Ποιοι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στα σχολεία την 1η Ιουνίου

Την Δευτέρα 1η Ιουνίου το κουδούνι θα χτυπήσει σε όλα τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της χώρας και οι μαθητές μετά από 2,5 μήνες που πέρασαν σπίτι παρακολουθώντας μαθήματα εξ αποστάσεως καλούνται να επιστρέψουν στα θρανία τους τηρώντας πιστά τους κανόνες αποστασιοποίησης και υγιεινής.

Ποιοι μαθητές μπορούν να μην επιστρέψουν στα Δημοτικά από την 1η Ιουνίου

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας, δίνεται η δυνατότητα σε γονείς/κηδεμόνες όταν υπάρχει άτομο στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή νοσεί, με κατάθεση απλής υπεύθυνης δήλωσης το παιδί τους να μην παρακολουθήσει τα μαθήματα στην τάξη του, αλλά εξ αποστάσεως.

Αυτή είναι η δήλωση απουσίας του μαθητή από τα μαθήματα

Την εν λόγω βεβαίωση απουσίας καλούνται να συμπληρώσουν και να καταθέσουν οι γονείς των μαθητών και εν συνεχεία να την καταθέσουν στο σχολείο ούτως ώστε να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός για το πώς θα διαμορφωθούν τα τμήματα ενόψει της 1ης Ιουνίου καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα υπάρχουν 15 μαθητές ανά τάξη.

Ποια άτομα χαρακτηρίζονται ως ευπαθείς ομάδες

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, τα άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες κτλ), ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών.

Πώς θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους όσα παιδιά μείνουν σπίτι;

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τους μαθητές που δεν θα πάνε στο σχολείο προβλέπεται αναμετάδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο καθώς και παράδοση της διδακτέας ύλης και των ασκήσεων μέσω της ασύγχρονης διδασκαλίας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας «Οι εκπαιδευτικοί, όπως ακριβώς καθ΄ όλο αυτό το διάστημα αναστολής λειτουργίας, εφάρμοζαν με εξαιρετικό τρόπο -και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια- την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έτσι και τώρα καλούνται να δώσουν με τη σειρά τους τη δυνατότητα στα παιδιά που μένουν σπίτι και μένουν σπίτι για να προστατεύσουν την ατομική υγεία, αλλά και τη δημόσια υγεία, έτσι λοιπόν καλούνται τώρα με τη σειρά τους να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά που μένουν σπίτι να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση