8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Οι Μεγάλοι» (2010) σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο, πέντε καλοί φίλοι, άλλοι παντρεμένοι πια, μαζί με τις γυναίκες τους και άλλοι ανύπαντροι ξανασυναντιούνται για να περάσουν μαζί το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου και να αποδείξουν ότι παραμένουν για πάντα αμετανόητοι έφηβοι.

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Σάλμα Χάγιεκ, Κρις Ροκ, Ρομπ Σνάιντερ, Ντέιβιντ Σπέιντ, Κέβιν Τζέιμς.

*Mega, Σάββατο 2/5, στις 20:50

«Τραγούδα!» (2016) σκηνοθεσία Γκαρθ Τζένινγκς

Ο Μπάστερ Μουν, ένα χαριτωμένο κοάλα, είναι θιασάρχης ενός χρεοκοπημένου θεάτρου. Για να το σώσει από την πτώχευση χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη εμπορική επιτυχία  και έτσι αποφασίζει να διοργανώσει έναν διαγωνισμό τραγουδιού, με μεγάλο χρηματικό έπαθλο, που όμως δεν έχει να δώσει!

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Σάββατο 2/5, στις 21:00

«Ο Τουρίστας» (2016) σκηνοθεσία Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Μια γυναίκα, η οποία παρακολουθείται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ταξιδεύει για τη Βενετία, όπου θα συναντήσει τον καταζητούμενο εραστή της. Στο τρένο γνωρίζει και παγιδεύει έναν ανύποπτο Αμερικανό τουρίστα, ο οποίος όταν φτάσουν στην Ιταλία θα γίνει στόχος πρακτόρων, της αστυνομίας αλλά και Ρώσων μαφιόζων.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Αντζελίνα Τζολί, Πολ Μπέτανι.

*Ant1, Σάββατο 2/5, στις 21:45

«Η Μαγική Ομπρέλα- Saving Mr Banks» (2013) σκηνοθεσία Τζον Λι Χάνκοκ

Στις αρχές της δεκαετίας του 60, η συγγραφέας Πάμελα Λύντον Τράβερς που έχει υπογράψει την επιτυχημένη σειρά βιβλίων «Μαίρη Πόππινς», αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ως εκ τούτου, ο εκδοτικός της πράκτορας στο Λονδίνο την πιέζει να συναντήσει τον Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο οποίος ήδη ενδιαφέρεται να αγοράσει τα δικαιώματα των βιβλίων για μια ταινία, που τόσο πολύ επιθυμούν οι κόρες του. Παρά την αρχική της άρνηση, η Π. Λ. Τράβερς θα υποκύψει στις πιέσεις του και θα επισκεφθεί τον διάσημο δημιουργό και παραγωγό στο Λος Άντζελες. Η διαμονή της όμως εκεί και η δύσκολη αρχικά συνεργασία με τον Γουόλτ Ντίσνεϊ θα πυροδοτήσουν τραυματικές αναμνήσεις από τη δύσκολη παιδική της ηλικία, απειλώντας το όλο πρότζεκτ να τιναχτεί στον αέρα από στιγμή σε στιγμή.

Παίζουν: Έμμα Τόμσον, Τομ Χανκς, Πολ Τζιαμάτι, Τζέισον Ζβάρτσμαν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Κόλιν Φάρελ.

*Alpha, Σάββατο 2/5, στις 22:00

«Μάιος 1940: Η μεγάλη φυγή» (2015) σκηνοθεσία Κριστιάν Καριόν

Τον Μάιο του 1940, τα Γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην Γαλλία. Φοβισμένοι από τον ερχομό του εχθρού, οι άνθρωποι ενός μικρού χωριού στο Pas-de-Calais αποφασίζουν μετά τις συστάσεις της νομαρχίας, να αφήσουν πίσω τα πάντα και να αποδράσουν στα παράλια. Ανάμεσα τους βρίσκεται ο Paul, ο δήμαρχος του χωριού. Οδηγεί την ομάδα, ψάχνοντας τρόπο να διατηρήσει την ελάχιστη τάξη και ρεπουμπλικανικό πνεύμα σε αυτή την νομαδική ζωή.

