7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις ως αργά στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» (1989) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Δρ. Χένρι Τζόουνς, πατέρας του δυναμικού αρχαιολόγου, του στέλνει από την Ιταλία ένα ημερολόγιο που περιέχει πολύτιμα στοιχεία – περιλαμβανομένου κι ενός χάρτη – γύρω από το θρυλικό Αγιο Δισκοπότηρο. Λίγο αργότερα, ο Ιντιάνα πληροφορείται την εξαφάνιση του πατέρα του, οπότε ταξιδεύει στην Ιταλία, μαζί με τον επίτροπο του μουσείου. Μάρκους Μπρόντι, ώστε να αναζητήσει τα ίχνη του. Πράγματι τον βρίσκει σε μια υπό γερμανική κατοχή περιοχή, αλλά η αποστολή διάσωσης γρήγορα μετατρέπεται σε μια κούρσα ενάντια στο χρόνο. Πατέρας και γιος θα πρέπει να βρουν το Αγιο Δισκοπότηρο προτού αυτό πέσει στα χέρια των Ναζί, οι οποίοι σχεδιάζουν να το χρησιμοποιήσουν για την ολοκληρωτική κατάκτηση του κόσμου.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Σον Κόνερι, Ντένολμ Έλιοτ, Ρίβερ Φίνιξ, Τζον Ρις-Ντέιβις.

*Open, Τετάρτη 20/5, στις 21:00

«Κυρία Σλόαν» (2016) σκηνοθεσία Τζον Μάντεν

Η Ελίζαμπεθ Σλόαν, μια πανέξυπνη, δραστήρια και επιτυχημένη υπεύθυνη πολιτικής στρατηγικής, βρίσκεται στα υψηλά κλιμάκια του πολιτικού λόμπι της Ουάσιγκτον. Είναι περιζήτητη όχι μόνο για την ευφυΐα της αλλά και για το απαράμιλλο ταλέντο της και την επιθυμία της να κερδίζει με κάθε κόστος. Ωστόσο, η κυρία Σλόαν θα αρχίσει να βλέπει τον κόσμο με διαφορετικό μάτι, όταν έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της: αρνείται να αναλάβει έναν πελάτη που θέλει να προωθήσει το lobbying των όπλων. Αποφασίζει να υποστηρίξει τον πολιτικό αγώνα για την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου κατά της αλόγιστης οπλοκατοχής στην Αμερική, απόφαση που τη φέρνει απέναντι στην πρώην εταιρεία-μεγαθήριο για την οποία εργαζόταν αλλά και στους περισσότερους Γερουσιαστές. Οπλισμένη με τις περίφημες ικανότητές της και μία τεράστια θέληση να βγει νικήτρια, θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τους δικούς της ανθρώπους, μαζί και την καριέρα της.

Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Μαρκ Στρονγκ, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Τζον Λίθγκοου, Μάικλ Στούλμπαργκ, Σαμ Γουότερστον.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 20/5, στις 21:30

«The Call» (2013) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντ Οβίντιο

Μια λεπτή κλωστή επιβίωσης χωρίζει μια έφηβη, θύμα απαγωγής, από τη μόνη ελπίδα σωτηρίας της, μια ψύχραιμη, καθησυχαστική φωνή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής της ειδικής υπηρεσίας 911. Η Τζόρνταν, οδηγώντας μια ομάδα νέων αστυνομικών σε μια ακόμα μεγάλη επιχείρηση της υπηρεσίας, προσπαθεί να εντοπίσει την πηγή της κλήσης. Σταδιακά, όμως διαπιστώνει ότι οι λεπτομέρειες της απαγωγής τής θυμίζουν μιαν αντίστοιχη περίπτωση από το παρελθόν, όπου τότε η αποτυχία της να σώσει το θύμα από τα χέρια του παράφρονα απαγωγέα του, τής είχε στοιχειώσει τη ζωή. Τώρα η Τζόρνταν δεν έχει άλλη λύση, από το να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης με τρόπο που δεν το είχε κάνει ποτέ πριν, όχι μόνο για να σώσει την μικρή Κέισι, αλλά και να αποδώσει τη δικαιοσύνη, έστω και με καθυστέρηση. Μια ταινία που κόβει την ανάσα, με την οσκαρική ηθοποιό Χάλι Μπέρι, ακτιβίστρια σε κινήματα για τη βία κατά των γυναικών, σε έναν ακόμα δυναμικό ρόλο, που  σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο box-office.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Μόρις Τσέστνατ, Μάικλ Έκλαντ, Ντέιβιντ Οτένγκα, Μάικλ Ιμπιριόλι.

