9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και αρκετές οι επιλογές για να απολαύσεις απόψε στην οθόνη της τηλεόρασης σου και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Ξανθιές Γκόμενοι» (2005) σκηνοθεσία Κίνεν ‘Αιβορι Γουέιανς

Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Σον Γουέιανς, Τζέιμι Κινγκ Υπόθεση: Ο Μάρκους και ο Κέβιν Κόπλαντ είναι μαύροι πράκτορες του FBI. Για τις ανάγκες της υπόθεσης ενός κλεμμένου δαχτυλιδιού, μεταμφιέζονται σε δυο προκλητικές λευκές “γκόμενες” και εισβάλουν στα άδυτα της υψηλής κοινωνίας! Αλλά ο δρόμος τους προς το λαμπρότερο κοινωνικό γεγονός της χρονιάς, είναι κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα!

*Mega, Σάββατο 13/6, στις 20:50

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί» (2014) σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ

Βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον. Ο κόσμος έχει χωριστεί σε πέντε φατρίες, βάση της προσωπικότητας και των στοιχείων του χαρακτήρα των ανθρώπων που τις αποτελούν,  με σκοπό να εκλείψουν οι αιτίες, που οδηγούν σε διενέξεις και σε πολέμους. Κάθε έφηβος -ανεξάρτητα από το που ανήκει η οικογένεια του- επιλέγει την ομάδα, στην οποία θα ενταχθεί, θα ακολουθήσει και θα υπηρετήσει. Είναι αλτρουιστής, ειρηνιστής, φιλαλήθης, γενναίος ή πολυμαθής; Ό,τι και να επιλέξει ένας και μοναδικός κανόνας υπάρχει: η φατρία είναι πάνω από το αίμα! Η Τρις Πράιορ έχει γεννηθεί σε μια οικογένεια Ανιδιοτελών αλλά γνωρίζει πως αποτελεί μια ξεχωριστή, «αποκλίνουσα» περίπτωση, η οποία δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε καμία από τις γνωστές φατρίες, βάση της ήδη υπάρχουσας ταξινόμησης. Αποτελεί μια «Απόκλιση». Ωστόσο, όταν η Τρις ανακαλύπτει μια καλά κρυμμένη συνωμοσία, η οποία φέρνει στην επιφάνεια ένα σχέδιο εξόντωσης όλων των «διαφορετικών», θα προσπαθήσει με όλη της τη δύναμη να ανακαλύψει οπωσδήποτε τι είναι αυτό που καθιστά τις «αποκλίσεις», τόσο επικίνδυνες, πριν να είναι πολύ αργά για το είδος της.

Παίζουν: Μάγκι Κιου, Σαϊλίν Γούντλεϊ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζέι Κόρτνεϊ, Άσλεϊ Τζουντ, Ρέι Στίβενσον, Ζόι Κράβιτς, Κρίστιαν Μάντσεν, Τέο Τζέιμς, Τόνι Γκόλντουϊν, Μπεν Λόιντ Χιούζ, Μπεν Λαμπ.

*Star, Σάββατο 13/6, στις 21:00

«Η Δοκιμασία» (2003) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Ο Μπερκ, βετεράνος πράκτορας της CIA, στρατολογεί κι εκπαιδεύει στα μυστικά της υπηρεσίας τον Κλέιτον, έναν νεαρό κομπιουτερά, με τον οποίο αναπτύσσει αρχικά μια πατρική σχέση για να τον βάλει στη συνέχεια σ ένα επικίνδυνο παιχνίδι διπλών πρακτόρων και προδοσίας.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Κόλιν Φάρελ, Μπρίτζετ Μόιναχαν.

*Alpha, Σάββατο 13/6, στις 22:10

«I Love Karditsa» (2010) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ένας πρωτοπόρος Έλληνας επιστήμονας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Νέα Υόρκη, κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον έλληνα Γρηγόρη Κανιά από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά. Στην Αμερική του 21ου αιώνα, ο Μάικ σταματά ένα βράδυ για τσιγάρα και πέφτει θύμα κλοπής.Έχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Μαφία. Για να σωθεί, θα πρέπει να πάει στην Καρδίτσα και να αλλάξουν θέσεις με τον κλώνο του. Ο Γρηγόρης, ως τυπικός Έλληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει… Μια sexy ξανθιά με μια μεγάλη επιταγή είναι το τέλειο δόλωμα.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σταύρος Νικολαΐδης, Τάσος Νούσιας.

