8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Αντιρρησίας Συνείδησης» (2016) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Η ταινία είναι βασισμένη στις εμπειρίες του Ντέσμοντ Ντος, ενός εθελοντή στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αιματηρής μάχης της Οκινάουα, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση αμερικανού στρατιώτη του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες και μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό, αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς και ο πρώτος άοπλος στρατιώτης, που τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Τιμής.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λουκ Μπρέισι, Βινς Βον, Τερέζα Πάλμερ.

*Star, Πέμπτη 4/6, στις 21:00

«Hachiko: Η Ιστορία Ενός Σκύλου» (2009) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Aπό τη μέρα που ο καθηγητής Πάρκερ μάζεψε από το δρόμο τον εγκαταλελειμμένο σκύλο, Χάτσικο, ο δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσά τους θα είναι πολύ δυνατός και ιδιαίτερος. . Ο ένας φροντίζει με τον τρόπο του τον άλλο, και κάποια στιγμή γίνονται αχώριστοι. O Χάτσικο συνοδεύει τον Πάρκερ κάθε πρωί στο τρένο, και το απόγευμα είναι πάλι εκεί περιμένοντάς τον να επιστρέψει από τη δουλειά. Κάποια μέρα όμως ο Πάρκερ δε θα είναι συνεπής στο πρόγραμμα αναχωρήσεων του σταθμού και το καθιερωμένο ραντεβού τους.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Τζόαν Άλεν, Τζέισον Αλεξάντερ.

*Open, Πέμπτη 4/6, στις 21:00

«The Bachelor 2» (2017) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Φαρσικές καταστάσεις, συμπτώσεις, παρεξηγήσεις, απρόοπτα, χιούμορ και ανατροπές με φόντο έναν γάμο στην Κρήτη. Ένα τρελό bachelor party αναστατώνει τις ζωές μιας παρέας φίλων στην ταινία «The Bachelor 2». Η πρώτη ταινία «The Bachelor» εισέβαλε στα άδυτα της ανδρικής παρέας ξεπερνώντας τα 100.000 εισιτήρια στην Ελληνική αγορά. Το «The Bachelor 2», κουβαλώντας και τις μνήμες του πρώτου, έρχεται για να εξερευνήσει νέες πτυχές και να δοκιμάσει εκ νέου τις σχέσεις της παρέας. Το party συνεχίζεται. Ένας φίλος από τα παλιά (Ηλίας Μελέτης) ετοιμάζεται να παντρευτεί και μία νέα ευκαιρία για bachelor party προκύπτει για τους ήρωες της ταινίας (Γιάννη Τσιμιτσέλη, Θανάση Βισκαδουράκη και Νίκο Βουρλιώτη), την οποία δεν αφήνουν να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι Σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται. Νέοι φίλοι αλλά και εχθροί θα ενταχθούν στην παρέα, θα αντιμετωπίσουν Κρητικές βεντέτες αλλά και τις συνέπειες του πιο επικού bachelor party.

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Ηλίας Μελέτης, Βασιλική Τρουφάκου.

*Alpha, Πέμπτη 4/6, στις 22:00

«Το Δικαστήριο» (2014) σκηνοθεσία Τσαιτάνια Ταμάν

Ένας ηλικιωμένος τραγουδοποιός συλλαμβάνεται κατηγορούμενος ότι με ένα επαναστατικό του τραγούδι προκάλεσε την αυτοκτονία ενός εργάτη του αποχετευτικού δικτύου που πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η υπόθεση εκδικάζεται σε μια αίθουσα δικαστηρίου όπου κρίνονται οι ελπίδες και τα όνειρα απλών ανθρώπων. Παράλληλα με τη δράση στο δικαστήριο, ο σκηνοθέτης παρακολουθεί και την καθημερινότητα του δικαστή και των δικηγόρων έξω από αυτό, συνθέτοντας ένα πορτρέτο της σύγχρονης Ινδίας, που σε πολλά θυμίζει και τη δική μας κοινωνία.

Παίζουν: Βίρα Σαθιντάρ, Βίβεκ Κομπέρ, Πραντίπ Τζόσι.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 4/6, στις 22:00

«Η Εξουσία της Νύχτας» (2008) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγερ

Ο Τομ Λάντλοου, ένας βετεράνος αστυνομικός, βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και ενοχοποιείτα για τη δολοφονία ενός συναδέλφου του. Κι ενώ υποτίθεται πως προστατεύεται από μια αδελφότητα αστυνομικών, στην πορεία αποδεικνύεται πως δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί κάθε φορά.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Φόρεστ Γουίτακερ, Χιού Λόρι.

