Νέες αιτήσεις στο “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ”

Την υπαγωγή άλλων 5.799 αιτήσεων στο Β’ κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», ενέκρινε σήμερα η επενδυτική επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ ΙΙ» που συνεδρίασε υπό την προεδρία της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρας Σδούκου.

Οι αιτήσεις σχετίζονται με επενδύσεις συνολικού ύψους 103,5 εκατ. ευρώ από τα οποία η δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση και δάνειο) ανέρχεται σε 82,3 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα, στον Β’ Κύκλο έχουν υπαχθεί 21.160, αιτήσεις και έχουν ολοκληρωθεί 707 έργα συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, η επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή μικρού αριθμού αιτήσεων στον Α’ κύκλο του προγράμματος. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων σε υπαγωγή για τον εν λόγω κύκλο ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 42.680, που αντιστοιχούν σε παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 637,1 εκατ. ευρώ. Η αναλογούσα δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση και δάνειο) ανέρχεται σε 459,9 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε η κ. Σδούκου, «Καταβάλλουμε προσπάθεια να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό και η υπαγωγή των υπολοίπων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο Β’ κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ». Ήδη εργαζόμαστε εντατικά για να «βγει στον αέρα» το φθινόπωρο ο τρίτος κύκλος του προγράμματος, με αυξημένο προϋπολογισμό και βελτιωμένη αρχιτεκτονική που θα διευρύνει την εμβέλειά του. Οι δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης βρίσκονται στο επίκεντρο όχι μόνο της πολιτικής του υπουργείου μας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας που αποτελεί βασικό εργαλείο επανεκκίνησης της οικονομίας μετά τον κορονοϊό. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από την γενναία πριμοδότηση των δράσεων στην πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ».

iefimerida