Η οινοτουριστική εκδήλωση “Ανοιχτές Πόρτες” δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των συνθηκών

Η αγαπημένη οινοτουριστική εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την πανδημία με τον κορωνοϊό, δεν θα πραγματοποιηθεί όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί το σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαΐου 2020.

Πρόκειται για την ανοιξιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιείται ανελλιπώς στα επισκέψιμα οινοποιεία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», από το 2005, με πλήθος επιμέρους εκδηλώσεων σε κάθε ένα από αυτά για τους επισκέπτες τους, από θεματικές οινογευσίες και masterclassesμέχρι wine-cocktailparties, συναυλίες, διάφορους διαγωνισμούς και ποικίλες εικαστικές εκθέσεις.

Μάλιστα η απήχηση που σημείωσε στο κοινό ήταν τόσο εντυπωσιακή ώστε σύντομα απέκτησε πανελλαδική υπόσταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επισκεψιμότητα του κοινού από το 2005 έως το 2019 σταδιακά αυξάνονταν με αποτέλεσμα πέρσι τις ΑΝΟΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ να «περάσουν» πάνω από 13.000 φίλοι του κρασιού και του οινοτουρισμού!

Μόλις τα γεγονότα μας το επιτρέψουν, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε νέα πιθανή ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης ή την οριστική ματαίωσή της για το έτος 2020.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα οινοποιεία στο δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» εξακολουθούν να είναι επισκέψιμα και ανοιχτά στο κοινό, όμως σύμφωνα με το πρωτόκολλο που πλέον θα εφαρμόζεται σε ανάλογους χώρους. Η τηλεφωνική επικοινωνία εκ των προτέρων θεωρείται απαραίτητη.

Στους “Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος” μπορεί να αργήσουμε να ανταμώσουμε για να χαρούμε την απαράμιλλη ομορφιά των αμπελώνων μας, μπορούμε όμως μέχρι τότε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας, να μένουμε ασφαλείς και πίνουμε, πάντα με μέτρο, επώνυμο ποιοτικό Ελληνικό (Καστοριανό) κρασί.