8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Η Ρένα, μια τηλεφωνήτρια σε μεγάλη επιχείρηση, προσπαθεί να συντηρήσει τον εαυτό της και τα δύο άνεργα και ξεμυαλισμένα αδέλφια της, έναν εφευρέτη και έναν μουσικό. Μετά από μια παρεξήγηση για ένα κερδοφόρο λαχείο, η Ρένα βρίσκεται στη Ρόδο μαζί με τα αδέλφια της, παριστάνοντας το μέντιουμ. Όταν τους παίρνουν είδηση, το σκάνε με ένα μικρό αεροπλάνο, το οποίο, όμως, πέφτει σε μια έρημο. Εκεί, συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο χαρέμι ενός σεϊχη, στον οποίο η Ρένα θα αποκαλύψει, κατά τύχη, μια συνομωσία εις βάρος του και εκείνος θα εντυπωσιαστεί και θα την πάρει ως μοναδική του γυναίκα.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Ιωανίδου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μαρία Μπονέλλου, Νάσος Κεδράκας.

*Star, Κυριακή 17/5, στις 21:00

«Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό ‘Eθνος» (2015) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μακουάρι

Ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει μια νέα αποστολή, την πιο επικίνδυνη μέχρι σήμερα, που τον θέλει να προσπαθεί να διαλύσει το Συνδικάτο, μια σκιώδη αντί-IMF οργάνωση άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων, που αποκαλύπτεται ότι δρα ενάντια στα μυστικά σχέδια της αμερικανικής Κυβέρνησης, ώστε να επικρατήσει μια νέα τάξη πραγμάτων. Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας, ο ρόλος της οποίας συνιστά άλλο ένα μυστήριο. Στόχος του Ίθαν Χαντ όπως πάντα, να προστατέψει τους φίλους του και να κάνει το αδύνατο… δυνατό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζέρεμι Ρένερ, Σάιμον Πεγκ, Άλεκ Μπόλντγουιν, Σον Χάρις, Βιν Ρέιμς.

*ΣΚΑΙ, Κυριακή 17/5, στις 21:15

«Σκυλάκια στο Διάστημα» (2010) σκηνοθεσία Inna Evlannikova, Svyatoslav Ushakov

Η Μπέλκα και η Στρέλκα έμειναν στην ιστορία ως τα πρώτα έμβια όντα που ταξίδεψαν στο Διάστημα πριν εκείνο το πρώτο βήμα του ανθρώπου στη Σελήνη. Για να φτάσουν όμως ως εκεί έπρεπε να περάσουν αμέτρητα τεστ και σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση. Τελικά, η Μπέλκα, ένα εκπαιδευμένο σκυλάκι τσίρκου , και η Στρέλκα, ένα πανέξυπνο αδέσποτο θα επιλέγουν ανάμεσα από δεκάδες σκυλιά να μείνουν στην ιστορία ως οι πρώτοι σκυλο-αστροναύτες! Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Μπέλκα και της Στρέλκα, των δύο σκύλων που αποτέλεσαν, μαζί και με άλλα ζωα, το πλήρωμα του Σπούτνικ 5 που εκτοξεύθηκε στις 19 Αυγούστου του 1960 από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 17/5, στις 21:30

«Ακατάλληλο για Ανηλίκους» (2013) σκηνοθεσία Σκοτ Κόφι

Η Έιμι, μόλις έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο και πιστεύει ότι θα γίνει μια μεγάλη ποιήτρια. Εκκεντρική, υπερχρεωμένη και άνεργη, μετακομίζει με τους γονείς της, σε μια προσπάθεια να λύσει το οικονομικό της πρόβλημα. Η απελπισία της την αναγκάζει να βρει δουλειά σε ένα βιβλιοπωλείο με λογοτεχνία για ενήλικες. Μέσα σε όλα αυτά, δε λείπει και η εμμονή της με έναν μεσόκοπο ποιητή πανκ, ο οποίος, παρά τις πρώτες αντιρρήσεις του, αναλαμβάνει να γίνει ο μέντοράς της.

