6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Βιβλίο της Ζούγκλας» (2016) σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Ο μικρός Μόγλης, που ανατράφηκε από μια ομάδα λύκων στις ζούγκλες της Ινδίας, απολαμβάνει τη ζωή του δάσους μαζί με τα υπόλοιπα ζώα, έχοντας μάθει καλά τους σκληρούς κανόνες της επιβίωσης από την αρκούδα Μπαλού και τον πάνθηρα Μπαγκίρα. Όταν όμως ο αδίστακτος τίγρης, Σιρ Χαν, στρέφεται εναντίον του θέτωντας τη ζωή του σε κίνδυνο, ο Μόγλης καλείται να βρει έναν τρόπο να τον αντιμετωπίσει. Αυτό, ωστόσο, θα τον φέρει αντιμέτωπο και με την πραγματική του –ανθρώπινη- φύση.

Φωνές ελληνικής μεταγλώττισης: Γιάννης Στεφόπουλος, Ακίνδυνος Γκίκας, Γιώτα Μηλίτση, Ινώ Στεφανή, Άλκης Ζερβός, Δημήτρης Πακσόγλου, Ντίνος Πικροδημήτρης, Νέστωρ Κοψίδας, κ.α. (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Μπιλ Μάρεϊ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ίντρις Έλμπα, Λουπίτα Νιόνγκο, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζιανκάρλο Εσποζίτο, Κρίστοφερ Γουόκεν, κ.α.)

*Open, Τρίτη 12/5, στις 21:00

«Jackie» (2016) σκηνοθεσία Πάμπλο Λαρέν

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο μικρά παιδιά της, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Η Jackie συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομιά του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

Παίζουν:  Νάταλι Πόρτμαν, Πέτερ Σάρσγκαρντ, Γκρέτα Γκέργουικ, Μπίλι Κρούνταπ, Τζον Χερτ, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 12/5, στις 21:30

«Πάση Θυσία» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ ΜακΚένζι

Δύο αδέλφια, που η τράπεζα κατέστρεψε την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή, αποφασίζουν να τα παίξουν όλα για όλα μέσα από ένοπλες ληστείες των υποκαταστημάτων της. Το παιχνίδι όμως «αγριεύει», όταν ο πιο σεβαστός και δημοφιλής αστυνομικός πράκτορας του Τέξας αποφασίζει να τους σταματήσει, λίγο πριν ο ίδιος αποσυρθεί από την υπηρεσία… Ο Τόμπι, πρόσφατα διαζευγμένος και πατέρας ενός μικρού αγοριού, προσπαθεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή, όχι μόνο για να αλλάξει το μίζερο παρελθόν του, αλλά και το δυσοίωνο μέλλον του. Βλέποντας όμως τις μεγάλες δυσκολίες και τα αδιέξοδα, δε βλέπει άλλη λύση από το να συνεργαστεί με τον αδελφό του, τον Τάνερ, έναν οξύθυμο χαρακτήρα και πρώην κατάδικο. Πολύ σύντομα, αρχίζουν ένα μπαράζ ληστειών των υποκαταστημάτων της τράπεζας που έκανε πρόσφατα κατασχέσεις στην οικογενειακή τους περιουσία, αποδίδοντας έτσι τη δική τους δικαιοσύνη. Κι ενώ αρχικά το σχέδιό τους φαίνεται να λειτουργεί, τα πράγματα θα δυσκολέψουν, όταν στο παιχνίδι αποφασίζει να μπει ο ηθικά ακέραιος -αλλά και αμείλικτος- Μάρκους Χάμιλτον, που λίγο πριν βγει στη σύνταξη από το πόστο του αστυνομικού πράκτορα στο Τέξας, αποφασίζει να κάνει μια ηρωϊκή έξοδο με τη σύλληψη των δύο αδελφών. Η σύλληψή τους όμως δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, αφού η σύγκρουση ανάμεσα στην παλιά και τη νέα «Δύση» θα είναι ανελέητη…

Παίζουν: Κρις Πάιν, Τζεφ Μπρίτζες, Μπεν Φόστερ, Τζιλ Μπέρμινχαμ, Ντέιλ Ντίκεϊ.

