Τροφές (εκτός από τυρί) που δεν φανταζόσασταν ότι μπορείτε να τρίψετε στα πιάτα σας

Με το τριμμένο τυρί είμαστε όλοι εξοικειωμένοι και το χρησιμοποιούμε πολύ στη μαγειρική. Τι άλλα τρόφιμα, όμως, μπορούμε να τρίψουμε για να νοστιμίσουμε τα πιάτα μας, γλυκά και αλμυρά;

Βραστά αβγά
Αν θέλετε η σαλάτα σας να έχει μικρά κομμάτια αβγού, μπορείτε απλώς να τρίψετε ένα σφιχτό αβγό, αντί να το κόψετε σε φέτες. Για να το κάνετε ακόμη πιο εύκολο, βάλτε τα αβγά σας στην κατάψυξη πρώτα, έτσι ώστε να παγώσουν και να τριφτούν πιο εύκολα.

Παγωμένες μπανάνες
Οι κατεψυγμένες, ώριμες μπανάνες είναι ιδανικές για ψητά γλυκά, αλλά πρέπει να προσέξετε να μην τις αφήσετε να μαλακώσουν και να λιώσουν πριν τις τρίψετε. Κόψτε τες από πριν, καταψύξτε τες και τρίψτε τες την επόμενη φορά που θέλετε να φτιάξετε κέικ μπανάνας ή κάτι αντίστοιχο.

Κολοκυθάκια
Με τον κατάλληλο τρίφτη και τη σωστή τεχνική μπορείτε να κόψετε τα κολοκυθάκια σας σε μακρόστενες λωρίδες, έτσι ώστε να φτιάξετε νουντλς κολοκυθιού. Βάλτε τον τρίφτη σας πάνω στο τραπέζι, με τις μεγάλες λεπίδες προς τα πάνω και περάστε το κολοκυθάκι σας κατά μήκος.

Λάχανο
Φτιάξτε μια υπέροχη λαχανοσαλάτα, χωρίς να χρειαστεί να κόψετε με μαχαίρι το λάχανό σας. Βγάλτε τα εξωτερικά φύλλα του και κόψτε το στα τέσσερα. Έπειτα πάρτε το κάθε κομμάτι και τρίψτε το στον τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ.

Κρεμμύδι
Τα κρεμμύδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και με τη βοήθεια ενός τρίφτη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό τους για να δώσετε έξτρα γεύση σε σάλτσες, χωρίς να χρειαστεί να το ψιλοκόψετε. Κόψτε τη μία άκρη του με τη ρίζα κι έπειτα τρίψτε το στον τρίφτη. Βάλτε την πούλπα σε στραγγιστήρι και πιέστε τη με μια λαστιχένια σπάτουλα για να βγουν οι χυμοί του.

Ντομάτες
Το ξεφλούδισμα και το κόψιμο της ντομάτας είναι μια κάπως… βαρετή διαδικασία. Αντί να κάνετε αυτό, προτιμήστε να τις τρίψετε στον τρίφτη για να πάρετε τον πολτό τους και να τον αξιοποιήσετε στη σάλτσα σας ή ακόμη και στα σάντουιτς.

Ψωμί
Χρειάζεστε τρίμμα ψωμιού για να πανάρετε το κοτόπουλό σας; Φτιάξτε το δικό σας με τη βοήθεια ενός τρίφτη, προτιμώντας ένα σκληρό μπαγιάτικο κομμάτι ψωμί που σας έχει περισσέψει. Αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ημέρες ή βάλτε το στο φούρνο για 10 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Έπειτα τρίψτε το στον τρίφτη, χρησιμοποιώντας τις μεγαλύτερες λεπίδες.

Σοκολάτα
Η τριμμένη σοκολάτα λιώνει εύκολα και επιταχύνει τη διαδικασία, αν η συνταγή σας απαιτεί λιωμένη σοκολάτα. Τρίψτε τη σε μικρά κομμάτια για να τη λιώσετε ή να την πασπαλίσετε στα γλυκά σας.

Μπαχαρικά
Αγοράστε ολόκληρο κομμάτι τζίντζερ ή μοσχοκάρυδο και τρίψτε το μόνοι σας στο σπίτι, αντί να το αγοράσετε έτοιμο, για περισσότερη φρεσκάδα. Θα δείτε ότι θα δώσει άλλη διάσταση στις συνταγές σας.

Κουνουπίδι
Το τριμμένο κουνουπίδι μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική εναλλακτική αντί για ρύζι ή ως κρούστα πίτσας. Συν του ότι έχει λίγες θερμίδες, αλλά μεγάλη θρεπτική αξία. Δοκιμάστε, λοιπόν, να το τρίψετε και να το αξιοποιήσετε στις συνταγές σας.

clickatlife