Κόλαφος ο Αρκάς για τον Τσίπρα και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης!

Με ένα σκίτσο – μαχαιριά, ο Αρκάς ασκεί σφοδρή κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό, μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από μέρους του για τις φονικές πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την πολύνεκρη τραγωδία από τις φωτιές της «μαύρης» Δευτέρας, 23.07.2018, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 87 ανθρώπων και ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς ασκεί σφοδρή κριτική.

«Οι νεκροί δεν μπορούν να μιλήσουν αλλά αυτό που οφείλουμε στην μνήμη τους είναι τουλάχιστον σεβασμός. Σας κάλεσα γιατί θέλω να αναλάβω ακέραια την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία. Θεωρώ κάτι τέτοιο αυτονόητο για τον πρωθυπουργό της χώρας. Και σας καλώ να το κάνετε κι εσείς γιατί αυτό είναι αυτονόητο για την κυβέρνηση της χώρας. Εμείς δεν θα δραπετεύσουμε από τις ευθύνες μας. Εμείς οφείλουμε να πάμε βαθιά στην πραγματικότητα γιατί μόνο έτσι πιστεύουμε ότι θα την αλλάξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου το απόγευμα της Παρασκευής, 27.07.2018.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Αρκάς «χτύπησε». Και μάλιστα σφοδρά. Δεν είναι η πρώτη φορά που με τα σκίτσα του ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, ωστόσο αυτήν την φορά το σκίτσο που έχει αναρτηθεί στον επίσημο λογαριασμό του Facebook είναι πραγματικά κόλαφος.

«Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη» απεικονίζεται να λέει μια δημοσιογράφος στον γνωστό χαρακτήρα των σκίτσων του Αρκά.

Κι εκείνος απαντά: ”Αυτό κάνουν και οι τρομοκρατικές οργανώσεις.”

newsit.gr