6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Απόλυτο Παιχνίδι» (2013) σκηνοθεσία Μπραντ Φέρμαν

Όταν ένας φοιτητής θεωρεί ότι έχει προδοθεί από μια ιστοσελίδα του πόκερ, ταξιδεύει στην Κόστα Ρίκα όπου θα συναντήσει ένα μεγιστάνα τυχερών παιχνιδιών, τον άνθρωπο που πιστεύει πως είναι υπεύθυνος για το πάθημά του.

Παίζουν: Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Μπεν Άφλεκ, Τζέμα Άρτερτον.

*Open, Δευτέρα 27/4, στις 21:00

«Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Annapolis» (2006) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Όταν ο Τζέικ Χιούαρντ καταφέρνει να μπει στη Ναυτική Ακαδημία της Ανάπολις, μια από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες σχολές ναυτικών δοκίμων, πιστεύει ότι ένα όνειρο ζωής πραγματοποιήθηκε. Ο αγώνας του, όμως, μόλις τώρα ξεκινά, αφού το αυστηρό κλίμα της σχολής δεν εξασφαλίζει ότι όλοι όσοι μπήκαν σ? αυτή, θα την ολοκληρώσουν με επιτυχία. Για να μπορέσει όμως ο Τζέικ να κάνει τον πατέρα του και τους συμμαθητές του υπερήφανους, θα πρέπει να υπερβεί το μεγαλύτερο εμπόδιο της ζωής του ως εκείνη τη στιγμή! Ο Τζέιμς Φράνκο σε έναν από τους πρώτους ρόλους της καριέρας του που τον έκαναν γνωστό, σε μια ταινία που υπενθυμίζει ότι οι ευκαιρίες στη ζωή δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται.

Παίζουν: Τζέιμς Φράνκο, Τάιρεζ Γκίμπσον, Τζορντάνα Μπρούστερ, Ρότζερ Φαν, Ντόνι Γουόλμπεργκ.

*Alpha, Δευτέρα 27/4, στις 22:00

«Και οι Επτά Ήταν Υπέροχοι» (2016) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Ένας σκληροτράχηλος κυνηγός επικηρυγμένων και άλλοι έξι πιστολέρο αναλαμβάνουν να απελευθερώσουν μια πόλη του Γουέστ από την καταπίεση ενός αδίστακτου επιχειρηματία, ο οποίος έχει στη διάθεσή του έναν ολόκληρο στρατό μισθοφόρων.

Παίζουν:  Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρις Πρατ, Ίθαν Χοκ.

*Open, Δευτέρα 27/4, στις 23:00

«Holy Motors» (2012) σκηνοθεσία Λεό Καράξ

Από το χάραμα ώς τη νύχτα, λίγες ώρες στη ζωή του κυρίου Όσκαρ, ενός μυστηριώδους τύπου που ταξιδεύει από τη μια ζωή στην επόμενη.  Μεταμορφώνεται, γίνεται από βιομήχανος δολοφόνος, από ζητιάνος τέρας, οικογενειάρχης. Φαίνεται να παίζει ρόλους, να κάνει βουτιά σε κάθε ρόλο.. πού είναι όμως οι κάμερες; Ο κύριος Όσκαρ είναι μόνος, τον συνοδεύει μόνο η Σελίν, η λεπτή ξανθιά που οδηγεί την τεράστια μηχανή που τον μεταφέρει γύρω από το Παρίσι. Είναι σαν ευσυνείδητος δολοφόνος που κινείται από χτύπημα σε χτύπημα. Ακολουθεί την όμορφη πράξη, τη μυστηριώδη κινητήρια δύναμη, τις γυναίκες και τα φαντάσματα του παρελθόντος. Πού βρίσκονται όμως το αληθινό του σπίτι, η οικογένειά του, η γαλήνη του;

Παίζουν: Ντενίς Λαβάν, Εντίθ Σκομπ, Εύα Μέντες, Κάιλι Μινόγκ, Μισέλ Πικολί.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 27/4, στις 23:00

«Social Network» (2010) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

H ταινία αναφέρεται στην γέννηση του facebook, στην κοινωνική δικτύωση μέσω της ιντερνετικής οθόνης που έδωσε ένα νέο ορισμό στην λέξη φιλία. Η δημιουργία του facebook όμως έφερε τους εμπνευστές του σε πολυετή δικαστική αντιπαράθεση με αντικείμενο την πατρότητα της ιδέας. Το φθινόπωρο του 2003 στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ένας ιδιοφυής φοιτητής, ο Μαρκ Ζούκενπεργκ, έθετε τις βάσεις για αυτό που λίγα χρόνια αργότερα θα αποδεικνυόταν παγκόσμιο φαινόμενο και θα έκανε τον ίδιο δισεκατομμυριούχο: το Facebook. Ωστόσο, η πιο επιτυχημένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με 500 εκατομμύρια χρήστες κρύβει μια ομιχλώδη ιστορία προέλευσης με νομικές διαμάχες και μηνύσεις, καθώς οι αδελφοί Γουίνκλβος κατηγόρησαν τον Ζούκενπεργκ ότι τους έκλεψε την ιδέα ενώ και ο κολλητός του Εντουάρντο Σάβεριν, συνιδρυτής και αρχικός χρηματοδότης του εγχειρήματος, έκανε αγωγή εναντίον του υποστηρίζοντας ότι τον εκπαραθύρωσε από το project.

Παίζουν: Τζέσε ‘Αιζενμπεργκ, ‘Αντριου Γκάρφιλντ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Ρασίντα Τζόουνς.

*Mega, Δευτέρα 27/4, στις 00:00

«Απόλυτη Διαγραφή» (1996) σκηνοθεσία Τσακ Ράσελ

Ο Τζον Κρούγκερ είναι αστυνομικός με πείρα στα προγράμματα προστασίας μαρτύρων. Αυτή τη φορά αναλαμβάνει την προστασία της Λι Κούλεν, νεαρής γραμματέως που, μέχρι πρόσφατα, εργαζόταν στην εταιρία Σάιρεζ. Η Λι ανακάλυψε πως στελέχη της εταιρίας συνεργάζονταν με διεφθαρμένους κυβερνητικούς παράγοντες για την πώληση οπλικών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο Κρούγκερ ταξιδεύει με τη Λι στη Νέα Υόρκη και σύντομα ανακαλύπτει πως μια αμείλικτη καταδίωξη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη καθώς κάποιοι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τη νεαρή κοπέλα να καταθέσει στο δικαστήριο.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέιμς Κάαν, Βανέσα Γουΐλιαμς, Τζέιμς Κόμπερν.

*Star, Δευτέρα 27/4, στις 00:10