6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη, ως αργά.

«Απαγωγή» (2017) σκηνοθεσία Λούις Πριέτο

Κάρλα αντιλαμβάνεται ότι άγνωστοι αρπάζουν τον 6χρονο γιο της, τον πετάνε στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου και απομακρύνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το αυτοκίνητο δεν έχει πινακίδες κυκλοφορίας και η Κάρλα δεν έχει κινητό για να καλέσει την αστυνομία. Είναι  μόνη και τρομαγμένη αλλά αρνείται να αφήσει τη μοίρα του γιου της στα χέρια άλλων. Της μένει μόνο μια επιλογή, αν δεν θέλει να χάσει τον παιδί της για πάντα: να καταδιώξει η ίδια το άγνωστο αυτοκίνητο. Σε μια τρελή κούρσα ενάντια στο χρόνο, η Κάρλα ξεκινά την αναζήτησή της και τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει από το να σώσει τη ζωή του παιδιού της.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Σατζ Κορία, Κρις Μακ Γκιν.

*Star, Παρασκευή 1/5, στις 21:00

«Μπαμπάς για γκολ» (2007) σκηνοθεσία Άντι Φίκμαν

Ο Τζο Κίνγκμαν, ο απόλυτος άρχοντας των γηπέδων, ζει την απόλυτη φαντασίωση κάθε φιλόδοξου άντρα: είναι νέος, πλούσιος, διάσημος, μεγάλος γυναικοκατακτητής και αναπόφευκτα ορκισμένος εργένης! Η αναπάντεχη, όμως, εμφάνιση στη ζωή του της 7χρονης κόρης του, που αγνοούσε την ύπαρξή της, θα φέρει στη ζωή του τα πάνω κάτω. Τώρα, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην αθλητική καριέρα του, καλείται να συνδυάσει τα ασυνδύαστα: από τη μια, προπονήσεις, εκδηλώσεις, πάρτι και καυτά ραντεβού, από την άλλη παραμύθια, κούκλες και… μαθήματα μπαλέτου. Οι δυσκολίες αρκετές, όμως τελικά ο Τζο θα αντιληφθεί πως υπάρχει και κάτι περισσότερο από τα λεφτά και τη δόξα των χιλιάδων θαυμαστών. Μερικές φορές μια μικρή, γλυκιά θαυμάστρια είναι υπεραρκετή… Ο Ντουέιν Τζόνσον σε άλλον ένα ρόλο-έκπληξη, που γοητεύει, αλλά και συγκινεί, σε μια ταινία που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Παίζουν:Ντουέιν Τζόνσον, Κίρα Σέντγουικ, Μάντισον Πέτις, κ.α.

*Alpha, Παρασκευή 1/5, στις 22:00

«Το Μούτρο» (2011) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Ο Άρθουρ Μπίσοπ είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, ένας στυγνός επαγγελματίας, ένας ψυχρός εκτελεστής. Ιδανικός θα έλεγε κανείς για ένα τέτοιο φύσης «επάγγελμα». Είναι απόλυτα αποστασιοποιημένος από κάθε συμβόλαιο που αναλαμβάνει, ενώ το έχει σαν αρχή να μη δημιουργεί οποιουδήποτε είδους σχέση με τα θύματά του. Για εκείνον είναι μία δουλειά σαν όλες τις άλλες και κάποιος πρέπει να την κάνει. Όλα αυτά αλλάζουν όμως όταν ο μέντοράς του, στο επάγγελμα αυτό, δολοφονείται. Ο Άρθουρ πλέον ζητάει εκδίκηση, ψάχνει να βρει τους υπεύθυνους για τη δολοφονία και να επιβάλλει ο ίδιος τον νόμο,  η υπόθεση είναι πιο προσωπική από ποτέ. Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω όταν ο γιός του δολοφονημένου βρίσκει τον Άρθουρ και του ζητάει να τον εκπαιδεύσει για να σκοτώσουν μαζί τους υπεύθυνους για τον θάνατο του πατέρα του.

Παίζουν: Μπεν Φόστερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέισον Στέιθαμ, Μίνι Άντεν.

*Star, Παρασκευή 1/5, στις 22:50

«Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα» (2014) σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ & Λυκ Νταρντέν

Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοί της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Η μοίρα της Σάντρα βρίσκεται στα χέρια 16 εργατών, τους οποίους πρέπει να πείσει να αρνηθούν τα μπόνους για να κρατήσει τη δουλειά της. Μπαίνει σε μια μάχη για να σώσει τη θέση της, δύο ημέρες και μία νύχτα, πριν την καταληκτική ψηφοφορία.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ροντζιόνε, Πίλι Γκρουν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 1/5, στις 23:00

«Η Συμμορία των Πέντε» (2004) σκηνοθεσία Τζόελ Κοέν, Ήθαν Κοέν

Ένα πενταμελές μουσικό γκρουπ… εκκλησιαστικής μουσικής με επικεφαλής τον δαιμόνιο καθηγητή Ντορ παρουσιάζονται ως υποψήφιοι ενοικιαστές ενός δωματίου στο σπίτι μιας θρησκόληπτης μαύρης ηλικιωμένης στη Νέα Ορλεάνη. Στη πραγματικότητα πρόκειται για μια συμμορία, που έχει σκοπό να διαπράξει τη ληστεία της… δεκαετίας, σκάβοντας μια σήραγγα ως το γειτονικό καζίνο. Όταν όμως η γιαγιά ανακαλύπτει τα σχέδιά τους, η συμμορία των πέντε, που η ευφυΐα δεν αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της, αποφασίζει ότι πρέπει να τη βγάλουν από τη μέση και μάλιστα σύντομα. Η γιαγιά όμως είναι πολύ… σκληρή για να πεθάνει τόσο εύκολα!

Παίζουν : Τομ Χανκς, Ίρμα Π. Χολ, Μάρλον Γουέιανς, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζι Μα, κ.α.

*Alpha, Παρασκευή 1/5, στις 00:15

«Magic Mike XXL» (2015) σκηνοθεσία Γκρέγκορι Τζέικομπς

Το «Magic Mike XXL» ξαναβρίσκει τον Μάικ τρία χρόνια αφότου εγκατέλειψε την καριέρα του στρίπερ, ενώ βρίσκονταν στο απόγειο της. Μόνο που αυτή τη φορά, οι υπόλοιποι «Βασιλιάδες» έχουν αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψουν και εκείνοι την ενεργό δράση, αλλά με στυλ: κάνοντας μια τελευταία παράσταση στο Μίρτλ Μπιτς με επικεφαλής τον θρυλικό Μάτζικ Μάικ! Στον δρόμο για την τελευταία τους αυλαία, μεταξύ Τζάκσονβιλ και Σαβάνα, μεταξύ νέων φίλων και παλιών γνώριμων, ο Μάικ και η υπόλοιπη παρέα θα μάθουν μερικές νέες φιγούρες αλλά και καινούργιους τρόπους για να απαλλαγούν από το παρελθόν.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ματ Μπόμερ, Τζο Μανγκανιέλο, Κέβιν Νας, Άνταμ Ροντρίγκεζ, Γκάμπριελ Ινγκλέσιας, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Ντόναλντ Γκλόβερ, Άμπερ Χερντ, Άντι ΜακΝτάουελ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

*Star, Παρασκευή 1/5, στις 00:45