8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«The Transporter Refueled» (2015) σκηνοθεσία Καμίλ Ντελαμάρ

Όχι ονόματα, όχι ερωτήσεις και όχι διαπραγματεύσεις στην τιμή: ο Transporter είναι ο καλύτερος οδηγός για κάθε βρωμοδουλειά. Ο δρόμος του θα διασταυρωθεί με αυτόν της Αννας, αρχηγού μιας ομάδας θηλυκών δολοφόνων, η οποία αποφασίζει ότι ο Φρανκ είναι ο κατάλληλος για να καθαρίσει μία ομάδα Ρώσων έμπορων λευκής σαρκός. Για να είναι σίγουρη πως θα συνεργαστεί, κρατάει όμηρο τον πατέρα του. Τώρα, η εκδίκηση είναι μονόδρομος…

Παίζουν: Ρέι Στίβενσον, Έντ Σκράιν, Γκαμπριέλα Ράιτ, Ραντιβόζ Μπούκβιτς.

*Star, Παρασκευή 22/5, στις 21:00

«Το Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα» (2005) σκηνοθεσία Άντριου Άνταμσον 

Η Νάρνια είναι μια χώρα παγωμένη, μια στοιχειωμένη γη που περιμένει κάποιον να της λύσει τα μάγια για να ξανάρθει η άνοιξη. Κάτοικοί της, θηρία με ανθρώπινη λαλιά, νάνοι, γίγαντες, κένταυροι, κάστορες και πλάσματα που δεν χωράει ο νους του ανθρώπου. Η λευκή μάγισσα κυβερνάει ανενόχλητη για πολλά χρόνια, παγώνοντας κάθε μορφή ζωής. Μοναδικός της αντίπαλος, μια προφητεία που λέει ότι δύο αγόρια και δύο κορίτσια θα διώξουν για πάντα το Κακό από την παγωμένη γη. Η ταινία διακρίθηκε με βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ το 2006. Η εκπληκτική ερμηνεία της Τίλντα Σουίντον στο ρόλο της Λευκής Μάγισσας, εντυπωσιάζει με την φυσική της ψυχρότητα.

Παίζουν: Τίλντα Σουίντον, Τζόρτζι Χένλι, Σκάνταρ Κέινς, Άνα Πόπλγουελ.

*Open, Παρασκευή 22/5, στις 21:00

«Καταδίωξη στο Βουνό των Μαγισσών» (2009) σκηνοθεσία Άντυ Φίκμαν

O Τζακ Μπρούνο είναι ένας ταξιτζής που ζει και εργάζεται στο Λας Βέγκας, την πόλη όπου αν δεν έχεις σύμμαχο την τύχη, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Ο Τζακ το γνωρίζει αυτό από πρώτο χέρι, μιας και ποτέ δεν είχε τύχη βουνό! Κάτι που επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, όταν δεχτεί στο ταξί του δυο παιδιά, τον Σεθ και τη Σάρα, που δείχνουν πολύ βιαστικά. Από τα πρώτα λεπτά καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για συνηθισμένους πελάτες, αφού οι… υπερφυσικές καταστάσεις που εκτυλίσσονται στο πίσω κάθισμα είναι μόνο η αρχή. Μπορεί ο Τζακ να μην έχει τύχη βουνό, όμως η ξέφρενη κούρσα που έχει ξεκινήσει, σύντομα διαπιστώνει ότι έχει  προορισμό το Βουνό των Μαγισσών που κρύβει ένα σωτήριο μυστικό, όχι μόνο για τους δύο μικρούς πελάτες του, αλλά και για τη διάσωση ενός ολόκληρου πλανήτη, μακριά από τη Γη, που ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Άννα-Σοφία Ρομπ, Αλεξάντερ Λούντβιχ, Κάρλα Γκουτζίνο, Κιάραν Χιντς.

*Alpha, Παρασκευή 22/5, στις 21:50

«Ένας Άφραγκος Ωνάσης» (1969) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ο Αγησίλαος Ωνάσης, ένας φουκαράς λογιστής της εταιρίας Παν Τούριστ, αλλά με περίλαμπρο όνομα, μαθαίνει ότι του απομένει ένας μήνας ζωής. Εγκαταλείπει τη δουλειά του, σηκώνει τις οικονομίες του και πηγαίνει σε ένα νησί να περάσει τριάντα μέρες σαν πραγματικός πλούσιος. Εκεί, επειδή το επίθετό του είναι ίδιο με εκείνο του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, τον αντιμετωπίζουν σαν πραγματικό κροίσο και αυτός, που δεν έχει τίποτα να χάσει, αφήνει να μεγαλώσει ο θρύλος γύρω από το όνομά του. Γνωρίζει και τη γυναίκα των ονείρων του, που δεν είναι άλλη από την ερωμένη του πρώην αφεντικού του Ιάσονα, ο οποίος τώρα τον βλέπει σαν «σανίδα σωτηρίας» στα οικονομικά του προβλήματα. Όμως, η μικρή προθεσμία ζωής, που του έχουν δώσει δεν είναι παρά ένα ιατρικό λάθος, που τον οδήγησε σε μια άλλη ζωή. Αντιλαμβάνεται τα ειλικρινή αισθήματα μιας συναδέλφου του, της Χριστίνας, και ενώνει τη ζωή του μαζί της αφού πρώτα δώσει ένα μάθημα στο πρώην αφεντικό του.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μέμα Σταθοπούλου, Αιμιλία Υψηλάντη, Θόδωρος Κατσαδράμης, Γιώργος Μοσχίδης, Μαρίκα Νέζερ, Χρήστος Δοξαράς, Ανδρέας Μπάρκουλης.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 22/5, στις 22:30