*Alpha, Τετάρτη 20/5, στις 22:00

«Acts of Violence» (2018) σκηνοθεσία Μπρετ Ντόνοχο

Όταν η μνηστή του πέφτει θύμα απαγωγής από διακινητές ανθρώπινης σάρκας, τη βραδιά του εργένικου πάρτι της, ο Ρόμαν και τα αδέλφια του, που έχουν υπηρετήσει στον στρατό, ξεκινούν την αναζήτηση της και την προσπάθεια να τη σώσουν πριν να είναι πολύ αργά. Στην πορεία της αναζήτησής τους, ο Ρόμαν βρίσκει έναν σύμμαχο στο πρόσωπο του Έιβερι, ενός αστυνομικού, που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία, που έχει σκοπό την παρεμπόδιση της έρευνας τους. 

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Άστον Χολμς, Κόουλ Χάουζερ, Σον Άσμορ, Τίφανι Μπράουερ.

*Star, Τετάρτη 20/5, στις 23:15

«Η Τιμωρός» (2011) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Η Mallory Kane προσλαμβάνεται από διάφορες παγκόσμιες οργανώσεις για να εκτελέσει αποστολές που οι κυβερνήσεις δεν μπορούν επίσημα να επιτρέψουν. Μετά από μια αποστολή για τη διάσωση ενός ομήρου στη Βαρκελώνη, η Mallory γρήγορα αποστέλλεται σε άλλη αποστολή στο Δουβλίνο. Όταν η επιχείρηση πάει στραβά, χρειάζεται να χρησιμοποιήσει όλες της τις δεξιότητες, τα κόλπα της και τις ικανότητες για να ξεφύγει από ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό, και να επιστρέψει πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, να προστατέψει την οικογένειά της και να εκδικηθεί εκείνους που την πρόδωσαν.

Παίζουν: Τζίνα Καράνο, Μάικλ Φασμπέντερ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζίνα Καράνο

*Open, Τετάρτη 20/5, στις 23:45

«Η Εμμονή» (2004) σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Τι θα έκανες αν ό,τι γνώρισες, ό,τι πίστεψες, ό,τι αγάπησες δεν υπήρξε ποτέ; Η Τέλι Παρέτα καταφεύγει σε ψυχιατρική βοήθεια για να ξεπεράσει την απώλεια του 8χρονου γιου της σ’ ένα αεροπορικό ατύχημα. Προς μεγάλη της έκπληξη, ο ψυχίατρος ισχυρίζεται ότι ο γιος της δεν υπήρξε ποτέ και ότι τα οκτώ χρόνια αναμνήσεων είναι αποκύημα της φαντασίας της! Η Τέλι θα γνωρίσει έναν πατέρα με παρόμοια εμπειρία και μαζί θα προσπαθήσουν  να αποδείξουν την ύπαρξη των παιδιών τους.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Γκάρι Σινίζ, Ντόμινικ Γουέστ.

*Mega, Τετάρτη 20/5, στις 00:00

«Χίλιες και μία νύχτες» (2000) σκηνοθεσία Στιβ Μπάρον

Ο πανίσχυρος σουλτάνος Σαχριάρ αντιπαθεί το γυναικείο φύλο. Η αιτία οφείλεται στη συμπεριφορά της πρώτης συζύγου του, που όχι μόνο δεν του ήταν πιστή, αλλά είχε συνεργαστεί σε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Παρόλα αυτά, οι καταστάσεις τον αναγκάζουν να παντρευτεί την Σεχραζάντ, κόρη ενός βεζύρη και παιδικής του φίλης. Όμως, αυτό που σκοπεύει να κάνει ο Σαχριάρ είναι να εκτελέσει τη Σεχραζάντ το επόμενο μόλις πρωί, μετά το γάμο τους. Η νεαρή κοπέλα, που γνωρίζει τις προθέσεις του Σαχριάρ, προκειμένου να σώσει τη ζωή της αλλά και να απαλύνει τη σκληρή καρδιά του, θα αρχίσει να του διηγείται υπέροχα παραμύθια…

Παίζουν: Ντουγκράι Σκοτ, Μίλι Αβιτάλ, Τσέκι Κάριο, Τζέιμς Φρέιν, Τζιμ Κάρτερ, Άλαν Μπέιτς, Τζέισον Σκοτ Λι, Τζον Λιγκουϊζάμο.

*Mega, Τετάρτη 20/5, στις 01:15