Παίζουν: Έμμα Ρόμπερτς, Έβαν Πίτερς, Τζον Κιούζακ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 17/5, στις 21:30

«Iron Man» (2008) σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος, εφευρέτης και πλέι-μπόι Τόνι Σταρκ, πρόεδρος της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, απολαμβάνει τη φήμη του έχοντας στο πλάι τον πιστό συνεργάτη και μέντορά του, Ομπαντάια Στέιν και την προσωπική γραμματέα του, Πέππερ Ποτς. Η ζωή του, όμως, θα ανατραπεί, όταν κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός νέου υπερ-όπλου στο πεδίο της μάχης, του πυραύλου «Τζέρικο», ο Σταρκ πέφτει θύμα επίθεσης και απαγωγής από μια ομάδα αντιμαχόμενων. Υπό τις διαταγές του μυστηριώδη αρχηγού τους, ο Σταρκ πιέζεται τώρα να κατασκευάσει γι? αυτούς ένα αποτελεσματικό όπλο εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων. Ωστόσο, το πολυμήχανο μυαλό του, θα τον βοηθήσει τελικά να ξεφύγει και να επιστρέψει στην Αμερική. Σύντομα, όμως θα καταλάβει ότι η αποτυχημένη απαγωγή του δεν ήταν, παρά μόνο η αρχή, μπροστά σε όλο αυτό που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τέρενς Χάουαρντ, Τζεφ Μπρίτζες.

*Alpha, Κυριακή 17/5, στις 22:00

«Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού» (1984) σκηνοθεσία Στίβεv Σπίλμπεργκ

Η περίοδος που ακολουθεί τον θάνατο της μητέρας του 10χρονου Μαρκ, συμπίπτει με ένα επείγον επαγγελματικό ταξίδι του πατέρα του. Σαν αποτέλεσμα, το αγόρι πηγαίνει να μείνει για μερικές εβδομάδες στο σπίτι των θείων του, στο Μέιν. Όμως, κι αυτό το σπιτικό έχει στιγματιστεί από μια τραγωδία: πριν λίγο καιρό πνίγηκε στο μπάνιο το νεογέννητο της Σούζαν και του Γουάλας Έβανς. Ο Μαρκ, πολύ σύντομα διαπιστώνει ότι ο συνομήλικος εξάδελφός του, Χένρι, με τον οποίο περνάει πολύ διασκεδαστικά τις δυο πρώτες μέρες της διαμονής του εκεί, κρύβει μέσα του πολύ βίαια, ίσως και δολοφονικά ένστικτα.

Παίζουν: Χάρισov Φoρvτ, Κέιτ Κάπσooυ, Κε Χoύι Κoυάv, Φίλιπ Στόoυv, Νταv Ακρoϊvτ.

*Open, Κυριακή 17/5, στις 23:00

«Η Εμμονή» (2004) σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Τι θα έκανες αν ό,τι γνώρισες, ό,τι πίστεψες, ό,τι αγάπησες δεν υπήρξε ποτέ; Η Τέλι Παρέτα καταφεύγει σε ψυχιατρική βοήθεια για να ξεπεράσει την απώλεια του 8χρονου γιου της σ’ ένα αεροπορικό ατύχημα. Προς μεγάλη της έκπληξη, ο ψυχίατρος ισχυρίζεται ότι ο γιος της δεν υπήρξε ποτέ και ότι τα οκτώ χρόνια αναμνήσεων είναι αποκύημα της φαντασίας της! Η Τέλι θα γνωρίσει έναν πατέρα με παρόμοια εμπειρία και μαζί θα προσπαθήσουν  να αποδείξουν την ύπαρξη των παιδιών τους.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Γκάρι Σινίζ, Ντόμινικ Γουέστ.

*Mega, Κυριακή 17/5, στις 23:20

«Αγάπη σαν Ναρκωτικό» (2010) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζουΐκ

Η Μάγκι είναι μια πανέμορφη κοπέλα με ελεύθερο πνεύμα που απεχθάνεται τις δεσμεύσεις. Ο Τζέιμι είναι ένας επιτήδειος πωλητής φαρμάκων που ξεχειλίζει από γοητεία και αυτοπεποίθηση. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν μια ασυνήθιστη σχέση που θα τους οδηγήσει σε μέρη που ποτέ δεν είχαν φανταστεί, καθώς θα βρεθούν ξαφνικά υπό την επιρροή του απόλυτου “ναρκωτικού”, δηλαδή του έρωτα.

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Αν Χάθαγουεϊ, Όλιβερ Πλατ, Χανκ Αζάρια, Τζούντι Γκρίαρ.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 17/5, στις 00:50