7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη, που έχουν προγραμματίσει τα τηλεοπτικά κανάλια.

«Criminal» (2016) σκηνοθεσία Άριελ Βρόμεν

Ο πράκτορας της CIA Μπιλ Πόουπ σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά σημαντικής αποστολής, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει τα ίχνη του περίφημου «Ολλανδού», ενός εγκληματία, που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο του οπλισμού των ΗΠΑ. Με τον θάνατο του Πόουπ κάθε πληροφορία γύρω από τη δράση του «Ολλανδού» εξαφανίζεται για πάντα, καθώς οι νεκροί δε μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες. Ή μήπως μπορούν; Ο αμείλικτος επικεφαλής της CIA στο Λονδίνο επιστρατεύει έναν εκκεντρικό νευροχειρούργο για να εμφυτεύσει το DNA και τις αναμνήσεις του Πόουπ στον Τζέρικο Στούαρτ, έναν παντελώς απρόβλεπτο και ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος αντί μιας παρατεταμένης ποινής φυλάκισης, προτιμά να υποβληθεί στο πρωτοποριακό επιστημονικό πείραμα. Όμως, ο Τζέρικο έχει τα δικά του σχέδια, ενώ η τελευταία ελπίδα της CIA, πριν όλα τιναχτούν στον αέρα, βρίσκεται πλέον στο μυαλό ενός αδίστακτου εγκληματία.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γκάρι Όλντμαν, Ράιαν Ρέινολντς, Τόμι Λι Τζόουνς.

*Star, Τετάρτη 6/5, στις 21:00

«Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» (1981) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναθέτει στον ικανότατο καθηγητή της αρχαιολογίας Ιντιάνα Τζόουνς να εντοπίσει μια πολύτιμη Κιβωτό η οποία λέγεται ότι περιέχει πράγματι τις Δέκα Εντολές που παρέδωσε ο Θεός στον Μωυσή. Ο Ιντιάνα ξεκινάει τη δύσκολη και παράτολμη περιπλάνησή του, που τον οδηγεί από το Νεπάλ μέχρι την Αίγυπτο, συντροφιά με την πρώην αγαπημένη του Μάριον. Δυστυχώς, την πολυπόθητη, μυθική κιβωτό αναζητούν επίσης και οι Ναζί, το επιτελείο των οποίων ηγείται ο αδίστακτος Γάλλος αρχαιολόγος Μπελόκ.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Κάρεν Άλεν, Τζον Ρις-Ντέιβις, Άλφρεντ Μολίνα, Πολ Φρίμαν.

*Open, Τετάρτη 6/5, στις 21:00

«Ο Δρόμος του Χρήματος» (2011) σκηνοθεσία Τζ. Σ. Κάντορ.

Είκοσι τέσσερις δραματικές ώρες σ έναν αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το 2008. Ένας νέος οικονομικός αναλυτής, υπάλληλος μιας αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων, ανακαλύπτει ένα λάθος σε μια θεμελιώδη εξίσωση του συστήματος, οι επιπτώσεις του οποίου απειλούν με κατάρρευση όχι μόνο την εταιρεία αλλά και ολόκληρο το οικονομικό σύστημα του δυτικού κόσμου. Τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας συνέρχονται με σκοπό να λάβουν αποφάσεις με οικονομικό αλλά και ηθικό αντίκτυπο στις ζωές τους. Εμπνευσμένη από την ιστορία της Lehman Brothers, μια επίκαιρη ταινία μ ένα καστ εξαιρετικών ηθοποιών, υποψήφια μεταξύ άλλων για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, καθώς και για Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Παίζουν: Κέβιν Σπέισι, Ντέμι Μουρ, Στάνλεϊ Τούτσι, Πολ Μπέτανι, Τζέρεμι Άιρονς, Ζάκαρι Κουίντο, Σάιμον Μπέικερ, Μέρι ΜακΝτόνελ, Πεν Μπόντγκλεϊ.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 6/5, στις 21:30

