8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις ως αργά στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ουρανοξύστης» (2018) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Ο πρώην πράκτορας του FBI και βετεράνος πολέμου, Γουίλ Φορντ, εργάζεται πλέον σε μια εταιρεία security, που αναλαμβάνει τη φύλαξη ουρανοξυστών. Σε μια αποστολή του στην Κίνα, θα αναλάβει τη φύλαξη του ψηλότερου και ασφαλέστερου κτιρίου της χώρας, στο οποίο όμως θα ξεσπάσει μια μεγάλη πυρκαγιά και θα θεωρηθεί αυτός ως υπεύθυνος. Καταζητούμενος πλέον, ο Γουίλ θα πρέπει να βρει τους πραγματικούς υπεύθυνους για την καταστροφή, ώστε να αποκαταστήσει το όνομά του και παράλληλα να σώσει την οικογένειά του, που έχει παγιδευτεί στο φλεγόμενο κτίριο.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τσιν Χαν, Νόα Τέιλορ, Νιβ Κάμπελ.

*Star, Πέμπτη 21/5, στις 21:00

«Cinderella Man» (2005) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Η αληθινή ιστορία του πυγμάχου Τζιμ Μπράντοκ, ο οποίος για να θρέψει την οικογένειά του την εποχή του οικονομικού κραχ στην Αμερική, ανέβηκε ξανά στο ρινγκ σε σχετικά μεγάλη ηλικία, έγινε λαϊκό ίνδαλμα και παγκόσμιος πρωταθλητής.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Ρενέ Ζελβέγκερ, Πολ Τζιαμάτι.

*Open, Πέμπτη 21/5, στις 21:00

«Η Μάχη της Κρήτης» (1970) σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης 

Το Μάιο του 1941, μετά την πτώση της ηπειρωτικής Ελλάδας και λίγο πριν την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, ένας τολμηρός πρωτοετής εύελπις, ο Νικηφόρος Καλλέργης, αναλαμβάνει την μεταφορά του χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή με πρώτο σταθμό την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη. Παρά τα εμπόδια που θα συναντήσει στο δρόμο του, θα καταφέρει να φτάσει στο νησί, όπου οι Γερμανοί ήδη έχουν αρχίσει τις επιθέσεις. Με οποιοδήποτε τρόπο και κάθε μυστικότητα, Έλληνες και Βρετανοί στρατιώτες θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τον χρυσό σε ελληνικό αντιτορπιλικό νότια της Κρήτης. Η ύπαρξη μιας μυστικής πράκτορος δεν θα γίνει αντιληπτή και πληροφορίες για την επιχείρηση θα φτάσουν στον εχθρό με αποτέλεσμα η επιχείρηση και οι ζωές των Ελλήνων αγωνιστών να τεθούν σε κίνδυνο.

Παίζουν: Φερνάντο Σάντσο, Χρήστος Πολίτης, Μαρία Πία Κόντε, Γιώργος Τζώρτζης, Στέφανος Στρατηγός, Γιώτα Σοϊμοίρη, Γιώργος Μοσχίδης, Λεοντίν Μέι, Φραντσέσκο Πολεγκρίνο, Άντζελ Ντελ Πόζο, Πολ Σάλιβαν, Άννα Μαντζουράνη, Γιάννης Κανδήλας, Δημήτρης Μπισλάνης.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 21/5, στις 21:30

«Δωρητής Σπέρματος» (2010) σκηνοθεσία Τζος Γκόρντον

Η Κάσι, μια έξυπνη, ακομπλεξάριστη και αξιολάτρευτη γυναίκα αποφασίζει να αποκτήσει μόνη ένα παιδί, παρά τις αντιρρήσεις του καλύτερού της φίλου. Θα χρειαστεί φυσικά την… μικρή βοήθεια ενός γοητευτικού δωρητή σπέρματος. Εν αγνοία της, όμως, η ιδέα της ανατρέπεται, εξαιτίας μιας μικρής αλλαγής την τελευταία στιγμή: ο δότης τελικά είναι κάποιος άλλος, πράγμα που δεν θα αποκαλυφθεί παρά μόνο επτά χρόνια αργότερα. Μια έξυπνη και τρυφερή κωμωδία, κομμένη και ραμμένη πάνω στο πληθωρικό ταλέντο της Τζένιφερ Άνιστον, που αγγίζει θέματα ταμπού μέσα στο πλαίσιο των σύγχρονων ερωτικών σχέσεων και του τι μπορεί να σημαίνει οικογένεια.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Μπέιτμαν, Πάτρικ Γουίλσον, Τζουλιέτ Λιούις, Τζεφ Γκόλντμπλαμ.