*Alpha,Τρίτη 12/5, στις 22:00

«Αγάπη Είναι…» (2003) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Κέρτις

Πώς μπορεί μια γυναίκα να επηρεάσει τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών; Ποια υπόσχεση πρέπει να δώσει ένας ξεπεσμένος τραγουδιστής προκειμένου να πετύχει το χριστουγεννιάτικο νούμερο ένα στα charts; Πώς ένα μικρό αγόρι μπορεί να τραβήξει την προσοχή του πιο όμορφου κοριτσιού στο σχολείο; Γιατί κάποιος αποφεύγει τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου; Πόσο μακριά χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς προκειμένου να βρει μια, δυο, τρεις, τέσσερις κοπέλες να τον αγαπήσουν; Πώς μπορεί να ευδοκιμήσει μια ερωτική σχέση, όταν το ζευγάρι μιλάει διαφορετικές γλώσσες; Δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με θέμα την αγάπη και τον έρωτα συναντιούνται στο Λονδίνο λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Στο παιχνίδι αυτό της αγάπης συμμετέχουν πρωθυπουργοί, ροκ σταρ, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, συγγραφείς, αλλοδαποί αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και ο έρωτας βρίσκονται παντού.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φερθ, Σιένα Γκίλορι, Έμα Τόμσον, Κίρα Νάιτλι, Άλαν Ρίκμαν, Μπίλι Μπομπ Θόρτον.

*Star,Τρίτη 12/5, στις 23:45

«Ο μαύρος πύργος» (2017) σκηνοθεσία Νικολάι Αρσέλ

Η διασκευή του best-seller του Στίβεν Κινγκ, ζωντανεύει σε μια ιστορία όπου το κακό μάχεται με το καλό. Ο Μαύρος Πύργος είναι εκείνος που διατηρεί την ισορροπία του σύμπαντος. Ο Μαυροντυμένος Άνδρας θέλει να τον καταστρέψει με σκοπό την απόλυτη κυριαρχία.  Από την πλευρά του καλού έρχεται ο Ρόλαντ, ο τελευταίος Πιστολέρο, ο οποίος προσπαθεί να τον βρει και να τον σκοτώσει για να σώσει την ανθρωπότητα. Ο Ρόλαντ έχοντας σύμμαχο ένα αγόρι τον Τζέικ και με τη βοήθεια της πνευματικής του ενέργειας, ψάχνει τον άνθρωπο με τα μαύρα για να καταπολεμήσει την απόλυτη απειλή. Το καλό και το κακό θα συγκρουστούν καθώς μόνο ο Ρόλαντ μπορεί να υπερασπιστεί τον Πύργο και να τον σώσει από τον Άνθρωπο με τα Μαύρα.

Παίζουν: Ίντρις  Έλμπα, Μάθιου Μακ Κόναχι, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Τομ Τέιλορ.

*Star,Τρίτη 12/5, στις 00:00

«Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» (1981) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναθέτει στον ικανότατο καθηγητή της αρχαιολογίας Ιντιάνα Τζόουνς να εντοπίσει μια πολύτιμη Κιβωτό η οποία λέγεται ότι περιέχει πράγματι τις Δέκα Εντολές που παρέδωσε ο Θεός στον Μωυσή. Ο Ιντιάνα ξεκινάει τη δύσκολη και παράτολμη περιπλάνησή του, που τον οδηγεί από το Νεπάλ μέχρι την Αίγυπτο, συντροφιά με την πρώην αγαπημένη του Μάριον. Δυστυχώς, την πολυπόθητη, μυθική κιβωτό αναζητούν επίσης και οι Ναζί, το επιτελείο των οποίων ηγείται ο αδίστακτος Γάλλος αρχαιολόγος Μπελόκ.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Κάρεν Άλεν, Τζον Ρις-Ντέιβις, Άλφρεντ Μολίνα, Πολ Φρίμαν.

*Open,Τρίτη 12/5, στις 00:45