6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Άνθρωπος της Καρπαζιάς» (1969) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ο Ανέστης, ένας άνθρωπος που όλοι τον έχουν του χεριού τους και η καρπαζιά πάει σύννεφο, ιδίως από τον φίλο του Παντελή, κάποια στιγμή πιστεύει ότι αποκτά τις υπερδυνάμεις, που πάντα ονειρευόταν, παίρνοντας τα ειδικά χάπια, που του χορηγεί για πλάκα ο φοιτητής της ιατρικής και φίλος του, Φιλήμων. Στην πραγματικότητα, τα χάπια αυτά είναι ασπιρίνες, αλλά ο Ανέστης πιστεύει τόσο πολύ στη δύναμή τους, ώστε αποκτά αυτοπεποίθηση. Παύει να είναι άνθρωπος της καρπαζιάς, τα βάζει με τα πρωτοπαλίκαρα του Αρίστου, που θέλει να αρπάξει το καφενείο του Μελέτη, πατέρα της Νίκης, της κοπέλας, που ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του αλλά εκείνος δεν το είχε καταλάβει. Ο Ανέστης έχει μάτια μόνο για τη Μαριάννα, μια τραγουδίστρια, που θέλει να γίνει σταρ του κινηματογράφου. Στο τέλος, ο Ανέστης καταλαβαίνει την κοροϊδία και όχι μόνο κερδίζει τη Νίκη αλλά βάζει στη θέση τους και τα αφεντικά του, δύο απατεώνες, που έτρωγαν τα λεφτά του κοσμάκη πουλώντας ανύπαρκτα διαμερίσματα…

Η ταινία προβάλλεται επιχρωματισμένη.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Βουτσάς, Λαυρέντης Διανέλλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Παπαναστασίου, Δημήτρης Μπισλάνης, Μαίρη Μεταξά, Θάνος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Ιάκωβος Ψαρράς, Γιώργος Παπαζήσης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νάσος Κεδράκας, Μάκης Δεμίρης

*Star, Κυριακή 31/5, στις 21:00

«Εξολοθρευτής: Γένεσις» (2015) σκηνοθεσία Άλαν Τέιλορ

Από ένα μέλλον όπου, μετά την καταστροφή, οι άνθρωποι καταφέρνουν να νικήσουν τελικά τις μηχανές, ο αρχηγός τους Τζον Κόνορ στέλνει το πρωτοπαλίκαρό του Κάιλ Ρις στο Λος Άντζελες του 1984 για να προστατεύσει τη μητέρα του και να σώσει το αύριο.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέισον Κλαρκ, Τζόι Κόρτνεϊ.

*ΣΚΑΙ, Κυριακή 31/5, στις 21:15

«Όλα τα Καλά Σκυλιά Πάνε Στον Παράδεισο 2» (1997) σκηνοθεσία Larry Leker, Paul Sabella

Ο Παράδεισος είναι για όλους ο υπέρτατος προορισμός, όχι όμως και για τον Τσάρλι. Ο πάλαι ποτέ αλητήριος σκύλος βαριέται αφόρητα. Ούτε η άφιξη του καλύτερού του φίλου, Ίτσι, δεν διορθώνει την κατάσταση. Τα πράγματα αλλάζουν όταν η σάλπιγγα του Αρχάγγελου Γαβριήλ πέφτει από τον ουρανό και καταλήγει στη γη και συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Τσάρλι και ο Ίτσι κατεβαίνουν από τον Παράδεισο στα παλιά τους λημέρια για να βρουν τη σάλπιγγα και να την επιστρέψουν εκεί που ανήκει. Σύντομα διαπιστώνουν πως είναι αόρατοι στον κόσμο των ζωντανών αλλά ακόμα κι έτσι μπλέκουν σε μια σειρά από απίστευτες περιπέτειες μέχρι το παραδεισένιο και διαφορετικό για τον καθένα τέλος.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 31/5, στις 21:30

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου» (2007) σκηνοθεσία Γκόρ Βερμπίνσκι