*Alpha, Πέμπτη 21/5, στις 22:00

«Η Αποξένωση» (2014) σκηνοθεσία Όρεν Μούβερμαν

Ο Τζωρτζ είναι ένας απελπισμένος άνθρωπος. Έχει χάσει τη δουλειά του εδώ και χρόνια, είναι άστεγος με προβλήματα υγείας και προσπαθεί να επιβιώσει στους κρύους δρόμους της Νέας Υόρκης. Συνεχώς προσπαθεί να έρθει σε επικοινωνία με την Μάγκι, την κόρη του με την οποία είναι αποξενωμένος. Ένα βράδυ μπαίνει σε ένα μεγάλο κτίριο για να περάσει τη νύχτα. Το πρωί ξυπνά από τις φωνές ενός μεγάλου πλήθους και συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Φεύγοντας, θα συναντήσει έναν άστεγο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν ένας επιτυχημένος μουσικός της τζαζ και θα του δώσει πληροφορίες που έχουν σχέση με την κόρη του.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Μπεν Βερίν, Τζένα Μαλόουν.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 21/5, στις 23:00

«Maggie» (2015) σκηνοθεσία Χένρι Χόμπσον

Ο κόσμος έχει καταληφθεί από μια μάστιγα, έναν ιό, που μεταβάλλει σιγά-σιγά τον ασθενή σε ζόμπι με κανιβαλιστικές τάσεις. Μια έφηβη κοπέλα, η Μάγκι, έχει μολυνθεί και αναζητά βοήθεια σε ένα νοσοκομείο. Ο πατέρας της, Γουέιντ, την αναζητά και τελικά καταφέρνει να την εντοπίσει σε πτέρυγα καραντίνας ενός νοσοκομείου. Ο γιατρός και φίλος τους, ο Δρ. Βερν, της δίνει άδεια να φύγει με τον πατέρα της για το σπίτι τους. Όμως η Μάγκι αρχίζει να μεταμορφώνεται και ο στοργικός πατέρας της, παραμένει στο πλευρό της. Αλλά ο Δρ. Βερν τον προειδοποιεί ότι η στιγμή, που θα πρέπει να λάβει μια τελική απόφαση για την κόρη του, είναι πολύ κοντά και αυτά που θα επακολουθήσουν ούτε καν τα φανταζόταν.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Τζόλι Ρίτσαρντσον.

*Star, Πέμπτη 21/5, στις 23:15

«Τυφλό Χτύπημα» (2011) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Κάουφμαν

Μία νύχτα ένας άτυχος businessman ονόματι ‘Αλαν Κάμπελ, συναντά τον Τζόνας ‘Αρμπορ, έναν μυστηριώδη άγνωστο που ισχυρίζεται ότι είναι επαγγελματίας εκτελεστής και προσφέρεται να “καθαρίσει” γι αυτόν 5 στόχους δωρεάν. Νομίζοντας ότι είναι φάρσα, ο ‘Αλαν δίνει μια λίστα με ονόματα. Την επόμενη μέρα οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην λίστα αρχίζουν να πέφτουν νεκροί ένας-ένας και όλα τα στοιχεία δείχνουν τον ‘Αλαν. Καταδιωγμένος από την αστυνομία αλλά και από ενοχές, ο ‘Αλαν ξεκινά μια μάχη με τον χρόνο για να σταματήσει τις δολοφονίες.

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Κόουλ Χάουζερ, Τζόναθαν ΛαΠάλια.

*Mega, Πέμπτη 21/5, στις 00:00

«Οι εκδικητές» (1998) σκηνοθεσία Τζερεμάια Τσέσικ

Ο βρετανός πράκτορας Τζον Στιντ και η βοηθός του, Έμα Πιλ, αναλαμβάνουν την αποστολή να ματαιώσουν τα διαβολικά σχέδια του Αύγουστου Ντε Γουίντερ. Ο παρανοϊκός εγκληματίας σκοπεύει να κατακτήσει τον κόσμο, χρησιμοποιώντας μια μηχανή, που θα ελέγχει τα καιρικά φαινόμενα.

Παίζουν: Ρέιφ Φάινς, Ούμα Θέρμαν, Σον Κόνερι.

*Star, Πέμπτη 21/5, στις 01:00