4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Σκοτεινός κώδικας» (2009) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόϊας

Ένας δάσκαλος, ο Τεντ Μάιλς βρίσκει θαμμένο στο σχολείο του γιου του ένα κουτί με ζωγραφιές που είχαν ζωγραφίσει οι πρώτοι μαθητές του σχολείου το 1958. Μελετώντας προσεκτικά τα σχέδια των παιδιών, θα διαπιστώσει ότι περιέχουν ανατριχιαστικές προβλέψεις για το μέλλον, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Όλα αυτά τα στοιχεία θα κάνουν τον Μάιλς να πιστέψει ότι αυτός και η οικογένειά του έχουν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα που πρόκειται να εκτυλιχθούν. 

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τσάντλερ Κάντμπουρι, Ρόουζ Μπερν, Λάρα Ρόμπινσον.

*Open, Δευτέρα 1/6, στις 21:00

«Στα ‘Oρια του Αύριο» (2014) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Πολεμώντας στις ακτές της Γαλλίας ενάντια σε εξωγήινους, ένας στρατιώτης σκοτώνεται στην πρώτη του μάχη. Γυρίζει όμως ξανά και ξανά πίσω στο χρόνο ξαναζώντας την ίδια ημέρα και προσπαθώντας να εκπαιδευτεί όσο καλύτερα μπορεί για να αλλάξει τη μοίρα του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπιλ Πάξτον.

*Alpha, Δευτέρα 1/6, στις 22:00

«Εγώ, η Τόνια» (2017) σκηνοθεσία Κρεγκ Γκιλέσπι

Η αληθινή ιστορία της Αμερικανίδας πρωταθλήτριας Τόνια Χάρντινγκ, η οποία κατηγορήθηκε για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ. Το μέλλον της στο άθλημα ήταν αμφίβολο από τη στιγμή που κατέστρωσε ένα απίστευτο σχέδιο με το σύζυγό της για την κατάκτηση του τίτλου. Παρόλο που η Χάρντινγκ ήταν η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τριπλό άξελ κατά τη διάρκεια πρωταθλήματος, η κληρονομιά της καθορίστηκε για πάντα από τη συσχέτιση της με την επίθεση στη Νάνσι Κέριγκαν. Ένα παράλογο, εξωφρενικό κι αληθινό πορτρέτο της Τόνια Χάρντινγκ και της δόξας, ή της απουσίας της, στη ζωή της. Το 1991, η Τόνια Χάρντινγκ κέρδισε το Αμερικανικό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ, ούσα η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τριπλό άξελ στην ιστορία του αθλήματος. Τρία χρόνια αργότερα, έγινε το επίκεντρο των ειδήσεων, καθώς κατηγορήθηκε για την επίθεση της συναθλήτριας της Νάνσι Κέριγκαν κι αποκλείστηκε για πάντα από την Ένωση Καλλιτεχνικού Πατινάζ των ΗΠΑ. Την επίθεση είχε οργανώσει ο πρώην σύζυγος της Χάρντινγκ, Τζεφ Γκιλούλι και οι συνεργάτες του μαζί με τον σωματοφύλακα της Σον Έκαρντ.

Παίζουν: Μάργκο Ρόμπι, Σεμπάστιαν Σταν, Άλισον Τζάνεϊ, Μπογιάνα Νοβάκοβιτς, Μπόμπι Καναβάλε, Μακένα Γκρέις, Κέιτλιν Κάβερ, Πολ Γουόλτερ Χόσερ, Τζουλιάν Νίκολσον.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 1/6, στις 23:00

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι» (2000) σκηνοθεσία Τζόζεφ ΜακΓκίντι Νίκολ (γνωστός ως McG)

Ο πάμπλουτος ‘Ερικ Νοξ απάγεται από τα γραφεία της Knox Technologies και η εταιρεία του κινδυνεύει να χάσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Εκτός, κι αν τον εντοπίσουν… εγκαίρως! Μια υπόθεση για τα κορίτσια του Τσάρλι, του μυστηριώδους αφεντικού τριών θηλυκών ντετέκτιβ, ο οποίος βρίσκει πάντοτε έξυπνους τρόπους για να αποφεύγει τις πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις με τους πελάτες του. Οι “‘Αγγελοί” του είναι πανέτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τα σωματικά τους… όπλα, μαζί με επικίνδυνη γοητεία, high-tech gadgets και μερικά χέρια ξύλο, προκειμένου να φέρουν την αποστολή τους εις πέρας.

Παίζουν: Ντρου Μπάριμορ, Κάμερον Ντιάζ, Λούσι Λιού, Μπιλ Μάρεϊ, Τιμ Κάρι, Ματ Λεμπλάν, Κέλι Λιντς.

*Mega, Δευτέρα 1/6, στις 00:00