7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Spy» (2015) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Η Σούζαν Κούπερ είναι μια υπάλληλος γραφείου της CIA, ερωτευμένη με τον πράκτορα Μπράντλεϊ Φάιν, τον οποίο καθοδηγεί στις αποστολές του. Όταν ο τελευταίος σκοτώνεται και ονόματα πρακτόρων αποκαλύπτονται, εκείνη προσφέρεται να αναλάβει δράση ως ενεργή κατάσκοπος που θα προσπαθήσει να σταματήσει τα σχέδια μιας αδίστακτης εμπόρου όπλων.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Τζουντ Λο, Ρόουζ Μπάιρν.

*Star, Τετάρτη 13/5, στις 21:00

«Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού» (1984) σκηνοθεσία Στίβεv Σπίλμπεργκ

Η περίοδος που ακολουθεί τον θάνατο της μητέρας του 10χρονου Μαρκ, συμπίπτει με ένα επείγον επαγγελματικό ταξίδι του πατέρα του. Σαν αποτέλεσμα, το αγόρι πηγαίνει να μείνει για μερικές εβδομάδες στο σπίτι των θείων του, στο Μέιν. Όμως, κι αυτό το σπιτικό έχει στιγματιστεί από μια τραγωδία: πριν λίγο καιρό πνίγηκε στο μπάνιο το νεογέννητο της Σούζαν και του Γουάλας Έβανς. Ο Μαρκ, πολύ σύντομα διαπιστώνει ότι ο συνομήλικος εξάδελφός του, Χένρι, με τον οποίο περνάει πολύ διασκεδαστικά τις δυο πρώτες μέρες της διαμονής του εκεί, κρύβει μέσα του πολύ βίαια, ίσως και δολοφονικά ένστικτα.

Παίζουν: Χάρισov Φoρvτ, Κέιτ Κάπσooυ, Κε Χoύι Κoυάv, Φίλιπ Στόoυv, Νταv Ακρoϊvτ.

*Open, Τετάρτη 13/5, στις 21:00

«Ένας Χαρισματικός Άνθρωπος» (2016) σκηνοθεσία Μάικλ Γκραντέιτζ.

Νέα Υόρκη στα 1920. O Μαξ Πέρκινς, είναι εκδότης στην εταιρεία Scribner Sons. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει φέρει στην επιφάνεια μεγάλους συγγραφείς, όπως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ. O Πέρκινς αγαπά τη δουλειά του και όταν ένα βιβλίο 1.000 σελίδων, γραμμένο από τον Τόμας Γουλφ θα πέσει στα χέρια του, παρά τον χαοτικό τρόπο της γραφής του, ο Πέρκινς πιστεύει ότι έχει ανακαλύψει μια νέα μεγάλη ιδιοφυΐα και αποφασίζει να εκδώσει το βιβλίο. Ο Πέρκινς θα γνωρίσει τον Γουλφ και οι δυο τους θα δουλέψουν μαζί, περνώντας και αναλύοντας κάθε μικρή λεπτομέρεια του βιβλίου. Στο μεταξύ, οι οικογένειες των Πέρκινς και Γουλφ, θα έρθουν πιο κοντά με το πάθος των δύο αντρών και αυτό που κάνουν, θα δημιουργήσει προβλήματα στο σπίτι τους, από όπου λείπουν σχεδόν πάντα.

Παίζουν: Λόρα Λίνεϊ, Τζουντ Λο, Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φερθ.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 13/5, στις 21:30

«Maleficent» (2014) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Στρόμπεργκ

Η Μαλέφισεντ είναι μια πανέμορφη αλλά και παντοδύναμη νεράιδα που προστατεύει την ειρήνη και τη γαλήνη στο βασίλειο του Μουρ από την πολεμική μανία των ανθρώπων. Όταν, όμως, κάποια στιγμή ο παιδικός της φίλος Στέφαν τής αφαιρέσει με δόλο τα φτερά και τη δύναμή της για να κερδίσει τον βασιλικό θρόνο, η Μαλέφισεντ χάνει την αθωότητά της και μετατρέπεται σε μια σκοτεινή και εκδικητική δύναμη. Πρώτο θύμα της, η νεογέννητη κόρη του νέου βασιλιά, που θα την καταραστεί με ένα άλυτο ξόρκι.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Σάρλτο Κόπλεϊ, Ελ Φάνινγκ, Σαμ Ράιλι, Ιμέλντα Στόντον, Τζούνο Τεμπλ, Λέσλι Μάνβιλ.

