Από τις 6 Μαΐου επιστρέφουν οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια

Από την Τετάρτη 6 Μαΐου θα πρέπει οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ ΔΕ).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα ακολουθήσουν νεώτερες ενημερώσεις με λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Σημειώνεται πως το σχέδιο επιστροφής περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παράταση σχολικού έτους, μη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων, εκ περιτροπής μαθήματα και μέτρα εντός των σχολικών αιθουσών για να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

«Στη βάση όσων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, προχωρούμε τώρα στο επόμενο βήμα, την αποκλιμάκωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από την αρχή αυτής της κρίσης, έχουμε τονίσει ότι ακούμε προσεκτικά τους ειδικούς, τους εξαιρετικούς επιστήμονες που έχουμε το προνόμιο να μας συμβουλεύουν και να μας καθοδηγούν. Και το σχέδιο δράσης που θα σας παρουσιάσω σήμερα στηρίζεται και στην ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Έκανε λόγο για ένα «συντηρητικό, πιο μετριοπαθές» σχέδιο «σε σχέση με κάποιες προτάσεις ειδικών».