«Σοκ και δέος» (2017) σκηνοθεσία Rob Reiner

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία ακολουθεί δυο αποφασισμένους δημοσιογράφους, το αφεντικό τους και έναν πολεμικό ανταποκριτή οι οποίοι προσπάθησαν να αποκαλύψουν την αλήθεια σχετικά με το πώς ξεκίνησε ο πιο μακροχρόνιος και πιο δαπανηρός πόλεμος στην ιστορία της Αμερικής. Κατόπιν της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Μπους αποφασίζει να εισβάλει στο Ιράκ προκειμένου να απομακρύνει τον Σαντάμ Χουσείν από την εξουσία. Ενώ ο υπόλοιπος Τύπος αποδέχεται την απόφαση αυτή, οι δύο δημοσιογράφοι ερευνούν βαθύτερα ρισκάροντας τα πάντα για να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Παίζουν: Woody Harrelson, James Marsden, Rob Reiner.

*Alpha, Τετάρτη 6/5, στις 22:00

«Στο Τέλος του Δρόμου» (2012) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιάνφρανς

O Λουκ είναι μοτοσικλετιστής κασκαντέρ και βγάζει το μεροκάματό του στο θρυλικό “γύρο του θανάτου”, ενός περιοδεύοντος λούνα παρκ. Στο πέρασμά του από τη Νέα Υόρκη, ξαναβρίσκει τη χαμένη του αγάπη και μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει μαζί της ένα γιο. Αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή στους δρόμους και να γίνει ο ιδανικός πατέρας, ο πατέρας, που ο ίδιος δεν είχε ποτέ στο πλευρό του. Όμως ο νέος εργοδότης του τον μπλέκει σε μία σειρά από ληστείες σε τράπεζες και ο Λουκ μπαίνει στο στόχαστρο του Έιβερι, ενός φιλόδοξου αστυνομικού. Η αντιπαράθεση των δύο αντρών θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες και για τους δύο.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντεζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα.

*Star, Τετάρτη 6/5, στις 23:15

«Ali» (2001) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Η ζωή του πυγμάχου Κάσιους Κλέι, που ασπάστηκε το Ισλάμ και μετονομάστηκε σε Μοχάμαντ Άλι. Η ταινία επικεντρώνεται στη δεκαετία 1964-1974, παρακολουθώντας τις νίκες στο ρινγκ, την άρνησή του να πολεμήσει στο Βιετνάμ, την ταραχώδη ερωτική ζωή και τη φιλία του με τον Μάλκολμ Χ.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Γιον Βόιτ, Μάριο Βαν Πιμπλς.

*Open, Τετάρτη 6/5, στις 23:30

«Η Αποπλάνηση Ενός Ξένου» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Η βραβευμένη με ‘Οσκαρ Χάλι Μπέρι (“Ο χορός των τεράτων”) και ο πολυβραβευμένος Μπρους Γουίλις (“Πολύ σκληρός για να πεθάνει”, “Τα δάκρυα του ήλιου”)  πρωταγωνιστούν σε ένα θρίλερ μυστηρίου που θα σας καθηλώσει. ‘Οταν η ρεπόρτερ Ροβένα Πράις μαθαίνει ότι ο φόνος της φίλης της σχετίζεται με τον πανίσχυρο ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρίας Χάρισον Χιλ,αποφασίζει να κινηθεί υπόγεια για να βρει την αλήθεια. Προσλαμβάνεται λοιπόν στην εταιρία του Χιλ και από την άλλη φλερτάρει μαζί του στο διαδίκτυο, περικυκλώνοντάς τον από παντού. Γρήγορα όμως συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνη σε αυτό το παιχνίδι ταυτοτήτων. ‘Οσο πιο πολύ αγγίζει την αλήθεια, βλέπει τι μπορεί να κάνει κανείς για να την κρύψει.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Μπρους Γουίλις, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Mega, Τετάρτη 6/5, στις 00:00