*Alpha, Τετάρτη 13/5, στις 22:00

«Στα Ίχνη του Ανέμου» (2017) σκηνοθεσία Τέιλορ Σέρινταν

Ένα φρικιαστικό έγκλημα, με θύμα ένα νεαρό κορίτσι, συνταράσει έναν παγωμένο καταυλισμό ιθαγενών Αμερικανών στην πολιτεία της Γιούτα. Ο δασοφύλακας Κόρι Λάμπερτ μαζί με τη νέα πράκτορα του FBI, Τζέιν Μπάνερ, θα συνεργαστούν, για την εξιχνίαση της υπόθεσης, με τον αρχηγό αστυνομίας της φυλής, τον Μπεν Σόγιο, ώστε να ενωθούν τα κομμάτια και να βρεθεί η άκρη του νήματος. Όσο όμως πιο βαθιά σκάβουν αυτοί οι τρεις, τόσο οι ζωές τους μπαίνουν σε μεγάλο κίνδυνο.

Παίζουν: Κέλσι Άσμπιλ, Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Γκράχαμ Γκριν.

*Star, Τετάρτη 13/5, στις 23:30

«Η Απόδραση» (2014) σκηνοθεσία Τζο Λιντς

H Everly  (Σάλμα Χάγιεκ) είναι μια πόρνη που μετά 4 φριχτά χρόνια στα χέρια της ιαπωνικής μαφίας αποφασίζει να προδώσει το αφεντικό της έναν αδίστακτο εγληματία του υποκόσμου. Ως αντίποινα και για να την εκδικηθεί εκείνος στέλνει μια σειρά δολοφόνων για να βγάλουν από τη μέση την ίδια και την οικογένειά της. Μια αποστολή που θα αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη καθώς η Everly θα αγωνιστεί για τη ζωή της μέχρι θανάτου.

Παίζουν: Σάλμα Χάγιεκ, Χιρογιούκι Γουατανάμπε, Λάουρα Σεπέδα.

*Open, Τετάρτη 13/5, στις 23:30

«Ταυτότητα» (2003) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Μια νύχτα με σφοδρή καταιγίδα, δέκα ταξιδιώτες, άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκουν καταφύγιο σ ένα απομονωμένο μοτέλ. Οταν, όμως, ένας-ένας αρχίζουν να δολοφονούνται μυστηριωδώς, οι παγιδευμένοι υποπτεύονται ότι ίσως δεν βρέθηκαν εκεί από σύμπτωση. Η τρομακτική αλήθεια, που ξεπερνά κάθε φαντασία, κρύβεται στην ταυτότητα του δολοφόνου…. Μήπως κάθε μας επιλογή έχει ήδη γίνει από άλλους για μας; Μήπως δεν υπάρχουν συμπτώσεις στη ζωή, αλλά η μοίρα μας είναι προκαθορισμένη; Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Μανγκολντ και η παραγωγός Κάθι Κόνραντ παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο ψυχολογικό θρίλερ με ευρηματικές ανατροπές  και απρόοπτη λύση του μυστηρίου.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Ρέι Λιότα, Αλφρεντ Μολίνα, Τζέικ Μπάσεϊ, Ρεμπέκα Ντε Μορνέ, ΚλέαΝτιβάλ, Αμάντα Πιτ.

*Mega, Τετάρτη 13/5, στις 00:00