Μητροπολίτης Κοζάνης: Ο διάβολος τους έβαλε να κλείσουν τους ναούς

Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, επιτέθηκε κατά πάντων για το κλείσιμο των ιερών ναών, κάνοντας λόγο για «μωρούς και τυφλούς που ζουν στον κόσμο της αθεΐας».

Μύδρους κατά πάντων εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, στο κήρυγμά του κατά την Απόδοση της εορτής του Πάσχα, χθες το βράδυ και την τέλεση της αναστάσιμης ακολουθίας.  Κατηγόρησε την κυβέρνηση, τους «προοδευτικούς» και όσους ασκούν κριτική στην εκκλησία. Κατηγόρησε ακόμα και τον «άθεο γαλλικό διαφωτισμό».

«Οι προσευχές του λαού του Θεού, έστω κεκλεισμένων των ναών, αιχμαλώτισαν, πολιόρκησαν, δε βάζω τυχαία ρήματα, τη φιλανθρωπία του Θεού και, όπως πάντα, έτσι και τώρα, τη σκέπασε και η Παναγία και οι Άγιοί μας σκέπασαν το έθνος μας» είπε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι: «μωροί και τυφλοί ζουν στο δικό τους κόσμο, της απιστίας, της αθεϊας, της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού, του ΑΘΕΟΥ! Δεν το εύχομαι, γιατί είμαι κληρικός και δη αρχιερεύς αλλά αν δεν ιαθούν θα τα βρουν όλα μπροστά τους, σ’ αυτό το έγκλημα που διέπραξαν, να κλείσουν τους ναούς» προσθέτοντας πως «λένε κάποιοι και εσείς τι κάνατε; Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότης, γιατί αν ένα κρούσμα είχαμε μέσα σε ναό, θα εσείετο το σύμπαν, θα είχαν πανηγύρια στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, οι άθεοι και οι βλάσφημοι».

Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, αναφέρθηκε στη Θεία Κοινωνία και το πώς είναι αδύνατον κάποιος να κολλήσει από Αυτή.

«Έκλεισαν τους ναούς στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, ιερότερο πνευματικό γεγονός, έτσι τους έβαλε ο διάβολος, αλλά δεν κέρδισαν τίποτα» είπε  ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ εξαπέλυσε και την επίθεσή του στον Πάπα, λέγοντας «ο Πάπας και οι άλλες ομολογίες είναι παραστρατημένοι, δε μπορώ να μην τα πω, αλλά όλες αυτές τις μέρες, τον Πάπα δώθε, τον Πάπα κείθε, λες και δεν έχουμε Οικουμενικό Πατριάρχη, με τόσα μηνύματα, αυτοί τον Πάπα! Και δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό, και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ».

«Ξέρει τώρα η γιαγιά στη Δαμασκηνιά, λέω τώρα εκείνο το χωριό που το απέκλεισαν, τον ψυχίατρο, και ο παππούς! Τον παπά ήθελαν να δουν οι άνθρωποι, την καμπάνα και το κύριε ελέησον. 2000 χρόνια τώρα η εκκλησία μας βρίσκεται υπό διωγμόν, όχι αίματος, αλλά συνειδήσεως», είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Σεβρίων και Κοζάνης, Παύλος.