Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα

Τσουχτερά πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση να φοράμε μάσκες σε κλειστούς χώρους.

Πρόστιμο 150 ευρώ θα πληρώνει όποιος δεν φοράει μάσκα παρά τα όσα ορίζουν τα νέα μέτρα, όπως μετέδωσε το Open. Μεγάλα θα είναι τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν ακολουθούν τους κανόνες και όσα ορίζονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις για τις αποστάσεις και τους υγιειονομικούς κανόνες.

Με μια αναφορά στην ρήση του Γκαίτε, ότι «οι δυσκολίες μεγαλώνουν όσο πιο κοντά ερχόμαστε στον στόχο», ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε το μήνυμα για αυτά που θα ακολουθήσουν, τονίζοντας ότι η νέα κατάσταση θα αξιολογείται καθημερινά, και αν δεν τηρηθούν οι κανόνες για την επόμενη φάση, είναι πολύ πιθανό να μπει φρένο και να υπάρξει επιστροφή σε νέους περιορισμούς.

«Παραμένουμε υπεύθυνοι και ρεαλιστές…Τηρούμε τους κανόνες, τότε προχωράμε. Δεν τους τηρούμε, τότε σταματάμε ίσως και επιστρέφουμε σε νέο κύκλο περιορισμών. Τόσο απλά!» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «Όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τους κανόνες στα νέα μας βήματα, τόσο πιο σίγουρα θα προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα. Όσο πιο χαλαρά ή ανεύθυνα επιχειρήσουν κάποιοι να τα αντιμετωπίσουν ή να τα προσπεράσουν, τόσο πιο κοντά θα είμαστε στο να βάλουμε φρένο, ακόμα και να γυρίσουμε σε νέους περιορισμούς. Και αυτή η συνθήκη, αυτή η εξίσωση είναι αδιαπραγμάτευτη, γιατί αδιαπραγμάτευτη είναι η ανθρώπινη ζωή, αδιαπραγμάτευτη είναι η ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, αδιαπραγμάτευτη είναι η προσήλωσή μας για περιφρούρηση της μέχρι σήμερα προσπάθειας της ελληνικής κοινωνίας».