«Μέχρι να σε Βρω» (2009) σκηνοθεσία Ροντρίγκο Γκαρσία

Τρεις ιστορίες που συναντιούνται για να καταλήξουν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη εκτίμηση της μητρότητας και της θέσης που έχει στη ζωή των τριών, τόσο διαφορετικών ηρωίδων, με διαφορετικές προτεραιότητες και στάσεις για τη ζωή τους. Η Κάρεν (Ανέτ Μπένινγκ) είναι μία ανύπαντρη γυναίκα 50 χρόνων, που ζει με την άρρωστη μητέρα της (Αϊλίν Ράιαν), και αντιμετωπίζει προβλήματα κοινωνικοποίησης. Έχει έναν ιδιαίτερο και δύσκολο χαρακτήρα, που οφείλεται στο γεγονός ότι σε μικρή ηλικία και συγκεκριμένα στα 14 της, έμεινε έγκυος αλλά έδωσε το παιδί της για υιοθεσία. Η Ελίζαμπεθ (Ναόμι Γουότς) έχει «θάψει» τον εαυτό της στην εργασία, ζει χωρίς έρωτα, μόνο με ευκαιριακό σεξ. Σκληρή δικηγόρος και καριερίστα, έρχεται αντιμέτωπη με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που την κρατάει πίσω επαγγελματικά. Η Λούσι (Κέρι Ουάσινγκτον) δεν μπορεί να κάνει παιδιά και με το σύζυγό της (Ντέιβιντ Ράμσεϊ) προσπαθεί να υιοθετήσει. Μέσα από μια κοινωνική υπηρεσία αναζητούν μια νεαρή μέλλουσα μητέρα που να είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει το μωρό, όταν βρεθούν οι κατάλληλοι θετοί γονείς. Με τις ζωές και τη μοίρα τους συνδεδεμένες μεταξύ τους, οι τρεις γυναίκες θα έρθουν αντιμέτωπες με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, καθώς η καθεμιά τους αναζητεί τον δυνατότερο δεσμό: την αγάπη της μάνας με το παιδί της.

Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Ναόμι Γουότς, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζίμι Σμιτς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 22/5, στις 23:00

«Non – Stop» (2014) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροσκάφους, ο  ψυχολογικά ασταθής και αλκοολικός Μπιλ Μαρκς, δέχεται μια σειρά από απειλητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό του. Ο άγνωστος αποστολέας ζητά από τον Μαρκς να διαβιβάσει στην κυβέρνηση πως πρέπει να μεταφέρουν 150 εκ. δολάρια σε ένα λογαριασμό off shore, διαφορετικά θα πεθαίνει ένας επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης κάθε 20 λεπτά. Και ενώ αρχικά οι απειλές παίρνονται μάλλον αψήφιστα, ο πρώτος θάνατος δεν θα αργήσει, κάνοντας την καμπίνα του αεροσκάφους στα 40 χιλιάδες πόδια την πιο κλειστοφοβική σκηνή εγκλήματος.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζουλιάν Μουρ, Άνσον Μάουντ.

*Star, Παρασκευή 22/5, στις 23:10

«Σε Ρηχά Νερά» (2016) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ-Σερά

Η Νάνσι είναι μια Αμερικανίδα σέρφερ που ανακαλύπτει μια απομονωμένη παραλία στο Μεξικό, ιδανική για παιχνίδι με τα κύματα. Όταν, όμως, δεχτεί την επίθεση ενός καρχαρία, θα καταφύγει τραυματισμένη σε έναν ύφαλο 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς όμως να έχει τρόπο να τη φτάσει.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Όσκαρ Τζενάντα, Άντζελο Τζόσουε.

*Ant1, Παρασκευή 22/5, στις 23:45

«Παιχνίδια του Έρωτα» (2013) σκηνοθεσία Valérie Donzelli

Ο πατέρας της Σιλβιά, που την έχουν τάξει στον Ντοράντ, της επιτρέπει να γνωρίσει τον μνηστήρα της, υποδυόμενη την υπηρέτριά της, Λιζέτ, η οποία θα παίξει τον ρόλο της αφεντικίνα της. Όταν ο Ντοράντ εμφανίζεται επίσης υποδυόμενος τον βαλέ του Αρλεκέν ο οποίος έχει πάρει τη θέση του αφέντη του, τα ζευγάρια πιάνονται στην ίδια τους την παγίδα, υπό το βλέμμα του καλοπροαίρετου πατέρα που το διασκεδάζει. Μέσα απ’αυτό το παιχνίδι των συγκρούσεων, οι πρωταγωνιστές φτάνουν στο σημείο να χαθούν μέσα στην ίδια τους την πλεκτάνη. Βραβείο Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης στο Φεστιβάλ της λα Ροσέλ 2013.

Παίζουν: Alexandre Pavloff, Léonie Simaga, Suliane Brahim.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 22/5, στις 00:00