9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις ως αργά στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Κυρά μας η Μαμή» (1959) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ο Λυκούργος, γιατρός του ΙΚΑ, βγαίνει στη σύνταξη και  πηγαίνει, μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του, να εγκατασταθεί στη Λεστινίτσα, το χωριό της γυναίκας του, όπου  σκοπεύει να ανοίξει ιατρείο. Στο χωριό, όμως, φοβερός αντίπαλος του γιατρού είναι η μαμή, που ασκεί και την ιατρική επιστήμη,  ανάγοντας όλα τα περιστατικά σε… μάτιασμα! Έχει πείσει τους πάντες πως ό,τι και να έχει κανείς δεν είναι παρά μάτιασμα, που η  ίδια πρέπει να ξεματιάσει με τις γνώσεις της – επί πληρωμή, φυσικά. Η μαμή έχει κι ένα γιο, που σπουδάζει στην Αθήνα ιατρική. Το ειδύλλιο μεταξύ της κόρης του Λυκούργου και του γιου της μαμής πλέκεται, αλλά το πρόβλημα είναι πως θα συμπεθεριάσουν αυτοί οι δύο άσπονδοι εχθροί…

Παίζουν: Ορέστης Μακρής, Γεωργία Βασιλειάδου, Ελένη Ζαφειρίου, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ξένια Καλογεροπούλου.

*Star, Κυριακή 24/5, στις 21:00

«Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μαγκουάιρ

Ο πράκτορας  Ίθαν Χαντ γίνεται στόχος του Συνδικάτου, μιας υψηλά εκπαιδευμένης οργάνωσης δολοφόνων, που σκοτώνουν μετά από διαταγή. Το Συνδικάτο έχει στόχο του τη διάλυση της υπηρεσίας τους, αλλά ο Ίθαν Χαντ και οι συνεργάτες του θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψουν!

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Σάιμον Πεγκ, Τζέρεμι Ρένερ, Άλεκ Μπάλντουιν.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 24/5, στις 21:15

«Σέρλοκ Ζουμπόμπς» (2018) σκηνοθεσία Τζον Στίβενσον

Ένας πανέμορφος λονδρέζικος κήπος με τους νάνους του, τα λουλούδια του, με τα όλα του. Το μέλλον προδιαγράφεται υπέρλαμπρο για τους νάνους μας, τον Ζουμπαίο, την Ιουλιέτα και τους αγαπημένους τους φίλους. H ευτυχία τους όμως δεν θα κρατήσει για πολύ. Οι νάνοι πέφτουν θύματα απαγωγής. Ευτυχώς όμως στο Λονδίνο δεν βρίσκεται μόνο ο δράστης αλλά και ο μόνος που μπορεί να τον πιάσει. Είναι ο Σέρλοκ Ζουμπόμς. Ο διάσημος ντετέκτιβ παρέα με τον πιστό του συνεργάτη Γουάτσον, αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο και τίποτα στο Λονδίνο δεν πρόκειται να μείνει στη θέση του.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 24/5, στις 21:30

«Μια Λαμπρή Ιδέα» (2012) σκηνοθεσία Brian Dannelly

Ένας μαθητής λυκείου, απελπισμένος να ξεφύγει από την νοοτροπία της πόλης του, προσπαθεί να δημιουργήσει έναν τρόπο με τον οποίο να μπορέσει να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, να παρακολουθήσει το κολέγιο των ονείρων του και να κάνει κάτι άλλο από το να ακολουθεί τα βήματα της μεθυσμένης, διαζευγμένης μητέρας του. Βρίσκει τον τρόπο να εκβιάσει τους συμμαθητές του ώστε να συνεισφέρουν στο λογοτεχνικό του περιοδικό και ανακαλύπτει πως είναι να νιώθεις ολοκληρωμένος. Έχει γίνει δεκτός στο κολέγιο των ονείρων του; Θα κάνει τη διαφορά και θα ακολουθήσει τον στόχο της ζωής του;

Παίζουν: Chris Colfer, Rebel Wilson, Christina Hendricks.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 24/5, στις 21:30

«Φύλακες του Γαλαξία 2» (2017) σκηνοθεσία Τζέιμς Γκαν

Η πιο διάσημη αυτοσχέδια οικογένεια των απροσάρμοστων, περιθωριακών, αλλά αξιαγάπητων τύπων του Γαλαξία, εξακολουθεί να περιφέρεται στο σύμπαν, άλλοτε άσκοπα και άλλοτε για να γλιτώσουν από τους απρόσμενους διώκτες τους. Οι Ravangers, αλλά και οι υπήκοοι του Κυρίαρχου δεν θα τους αφήσουν να βαρεθούν, παρά το γεγονός ότι η υπερ-ηρωική ομάδα δεν έχει και λίγα θέματα να επιλύσει. Κι ένα από τα πιο βασικά που προέκυψε τελευταία είναι η πραγματική ταυτότητα του Πίτερ Κουίλ, που φαίνεται ότι ήρθε πια η ώρα να αποκαλυφθεί.