Παίζουν: Ολιβιέ Γκουρμέ, Άουγκουστ Ντιλ, Μάθιου Ρις, Ματίλντ Σενιέ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 2/5, στις 22:00

«Πάρτι Γυναικών» (2017) σκηνοθεσία Λουτσία Ανιέλο

Στο Πάρτι Γυναικών η εκθαμβωτική Τζες, Scarlett Johansson (Lost in Translation, The Avengers,) εντυπωσιάζει στον πιο ξεκαρδιστικό ρόλο της καριέρας της. Πέντε κολλητές φίλες που στο κολλέγιο δεν άφηναν πάρτι για πάρτι και έπαιρναν μέρος στους πιο περίεργους και τρελούς διαγωνισμούς, αποφασίζουν δέκα χρόνια μετά να βρεθούν ένα Σαββατοκύριακο στο Μαϊάμι για το bachelorette πάρτι της Τζες. Τα πράγματα για την Τζες και τις 4 φίλες της, Πίπα (Kate Mc Kinnon), Φράνκι (Ilana Glazer), Άλις (Jillian Bell) και Μπλαίρ (Zoe Kravitz), ξεκινάνε δυναμικά, αφού οι κοπέλες προσπαθούν να αναπληρώσουν τον χρόνο και να θυμηθούν κάτι από τις ακρότητες του ένδοξου παρελθόντος τους. Τα πράγματα όμως δεν θα πάνε ακριβώς όπως τα είχαν σχεδιάσει. Η κατάσταση  θα βγει εκτός ελέγχου, όταν ένας άντρας στρίπερ πέφτει, κατά λάθος, νεκρός στο σαλόνι τους. Οι κοπέλες προσπαθούν να το καλύψουν αλλά οι αναποδιές και τα μπλεξίματα πολλά… Θα τα καταφέρουν;

Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Κέιτ ΜακΚίνον, Ζόι Κράβιτζ, Ντέμι Μουρ, Τζίλιαν Μπελ.

*Mega, Σάββατο 2/5, στις 22:50

«Ο λύκος της ερήμου» (2014) σκηνοθεσία Νάτζι Αμπού Νουάρ

Στην Ιορδανία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Theeb είναι ο μικρός ορφανός γιος ενός σεΐχη, μεγαλωμένος από τον μεγαλύτερο αδελφό του Χουσεΐν. Όταν ένας οδηγός της ερήμου φτάνει μαζί με έναν Βρετανό στρατιωτικό στον καταυλισμό τους, οι νόμοι της φιλοξενίας υπαγορεύουν όχι μόνο την παροχή τροφής και καταλύματος, αλλά και τη βοήθεια που χρειάζονται οι ταξιδιώτες για να φτάσουν στο μυστηριώδη προορισμό τους. Την αποστολή να τους συνοδεύσει μέχρι ένα ρωμαϊκό πηγάδι, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί από τα καραβάνια μετά το πέρασμα του σιδηροδρόμου, αναλαμβάνει ο Χουσεΐν, τον οποίο κρυφά ακολουθεί ο Theeb. Το συναρπαστικό ταξίδι του μικρού στην έρημο, όμως, θα μετατραπεί γρήγορα σε μια εφιαλτική περιπέτεια επιβίωσης, η οποία θα τον αναγκάσει να πάρει επικίνδυνες και επώδυνες αποφάσεις.

Παίζουν: Χουσεΐν Σαλαμέχ, Χασάν Μουτλάγκ, Τζασίρ Εΐντ.

*Κανάλι της Βουλής, Σάββατο 2/5, στις 23:00

«Κάποτε στη Ρώμη» (2010) σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν

Μια φιλόδοξη νεαρή Νεοϋρκέζα χωρίς ρομαντικές αυταπάτες, όπως ταιριάζει στην εποχή μας,  επισκέπτεται τη Ρώμη για ένα ταξίδι-αστραπή. Εκεί πάει και μαζεύει προκλητικά μερικά μαγικά κέρματα από ένα «ανόητο», όπως πιστεύει γι’ αυτήν, συντριβάνι της αγάπης, με αποτέλεσμα να προσελκύσει αναπάντεχα ένα πλήθος περίεργων μνηστήρων στο πρόσωπό της: έναν μεγιστάνα της βιομηχανίας των λουκάνικων (που τον υποδύεται ο Ντάνι Ντεβίτο), έναν πλανόδιο μάγο, έναν ζωγράφο που τη βλέπει ως μούσα και ένα μοντέλο με ναρκισσιστικές τάσεις. Όταν όμως γνωρίζει έναν πολύ γοητευτικό ρεπόρτερ που την φλερτάρει με τον αντίστοιχο ζήλο όπως και οι άλλοι, πώς μπορεί να καταλάβει αν η δική του αγάπη είναι πραγματική ή έχει σχέση κι αυτή με το συντριβάνι των ευχών; Τελικά υπάρχουν αληθινά παραμύθια στη σημερινή εποχή;

Παίζουν: Κρίστεν Μπελ, Γουίλ Άρνετ, Ντάνι Ντε Βίτο, Τζος Ντιχαμέλ, Άλεξις Τζιένα, Αντζέλικα Χιούστον, Ντον Τζόνσον.

*Alpha, Σάββατο 2/5, στις 00:40