Οι νέοι κανόνες για τα μπουζούκια – Τι θα γίνει με τα λουλούδια

Πολλοί επιλέγουν τα μπουζούκια για τη διασκέδασή τους, όμως ο κοροναϊός φέρνει τα πάνω κάτω και σε αυτή τη μορφή διασκέδασης.

Πολλοί επιλέγουν τα μπουζούκια για τη διασκέδασή τους, όμως ο κοροναϊός φέρνει τα πάνω κάτω και σε αυτή τη μορφή διασκέδασης.

Σύμφωνα με τον Υγιεινολόγο, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κώστα Ντελέζο τα κέντρα διασκέδασης θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να μην υπάρχει διασπορά του κοροναϊού.

Ο κ. Ντελέζος, μίλησε σχετικά με τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται στα κέντρα διασκέδασης, τονίζοντας πως ο συγχρωτισμός δεν επιτρέπεται σε καμία απολύτως περίπτωση.

Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες είτε είναι ανοιχτός ο χώρος, είτε κλειστός. Στον ανοιχτό το χώρο είναι ευκολότερα διαχειρίσιμα τα πράγματα. Πολλά από αυτά τα μαγαζιά είναι κλειστά. Το μπαρ δεν λειτουργεί, δεν έχουμε όρθιους θαμώνες» είπε ο κ. Ντελέζος

Ο συνωστισμός δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση, κάθε τραπέζι θα μπορεί να έχει έως έξι καρέκλες, τηρείται και το 1,5 μέτρο, ενώ απαγορεύονται και οι καναπέδες.

Υπάρχουν ωστόσο και πιο πρακτικά ζητήματα όπως τι θα γίνει με τη ρίψη λουλουδιών στους καλλιτέχνες στα μπουζούκια. Σύμφωνα με τον κ. Ντελέζο υπάρχει πρωτόκολλο ακόμη και γι’ αυτό.

Ο υγιεινολόγος αναφέρθηκε στο θέμα της ρίψης λουλουδιών που χαρακτηρίζει τη διασκέδαση στα μπουζούκια τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουν να υπάρχουν όμως πλέον θα πρέπει να τα ρίχνουν στα πόδια των τραγουδιστών και όχι στο πρόσωπο».

«Ο χορός στην πίστα δεν επιτρέπεται» είπε και υπενθύμισε: «Ο ιός είναι εδώ, μας το θυμίζει συνέχεια».

Ένα άλλο ερώτημα που απασχολεί είναι τι θα γίνει με τα αυτόγραφα. Όπως είπε ο κ. Ντελέζος μιλώντας στο Open κάποια στιγμή υπήρχε κατακλυσμός στα καμαρίνια, όμως εκεί δεν υπάρχει καλός εξαερισμός άρα δεν μπορούν να περιμένουν σε στενούς διαδρόμους 10, 15 άτομα οπότε τα αυτόγραφα θα είναι σε εξωτερικό χώρο.