Ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς πραγματοποιεί εκδηλώσεις για την Ημέρα του Περιβάλλοντος

Ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή επικοινωνίας με τους κατοίκους της Καστοριάς, θα πραγματοποιήσει πληθώρα εκδηλώσεων καθ’ όλη την διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που είναι η Τρίτη 5 Ιουνίου 2018.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί στο χώρο του Προφήτη Ηλία στο Τσαρδάκι και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για την σημασία του περιβάλλοντος, για το σημαντικό λουλούδι του βουνού της Καστοριάς τον κρίνο, την πυρασφάλεια και την ανακύκλωση. Παιδιά από σχολεία της πόλης, θα απασχοληθούν με δραστηριότητες όπως ζωγραφική, ανάγνωση παραμυθιών και παιχνίδια υπαίθρου.

Παράλληλα θα βραβευτούν πρώην και νυν μέλη του Συλλόγου για την προσφορά τους στο Σύλλογο και το Περιβάλλον, ο εκπρόσωπος του ΤΑΡ στην περιοχή για την δωρεά με υλικοτεχνικό υλικό προς το Σύλλογο, καθώς επίσης και οι Ολυμπία Τελιγιορίδου Βουλευτής Καστοριάς και Βασίλειος Μιχελάκης Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την τακτοποίηση των κτιρίων στο βουνό Καστοριάς.

Στο χώρο επίσης θα υπάρχουν εργόμετρα και ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα στις 6:00 μ.μ. από τον Μακεδονικό Αθλητικό Σύλλογο Καστοριάς που θα πραγματοποιήσει ανοικτή προπόνηση ενώ στις 7:30 μ.μ. το παιδικό χορευτικό τμήμα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Αρμονία» θα παρουσιάσει χορούς.

Ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς καλεί τα μέλη και τους φίλους του, αλλά και όλους τους κατοίκους της Καστοριάς να γιορτάσουν μαζί του την Ημέρα του Περιβάλλοντος.