Παίζουν: Κρις Πρατ, Ζόε Σαλντάνα, Ντέιβ Μποτίστα, Βιν Ντίζελ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Μάικλ Ρούκερ, Κάρεν Γκίλαν, Πομ Κλεμέντιεφ, Συλβέστερ Σταλόνε, Κερτ Ράσελ.

*Alpha, Κυριακή 24/5, στις 22:00

«Μυστικό Παράθυρο» (2004) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κεπ

Η ζωή ενός συγγραφέα έχει αναστατωθεί εξαιτίας του πρόσφατου τραυματικού του διαζυγίου. Τα πράγματα όμως γίνονται χειρότερα, όταν ένας άγνωστος σχιζοφρενής τον κατηγορεί ότι του έκλεψε τη δουλειά του και γίνεται η σκιά του, προκειμένου να αποδώσει… δικαιοσύνη!

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζον Τορτούρο, Μαρία Μπέλο, Τίμοθι Χάτον.

*Mega, Κυριακή 24/5, στις 22:50

«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» (1989) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Δρ. Χένρι Τζόουνς, πατέρας του δυναμικού αρχαιολόγου, του στέλνει από την Ιταλία ένα ημερολόγιο που περιέχει πολύτιμα στοιχεία – περιλαμβανομένου κι ενός χάρτη – γύρω από το θρυλικό Αγιο Δισκοπότηρο. Λίγο αργότερα, ο Ιντιάνα πληροφορείται την εξαφάνιση του πατέρα του, οπότε ταξιδεύει στην Ιταλία, μαζί με τον επίτροπο του μουσείου. Μάρκους Μπρόντι, ώστε να αναζητήσει τα ίχνη του. Πράγματι τον βρίσκει σε μια υπό γερμανική κατοχή περιοχή, αλλά η αποστολή διάσωσης γρήγορα μετατρέπεται σε μια κούρσα ενάντια στο χρόνο. Πατέρας και γιος θα πρέπει να βρουν το Αγιο Δισκοπότηρο προτού αυτό πέσει στα χέρια των Ναζί, οι οποίοι σχεδιάζουν να το χρησιμοποιήσουν για την ολοκληρωτική κατάκτηση του κόσμου.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Σον Κόνερι, Ντένολμ Έλιοτ, Ρίβερ Φίνιξ, Τζον Ρις-Ντέιβις.

*Open, Κυριακή 24/5, στις 23:45

«Καταδίωξη στο Βουνό των Μαγισσών» (2009) σκηνοθεσία Άντυ Φίκμαν

O Τζακ Μπρούνο είναι ένας ταξιτζής που ζει και εργάζεται στο Λας Βέγκας, την πόλη όπου αν δεν έχεις σύμμαχο την τύχη, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Ο Τζακ το γνωρίζει αυτό από πρώτο χέρι, μιας και ποτέ δεν είχε τύχη βουνό! Κάτι που επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, όταν δεχτεί στο ταξί του δυο παιδιά, τον Σεθ και τη Σάρα, που δείχνουν πολύ βιαστικά. Από τα πρώτα λεπτά καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για συνηθισμένους πελάτες, αφού οι… υπερφυσικές καταστάσεις που εκτυλίσσονται στο πίσω κάθισμα είναι μόνο η αρχή. Μπορεί ο Τζακ να μην έχει τύχη βουνό, όμως η ξέφρενη κούρσα που έχει ξεκινήσει, σύντομα διαπιστώνει ότι έχει  προορισμό το Βουνό των Μαγισσών που κρύβει ένα σωτήριο μυστικό, όχι μόνο για τους δύο μικρούς πελάτες του, αλλά και για τη διάσωση ενός ολόκληρου πλανήτη, μακριά από τη Γη, που ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Άννα-Σοφία Ρομπ, Αλεξάντερ Λούντβιχ, Κάρλα Γκουτζίνο, Κιάραν Χιντς.

*Alpha, Κυριακή 24/5, στις 00:50

«Η Ένατη Πύλη» (1999) σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι

Ο Ντιν Κόρσο, εκτιμητής και έμπορος σπάνιων βιβλίων, αναλαμβάνει να διαπιστώσει για λογαριασμό ενός φίλου τη γνησιότητα ενός πολύ ιδιαίτερου αντικειμένου. Πρόκειται για ένα από τα συνολικά τρία σωζόμενα αντίτυπα ενός βιβλίου του 17ου αιώνα, με τίτλο «Οι Εννέα Πύλες». Ο Ντιν ξεκινά ένα ταξίδι στην Ευρώπη για να συγκρίνει το δικό του αντίτυπο με τα άλλα δύο που βρίσκονται εκεί, κρυμμένα σε ιδιωτικές συλλογές. Μετά τη γνωριμία του με όλα σχεδόν τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα που είχαν κάποτε στην κατοχή τους τα βιβλία, αρχίζει να πλησιάζει στο μυστικό που συνδέει και τα τρία σωζόμενα αντίτυπα. Τότε όμως αρχίζουν και οι μυστηριώδεις απειλές κατά της ζωής του.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Φρανκ Λαντζέλα, Λένα Όλιν, Τζακ Τέιλορ, Εμανουέλ Σενιέ.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 24/5, στις 01:00