6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις ως αργά στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Transporter 3» (2008) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Ο Φρανκ Μάρτιν επιστρέφει με τη σίγουρα πιο δύσκολη «μεταφορά» που έχει αναλάβει μέχρι τώρα. Φορώντας στο χέρι του έναν εκρηκτικό μηχανισμό που δεν του επιτρέπει ν’ απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο του κι έχοντας δίπλα του ένα εκρηκτικά «σέξι» πακέτο, η αποστολή του σίγουρα δεν θα είναι καθόλου βατή.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ρόμπερτ Νέπερ, Νατάλια Ρουντάκοβα.

*Open, Τετάρτη 27/5, στις 21:00

«Καθηγητής με το Ζόρι» (2014) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Μια φορά κι έναν καιρό, ο σεναριογράφος Κιθ Μάικλς τα είχε όλα -ένα Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου, μια τεράστια επιτυχία με την υπογραφή του και ανεξάντλητα αποθέματα βρετανικού χιούμορ και γοητείας. Δεκαπέντε χρόνια μετά, χωρισμένος, κοντά στα πενήντα, έχει χάσει την έμπνευσή του κι έχει χρεοκοπήσει. Καθώς δεν βρίσκει δουλειά στο Χόλιγουντ, με άδειες πια τις τσέπες του, αναλαμβάνει τη θέση καθηγητή σεναρίου σ’ ένα επαρχιακό κολέγιο. Εκεί ανακαλύπτει όμως, ότι το άστρο του δεν έχει σβήσει εντελώς. Αδιάφορος και μπλαζέ στην αρχή, θα αλλάξει συμπεριφορά όταν γνωρίσει μία μαθήτριά του, η οποία μεγαλώνει μόνη τις κόρες της, δουλεύοντας σε δύο δουλειές για να πάρει πτυχίο. Η ανάγκη για μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή θα τους ενώσει.

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Μαρίσα Τομέι, Άλισον Τζάνεϊ, Τζέι Κέι Σίμονς, Κρις Έλιοτ, Μπέλα Χίθκοουτ, Άζα Ναόμι Κινγκ, Ολίβια Λουκάρντι.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 27/5, στις 21:30

«Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα» (2014) σκηνοθεσία Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

 

Δύο χρόνια μετά τη Μάχη της Νέας Υόρκης, που άλλαξε τη ζωή του ριζικά, ο Στιβ Ρότζερς προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Η συνεργασία του με την ομάδα Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. του δίνει νέες προοπτικές, υπό την καθοδήγηση του Νικ Φιούρι. Σύντομα θα κληθεί να αναλάβει μια νέα αποστολή, σε συνεργασία με τη Νατάσα Ρομανώφ, γνωστή ως Black Widow, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έναν πανίσχυρο αλλά και απρόβλεπτο εχθρό. Τα πράγματα, ωστόσο, περιπλέκονται, τη στιγμή που διαπιστώνει ότι η Νατάσα Ρομανώφ ακολουθεί δική της ατζέντα στη διάρκεια της αποστολής. Όταν, όμως, στο προσκήνιο εμφανιστεί ο Winter Soldier, μια σκοτεινή μορφή από το παρελθόν του Στιβ Ρότζερς, τα πατριωτικά αντανακλαστικά του Captain America δεν θα αργήσουν να χτυπήσουν, προκαλώντας ένα επικό χάος που θα κλονίσει όλες τις ισορροπίες.

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σεμπάστιαν Σταν, Άντονι ΜακΚι, Κόμπι Σμάλντερς, Φρανκ Γκρίλο, Έμιλυ Βαν Καμπ, Χέιλι Άτγουελ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Alpha, Τετάρτη 27/5, στις 22:00

«Μαχητές των Δρόμων 6» (2013) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, για αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή…

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Λουκ Έβανς, Πολ Γουόκερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέισον Στέιθαμ.

*Star, Τετάρτη 27/5, στις 23:00

«Οι Καλοκαιρινές Διακοπές μου» (2012) σκηνοθεσία Αντριάν Γκρούνμπεργκ

Ένας Αμερικανός ληστής προσπαθεί να περάσει τα σύνορα, αλλά συλλαμβάνεται και καταλήγει σε μια κακόφημη μεξικάνικη φυλακή, στην οποία πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Πίτερ Στορμάρε, Ντολόρες Ερέδια.

*Open, Τετάρτη 27/5, στις 23:15

«Μυστικό Παράθυρο» (2004) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κεπ

Η ζωή ενός συγγραφέα έχει αναστατωθεί εξαιτίας του πρόσφατου τραυματικού του διαζυγίου. Τα πράγματα όμως γίνονται χειρότερα, όταν ένας άγνωστος σχιζοφρενής τον κατηγορεί ότι του έκλεψε τη δουλειά του και γίνεται η σκιά του, προκειμένου να αποδώσει… δικαιοσύνη!

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζον Τορτούρο, Μαρία Μπέλο, Τίμοθι Χάτον.

*Mega, Τετάρτη 27/5, στις 00:00