Αφού οι φίλοι του κατάφεραν να σώσουν τον Τζακ Σπάροου από τη Γη των Νεκρών, ο τολμηρός κουρσάρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια νέα πρόκληση: τη σκοτεινή συμμαχία του Ντέιβι Τζόουνς και του Λόρδου Κάτλερ Μπέκετ, που θέλουν να αφανίσουν όλους του πειρατές για να αποκτήσουν την κυριαρχία των θαλασσών. Η μόνη που μπορεί να βοηθήσει τον Τζακ Σπάροου και την ομάδα του απέναντι σε αυτή την ανίερη συμμαχία, είναι η θεότητα Καλυψώ, που όμως βρίσκεται παγιδευμένη μέσα σε μια σκοτεινή δύναμη. Η απελευθέρωσή της είναι μονόδρομος για τον Τζακ Σπάροου. Για να το καταφέρει, όμως, καλείται να παραχωρήσει πολλά περισσότερα, από όσα είναι διατεθειμένος να δώσει… Μετά την “Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού” και το “Σεντούκι του Νεκρού”, οι “Πειρατές της Καραϊβικής” σαλπάρουν… για την απόλυτη περιπέτεια! Ο γοητευτικός τυχοδιώκτης των θαλασσών Τζακ Σπάροου ξαναχτυπά πιο έτοιμος από ποτέ για νέα κατορθώματα αλλά και νέες… γκάφες, στην πιο θεαματική σειρά ταινιών που έγινε ποτέ για τον θρυλικό κόσμο των κουρσάρων!

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι, Τζόναθαν Πράις.

*Alpha, Κυριακή 31/5, στις 22:00

«Σάκος με κόκαλα» (2011) σκηνοθεσία Μικ Γκάρρις

Το μυθιστόρημα τρόμου του Στίβεν Κινγκ, «Bag of Bones» παίρνει σάρκα και οστά σε μια στοιχειωμένη ερωτική ιστορία. Πρωταγωνιστής είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας ο οποίος μετά το θάνατο της γυναίκας έρχεται αντιμέτωπος με ένα συγγραφικό «σοκ» και δεν μπορεί να γράψει ούτε μια λέξη. Μάλιστα, ενώ δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά, όταν πέθανε η γυναίκα του ανακαλύπτει πως ήταν έγκυος αλλά δεν του το είχε πει. Τέσσερα χρόνια μετά δεν μπορεί να ξεπεράσει το χαμό της και εξακολουθεί να μην έχει καταφέρει να γράψει κάτι. Τελευταία, ταλαιπωρείται από φρικτούς εφιάλτες που σχετίζονται με το παλιό του εξοχικό σπίτι στη λίμνη, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο Μέιν, στο Σάρα Λαφς. Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τους φόβους και τους εφιάλτες του, μετακομίζει πίσω στο ίδιο σπίτι, που οι ντόπιοι αποκαλούν «Το Γέλιο της Σάρα». Εκεί αντί για ηρεμία θα έρθει αντιμέτωπος με ακόμα μεγαλύτερες και ζωντανές προκλήσεις που θα στοιχειώσουν την καθημερινότητά του. «Πρωταγωνιστεί» σε μια οικογενειακή ιστορία όπου θα προσπαθήσει να προστατέψει μια νεαρή χήρα και την κόρη της από την επιρροή του Μαξ Ντέβορ ,ενός πανίσχυρου και κακόβουλου άντρα.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Αναμπεθ Γκις, Ανίκα Νόνι Ρόουζ , Τζέισον Πρίστλεϊ, Πίτερ ΜακΝίλ, Μελίσα Τζορτζ.

*Mega, Κυριακή 31/5, στις 22:50

«Top Gun» (1986) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

O Πητ Μίτσελ είναι ένας νεαρός πιλότος του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού. Το παρατσούκλι του λόγω του ιδιαίτερου τρόπου πιλοταρίσματός του είναι Μάβερικ. O Μάβερικ μαζί με τον φίλο του, υπολοχαγό Νικ Μπράντσοου ή Γκους επιλέγονται από τους ανώτερούς τους, λόγω της αδυναμίας ενός άλλου πιλότου, να μετεκπαιδευτούν στην Ανώτερη Σχολή Πιλότων του Αμερικάνικου Ναυτικού γνωστή και ως TOP GUN. Στόχος τους είναι να κερδίσουν το πρώτο βραβείο. 

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κέλι ΜακΓκίλις, Βαλ Κίλμερ.

*Open, Κυριακή 31/5, στις 23:45