Προσοχή στους γονείς: Η φλεγμονώδης νόσος στα παιδιά ίσως συνδέεται με τον κορονοϊό

Την προσοχή των γονέων ζητούν Βρετανοί επιστήμονες καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο η φλεγμονώδης νόσος στα παιδιά να συνδέεται με τον κορονοϊό.

Μάλιστα, η Βρετανή υφυπουργός Εσωτερικών σήμερα δήλωσε πως οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί για το ενδεχόμενο να εμφανισθεί σοβαρή φλεγμονώδης νόσος σε παιδιά – βρέφη και νήπια -, για την οποία μερικοί γιατροί εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να συνδέεται με τον κορονοϊό.

“Δείχνει πόσο γρήγορα κινείται αυτός ο ιός και πόσο πρωτοφανής είναι η επίδρασή του”, δήλωσε η Βικτόρια Άτκινς στο Sky News. “Ο αρχίατρος έχει δηλώσει πως είναι εξαιρετικά σπάνιο, όμως όλοι μας πρέπει να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την πορεία αυτού του ιού”, δήλωσε η υφυπουργός.

Mερικά παιδιά στη Βρετανία χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας πέθαναν από ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομo, για το οποίο ερευνητές πιστεύουν ότι συνδέεται με τον κορωνοϊό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Γιατροί στη βόρεια Ιταλία, μία από τις περιοχές του κόσμου που έχουν πληγεί περισσότερο στη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αναφέρει εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς παιδιών κάτω των 9 ετών με σοβαρά κρούσματα που φαίνεται ότι οφείλονται στη νόσο Kawasaki, η οποία είναι πιο συνηθισμένη σε τμήματα της Ασίας.

«Υπάρχουν μερικά παιδιά που πέθαναν και τα οποία δεν είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Χάνκοκ στο LBC Radio.

«Είναι μια νέα ασθένεια για την οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να προκαλείται από κορονοϊό και τον ιό της Covid-19, δεν είματε 100% σίγουροι επειδή μερικοί απ’ αυτούς που νόσησαν δεν διαγνώσθηκαν θετικοί, έτσι κάνουμε πολλή έρευνα τώρα, όμως είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε».

«Είναι κάτι σπάνιο, αν και είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά που νοσούν, ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μικρός», δήλωσε ο Χάνκοκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ και AthensVoice