*Open, Πέμπτη 4/6, στις 23:00

«Τα Παράπονα στον Δήμαρχο» (2017) σκηνοθεσία Σάλβατόρε (Σάλβο) Φικάρα, Βαλεντίνο Πικόνε

Στο μικρό χωριό της Σικελίας, Πιετραμάρε, πλησιάζουν δημοτικές εκλογές. Για πάρα πολλά χρόνια, δήμαρχος ήταν ο διεφθαρμένος Γκαετάνο Πατάνε, ο οποίος είναι έτοιμος να συνεχίσει τη θητεία του.  Αυτή τη φορά όμως, είναι υποψήφιος και ο Πιερπάολο Νατόλι, υποδειγματικός πολίτης, γεμάτος ήθος και ιδανικά. Ενάντια στις πιθανότητες, ο Πιερπάολο κερδίζει τις εκλογές και μια νέα εποχή νομιμότητας και τάξης αρχίζει στην πόλη. Είναι έτοιμοι όμως οι κάτοικοί της να την υποδεχτούν;

Παίζουν: Σάλβατόρε (Σάλβο) Φικάρα, Βαλεντίνο Πικόνε, Βιντσέντζο Αμάτο.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 4/6, στις 23:00

«Ένας Προδότης Ανάμεσά μας» (2016) σκηνοθεσία Σουζάνα Γουάιτ

Ένα συνηθισμένο ζευγάρι Άγγλων, ο ακαδημαϊκός της Οξφόρφης, Πέρι και η δικηγόρος Γκέιλ, βρίσκονται στο Μαρόκο για ανέμελες διακοπές. Εκεί θα γνωρίσουν τον ρωσικής καταγωγής εκατομμυριούχο Ντιμά και θα κάνουν παρέα. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι ο Ντιμά είναι μέλος της ρωσικής μαφίας. O Ντιμά εξαναγκάζει τον Πέρι να μεταφέρει απόρρητες πληροφορίες στις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες. Το ζευγάρι θα βρεθεί ξαφνικά διαμέσου ενός διεθνούς παιχνιδιού κατασκοπίας και βρώμικης πολιτικής. Ο Πέρι και η Γκέιλ θα ταξιδέψουν με τη βία από το Παρίσι στη Βιέννη και από εκεί στις Γαλλικές Άλπεις και τελικά στο Λονδίνο, προκειμένου να βρουν έναν σύνδεσμο με την βρετανική κυβέρνηση.

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ναόμι Χάρις.

*Star, Πέμπτη 4/6, στις 23:50

«Ghostbusters II» (1989) σκηνοθεσία Ιβάν Ράιτμαν

Οι Γκοστμπάστερς επιστρέφουν με σκοπό να σώσουν τον κόσμο γι’ άλλη μια φορά! Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους αποστολή, ο δρ Πίτερ Βένκμαν, ο διάσημος παραψυχολόγος και μάγος, έχει περιοριστεί στην παρουσίαση μιας τηλεοπτικής εκπομπής που ασχολείται με ψυχικά φαινόμενα. Οι πρώην Γκοστμπάστερς Ρέι Σταντζ και Γουίνστον Ζέντμορ βγάζουν το ψωμί τους διασκεδάζοντας τον κόσμο σε παιδικά πάρτι γενεθλίων. Και ο μάγος της τεχνολογίας ‘ΕγκονΣπένγκλερ συνεχίζει τις έρευνες για τις συνέπειες των ανθρώπινων συναισθηματικών μεταλλαγών στο ψυχομαγνητικό ενεργειακό πεδίο.Η σχέση της Ντάνα Μπάρετ με τον Βένκμαν έχει διαλυθεί. Η Ντάνα παντρεύτηκε έναν άλλο άνδρα, απέκτησε ένα παιδί μαζί του και τον άφησε. Τώρα, ζει μόνη της στη Νέα Υόρκη, όπου μεγαλώνει τον μόλις οκτώ μηνών γιο της ‘Οσκαρ και εργάζεται στο Μουσείο Τέχνης του Μανχάταν, μαζί τον υπερευαίσθητο και ιδιόρρυθμο συντηρητή έργων τέχνης Τζέινοζ Πόχα. ‘Ολα δείχνουν φυσιολογικά, μέχρι την στιγμή που το καροτσάκι του ‘Οσκαρ αρχίζει να κυλά μόνο του ανάμεσα στα κινούμενα αυτοκίνητα. Η Ντάνα, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, καταφέρνει να σώσει το παιδί της, αλλά καταλαβαίνει ότι μια υπερφυσική δύναμη έχει μπει στην ζωή της, απειλώντας το μωρό της. Οι Γκοστμπάστερς δεν μπορούν να αντισταθούν στις εκκλήσεις της Ντάνα για βοήθεια και, ειδικότερα, ο ερωτοχτυπημένος Βένκμαν. Μαζί τους, σ’ αυτή την καινούρια τους περιπέτεια, είναι και ο ατρόμητος λογιστής και πρόσφατα διαπιστευμένος δικηγόρος τους Λούις και η πάντοτε υπομονετική γραμματέας τους Ζανίν.

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Χάρολντ Ράμις, Ρικ Μοράνις, ‘Ερνι Χάντσον, ‘Αννι Ποτς.

*Mega, Πέμπτη 4/6, στις 00:00