Ο ένας… πάνω στον άλλο στις παραλίες

Κοσμοπλημμύρα σε Καβούρι, Βουλιαγμένη και Λούτσα χωρίς αποστάσεις στο πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς περιορισμούς για τις μετακινήσεις

Στις παραλίες ξεχύθηκαν οι Αθηναίοι στο πρώτο Σοββατοκύριακο χωρίς περιορισμούς για τις μετακινήσεις μετά την άρση του lockdown.

Ο καλός καιρός και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες έφεραν αρκετούς στις παραλίες της Αττικής με τους περισσότερους να μην τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το μεσημέρι του Σαββάτου σε Βουλιαγμένη, Καβούρι Λούτσα και Γλυφάδα .

Δείτε βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται θερμή εισβολή με τα θερμόμετρα να φτάνουν έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και τα νότια.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Καλλιάνο υπάρχουν προγνωστικά μοντέλα που δείχνουν ότι «έρχεται και δεύτερη πιο ισχυρή θερμή εισβολή στα τέλη της ίδιας εβδομάδας, με τον υδράργυρο το επόμενο Σαββατοκύριακο για παράδειγμα να προσεγγίζει και τους 39-40°C».

Απολύμανση ξαπλώστρας προτείνουν οι ειδικοί

Πάντως, οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των παραλιών είναι πυρετώδεις και άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τη χρήση ή μη της ξαπλώστρας. «Ο καθένας έρχεται με την πετσέτα του, με ό,τι επιθυμεί για να χαρεί τις παραλίες μας. Δεν είχαμε, δεν έχουμε και το επόμενο διάστημα δεν θα έχουμε ξαπλώστρες», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας.

«Οι ξαπλώστρες και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο θα πρέπει να καθαρίζονται με αντισηπτικό. Καλό είναι να έχουμε μια δική μας πετσέτα», σημειώνει με τη σειρά του και ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας. Πόσο επικίνδυνο είναι, όμως, το μπάνιο στη θάλασσα την εποχή του κορονοϊού; Σύμφωνα με τον κ. Τούντα «άφοβα μπάνιο, άφοβα στις πισίνες αρκεί να μην πλησιάζουμε κοντά άλλους λουόμενους, οι οποίοι δεν είναι από το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον».

Περιπολίες και drones στις παραλίες

Ομπρέλες με απόσταση και λουόμενοι με μάσκες. Αυτά είναι δύο στιγμιότυπα που θα τα βλέπουμε πολύ συχνά στις παραλίες το καλοκαίρι που έρχεται. Στις παραλίες και ειδικά στο μπροστινό μέρος, όπως μπορείτε να δείτε από το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, δεν θα υπάρξουν ξαπλώστρες η μία δίπλα στην άλλη. Οι ομπρέλες, μάλιστα, έχουν απόσταση ασφαλείας έως και 10 μέτρα.  Με το θερμόμετρο, μάλιστα, να ανεβαίνει το στοίχημα είναι να μην μεταφερθούν τα φαινόμενα συνωστισμού από τις πλατείες στις παραλίες. Γι’ αυτό το λόγο ρίχνονται στη μάχη όλα τα μέσα.  Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Δευτέρα, 11 Μαΐου, οι ναυαγοσώστες θα πιάσουν δουλειά ενώ θα επιστρατευτούν και drone ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις συνωστισμού.

«Παρακολουθούμε ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας», αναφέρει στο OPEN ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και προσθέτει: «Θα σηκώνουμε drone ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα διαπιστώνουμε αν όλα πηγαίνουν καλά».  Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τονίζει: «Δεν υπάρχει κάποια οδηγία πέραν της σύστασης που υπάρχει αλλά και της δυνατότητας έως 10 ατόμων να βρίσκονται κοντά».

Δείτε το video: