Νέο έργο του μυστηριώδους καλλιτέχνη Banksy τιμά τις ηρωίδες νοσοκόμες

Banksy: Ο πίνακας εμφανίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον και δείχνει ένα μικρό παιδί να «αντικαθιστά» τις φιγούρες υπερηρώων με εκείνη της νοσοκόμας

Ένα νέο έργο του Banksy έκανε την εμφάνισή του στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον και μεταφέρει με τον πιο εύγλωττο και συγκινητικό τρόπο τα συναισθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων – και προφανώς του ίδιου του καλλιτέχνη – απέναντι στις νοσοκόμες που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού.

Η καινούργια δημιουργία του Βρετανού καλλιτέχνη και ακτιβιστή, που εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο λόγω της ανεπιβεβαίωτης ταυτότητάς του, αποτελεί μια «ωδή» στις ηρωίδες νοσηλεύτριες. Σύμφωνα με το BBC, o πίνακας με επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου αναρτήθηκε μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του νοσοκομείου σε έναν χώρο κοντά στα επείγοντα, όπου καθημερινά δεκάδες εργαζόμενου αγωνίζονται να σώσουν ζωές.

Σε αυτόν απεικονίζεται ένα μικρό αγόρι που κάθεται στο πάτωμα δίπλα από ένα καλάθι αχρήστων. Μέσα σε αυτό βρίσκονται φιγούρες υπερηρώων όπως ο Μπάτμαν και ο Σπάιντερμαν. Το αγοράκι δεν παίζει πια με αυτές τις φιγούρες, αλλά με μια άλλη, που φορά στολή νοσοκόμας, μάσκα, κάπα υπερηρωίδας, και αντιπροσωπεύει όλους τους ανθρώπους που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους υπό αντίξοες συνθήκες για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Πάνω στη στολή της βρίσκεται και η μοναδική πινελιά χρώματος στον πίνακα, το κόκκινο σύμβολο του Ερυθρού Σταυρού.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο, ο πίνακας θα παραμείνει στο Southampton General Hospital μέχρι το Φθινόπωρο, όταν και θα πωληθεί σε δημοπρασία προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν στην ενίσχυση του NHS.