Αυξημένα τα μέτρα υγιεινής στα σχολεία – Κλειστά τα κυλικεία

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα υγιεινής στα σχολεία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, η υπουργός είπε ότι «υπάρχει ήδη οπτικοακουστικό υλικό που έχει ετοιμαστεί από ειδικούς για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν στις αρχές της εβδομάδας στα σχολεία για περαιτέρω ενημέρωση, έχει προβλεφθεί και καθαρισμός των αιθουσών ενδιάμεσα στα μαθήματα και όχι μόνο μετά το τέλος των μαθημάτων».

Επιπλέον, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανακοίνωσε πως «με υπουργική απόφαση θα απαγορευτεί η λειτουργία των κυλικείων, όπως ζήτησαν οι ειδικοί, ενώ θα υπάρχουν και εκ περιτροπής διαλείμματα ακόμη και στα εκ περιτροπής μαθήματα, προς αποφυγή του συγχρωτισμού», ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν οδηγίες προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ότι η πρώτη ημέρα των μαθημάτων θα αφιερωθεί στην ενημέρωση όλων για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται.

Όσον αφορά στην χρήση μάσκας από μαθητές, επανέλαβε μια σειρά λόγων για την οποία θα είναι προαιρετική στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, ενώ θα είναι υποχρεωτική όταν οι μαθητές χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Είναι καθοριστικός αυτός ο μήνας. Αντιλαμβάνομαι τους φόβους και τις ανησυχίες των γονιών, αλλά από τη Δευτέρα επιστρέφει η κοινωνία σε μια νέα κανονικότητα», είπε η κ. Κεραμέως.

Γενικότερα για την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία, ανέφερε πως «πήραμε νωρίς μέτρα και σκληρά μέτρα, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία, σε μια δυναμική διαδικασία που θα επανεξετάζεται διαρκώς από τους ειδικούς και με την λήψη όλων των μέτρων για την προστασία των παιδιών και της δημόσιας υγείας».