Ο γιος του Schumacher… ετοιμάζεται για τη Formula 1

Μπορεί ακόμα να φέρεται μακριά από το ρόλο επίσημου οδηγού της Formula 1, όμως πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου το να δούμε τον Mick Schumacher στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ωστόσο, αν και δίχως την καθοδήγηση του θρυλικού πατέρα του, Michael, υπάρχουν δίπλα του οι κατάλληλοι άνθρωποι που εξασφαλίζουν πως κάθε βήμα προς την F1, θα γίνει προσεκτικά.

Μέχρι τώρα ο νεαρός Γερμανός έκανε δύο σεζόν ανά κατηγορία, η μία… αναγνωριστική και η άλλη άκρως ανταγωνιστική. Το 2019 έκανε ντεμπούτο στη Formula 2, μία ανάσα δηλαδή από τα «μεγάλα σαλόνια». Πήρε την πρώτη του νίκη αλλά δεν εντυπωσίασε. Μένει να δούμε πως θα τα πάει φέτος.

Πάντως, σύμφωνα με πολλούς στα paddock, μόνο αν έχει πιάσει ήδη ταβάνι σε απόδοση δεν θα τον δούμε στην F1. Και υπάρχουν προσωπικότητες του χώρου που πιστεύουν πως όχι μόνο θα έρθει η… προαγωγή αλλά και πως θα έρθει νωρίτερα του αναμενομένου! Ένας από αυτούς είναι ο βετεράνος οδηγός Nick Heidfeld.

«Το καλό με την οικογένεια Schumacher είναι πως ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν ώστε να μη βρεθεί στη Formula 1 υπερβολικά νωρίς. Όμως δεν θα ξαφνιαστώ αν τον δω στην Alfa Romeo, από φέτος κιόλας. Αν κάνει φανταστική δουλειά στη Formula 1 και ο Antonio Giovinazzi έχει φέτος ακόμα περισσότερα προβλήματα απ’ ότι πέρυσι, δεν θα που προκαλούσε έκπληξη αν έβλεπα τον Mick στη θέση του από τα μισά της σεζόν», είπε ο 43χρονος Heidfeld στο Sky Germany.

newsauto