

Η Άννα εργάζεται ως εισπράκτορας οφειλών, αλλά το μόνο που ακούει από τους οφειλέτες είναι: «Περάστε την πρώτη του μηνός». Ένας συνάδελφός της τής μαθαίνει κάποια κόλπα του επαγγέλματος και, σύντομα, η κοπέλα θα καταφέρει να εισπράττει τα περισσότερα από τα χρέη. Επιπλέον, θα κερδίσει την καρδιά ενός από τους δυσκολότερους πελάτες της, ο οποίος είχε σχέση με τη σύζυγο του συναδέλφου της Άννας.

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Άννα Φόνσου, Σταύρος Ξενίδης, Μπέττυ Αρβανίτη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Ματίνα Καρρά, Πέτρος Λοχαΐτης, Υβόννη Βλαδίμηρου, Ντέπη Γεωργίου, Θόδωρος Κεφαλόπουλος, Μαργαρίτα Γεράρδου, Άγγελος Συρογιάννης.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 27/4, στις 22:00

«Κάτω από τη Λάμψη του Φεγγαριού» (1987) σκηνοθεσία Νόρμαν Τζούϊσον

Σε μια οικογένεια Ιταλο-Αμερικανών στο Μπρούκλιν, η Λορέτα Καστορίνι, μια 37χρονη χήρα που ζει με τους γονείς της, ερωτεύεται τον αποξενωμένο αδελφό του ντροπαλού αρραβωνιαστικού της, τον Ρόνι Καμαρέρι. Ο Ρόνι είναι φούρναρης, ένας θερμοκέφαλος, παθιασμένος λάτρης της όπερας και της ζωής. Η μητέρα της Λορέτα, η Ρόουζ, προσπαθεί να καταλάβει γιατί οι άντρες, ο άντρας της για την ακρίβεια, κυνηγούν τις γυναίκες. Και ο πατέρας της Λορέτα, ο πλούσιος υδραυλικός Κόσμο, προσπαθεί να παρηγορηθεί για τα γηρατειά που έρχονται. Όλα αυτά τα προβλήματα εμπλέκουν όλα τα μέλη της οικογένειας και όλοι ανακατεύονται για να τα αντιμετωπίσουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Παίζουν: Σερ, Νίκολας Κέιτζ, Ολυμπία Δουκάκις, Βίνσεντ Γκαρντένια, Ντάνι Αγιέλο, Τζον Μαχόνι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 27/4, στις 23:00

«Οι Διώκτες του Εγκλήματος» (2013) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Λος Άντζελες 1949. Ο Μίκι Κόεν (Σον Πεν), ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο. Και όλα αυτά τα κάνει υπό την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και της πολιτικής σκηνής που κρατάει στο χέρι. Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς… εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο?Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ). Οι δύο αυτοί θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζέιμς Μπρόλιν, Σον Πεν.

*Open, Δευτέρα 27/4, στις 23:45

«Αμνησία» (2014) σκηνοθεσία Ρόουαν Τζόφε

Η Κριστίν Λούκας ξυπνάει κάθε πρωί, χωρίς να θυμάται τι έχει γίνει την προηγούμενη μέρα, εξαιτίας ενός σφοδρού ατυχήματος. Δίπλα της είναι ο άνδρας της Μπεν, ο οποίος της εξηγεί  ότι περνάει ένα μετατραυματικό σοκ και πρέπει να παραμένει στο σπίτι και να αναπαύεται. Όλα ανατρέπονται όμως όταν ένας γιατρός τη βοηθάει να ανακτήσει σταδιακά τη μνήμη της και να βάλει σε σειρά τα σκόρπια κεφάλαια του παρελθόντος, εκεί όπου η ηρωίδα ανακαλύπτει ότι κάποιος επιχείρησε να τη σκοτώσει. Αυτό θα την κάνει να αμφισβητήσει τα πάντα και τους πάντες και να αναζητήσει την αλήθεια…

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Αν – Μαρί Νταφ.

*Star, Δευτέρα 27/4, στις 00:00