*Ant1, Σάββατο 13/6, στις 22:30

«Smac» (2016) σκηνοθεσία Ηλίας Δημητρίου

Η Ελένη ζει μια μάλλον όμορφη ζωή, έχει διευθυντική θέση σε μια τράπεζα και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν μαθαίνει ότι έχει καρκίνο. Σ εκείνη την περίοδο, που πρέπει να επανακαθορίσει τη ζωή της, συναντά τον Ανδρέα, έναν άστεγο άνδρα, που κοιμάται τα βράδια στην είσοδο της πολυκατοικίας της. Εκείνος είναι που, όταν της ληστέψουν την τσάντα θα τη βοηθήσει να μπει στο διαμέρισμά της, γεγονός που στέκεται αφορμή να αναπτύξουν μια πιο στενή σχέση, που σίγουρα εξυπηρετεί και τους δύο. Η Ελένη και ο Ανδρέας ανακαλύπτουν σταδιακά, πως δεν προέρχονται από τόσο διαφορετικούς κόσμους, όσο θα πίστευαν, και είναι πολλά αυτά που τους ενώνουν.

Παίζουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Κοκιασμένος, Σταυρούλα Κοντοπούλου.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 13/6, στις 22:30

«Οι Μπάτσοι του Χόλιγουντ» (2003) σκηνοθεσία Ρον Σέλτον

Ο Τζόε Γκάβιλαν και ο Κέι Σι Κάλντεν, δύο αντισυμβατικοί αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Λος ‘Αντζελες, απασχολούνται παράλληλα σε εντελώς διαφορετικές δουλειές: ο πρώτος είναι μεσίτης και ο δεύτερος δάσκαλος της γιόγκα και υποψήφιος ηθοποιός! ‘Οταν τα μέλη ενός δημοφιλούς συγκροτήματος δολοφονούνται προκλητικά επί σκηνής, η έρευνα οδηγεί τους δύο ντετέκτιβ στον Σαρτέιν, πρόεδρο γνωστής δισκογραφικής εταιρείας. Φήμες τον θέλουν να έχει οργανώσει το θάνατο κι άλλων καλλιτεχνών, που ήθελαν να σπάσουν τα συμβόλαιά τους. ‘Ενα μείγμα πραγματικότητας, δράσης και χιούμορ, η ταινία εξερευνά παράλληλα διάφορα θέματα και σε διαφορετικά επίπεδα . Από τη μια, το αστικό και εξωτικό σκηνικό του Λος ‘Αντζελες και από την άλλη, ο χαοτικός κόσμος της δισκογραφικής βιομηχανίας. Από τη μια, η επαγγελματική, σκληρή ζωή των δύο ντετέκτιβ, που καλούνται να εξιχνιάσουν φόνους-μυστήριο, και από την άλλη το ξετύλιγμα της προσωπικής τους ιστορίας, που λίγο θυμίζει το θορυβώδες καθήκον. Υπέροχα φυσικά σκηνικά του Λος ‘Αντζελες, μεταδίδουν το άρωμα της πόλης σε μια ταινία που και το ίδιο το Λος ‘Αντζελες πρωταγωνιστεί.   

Παίζουν: Μάρτιν Λαντάου, Λολίτα Νταβίντοβιτς,  Χάρισον Φορντ, Τζος Χάρτνετ.

*Mega, Σάββατο 13/6, στις 23:00

«T2 Trainspotting» (2017) σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ

Έπειτα από 20 χρόνια ο Μαρκ Ρέντον επιστρέφει στο Εδιμβούργο και συναντά τους παλιούς του φίλους Σικ Μπόι, Σπαντ και Μπέγκμπι.

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζόνι Λι Μίλερ, Ρόμπερτ Καρλάιλ.

*Ant1, Σάββατο 13/6, στις 00:30

«Στρέλλα» (2009) σκηνοθεσία Πάνος Κούτρας

O Γιώργος αποφυλακίζεται έπειτα από 14 χρόνια εγκλεισμού για έναν φόνο που διέπραξε σ ένα μικρό χωριό στην ελληνική επαρχία. Περνάει το πρώτο του βράδυ σ ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Αθήνα, όπου γνωρίζει τη Στρέλλα, μια νεαρή εκδιδόμενη τρανσέξουαλ.Θα περάσουν τη νύχτα μαζί και πολύ σύντομα θα ερωτευτούν. Το παρελθόν όμως, στοιχειώνει τον Γιώργο. Με τη Στρέλλα στο πλευρό του, θα πρέπει να αναζητήσει μια νέα διέξοδο.

Παίζουν: Μίνα Ορφανού, Γιάννης Κοκκιασμένος, Μίνως Θεοχάρης, Μπέτυ Βακαλίδου, Άκης Ιωάννου, Αργύρης Καβίδας, Κώστας Σιραδάκης, Γιώργος Μάζης.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 13/6, στις 00:30

«Το Λουλούδι της Ερήμου» (2009) σκηνοθεσία Σέρι Χόρμαν

Η 12χρονη Γουόρις, για να μην παντρευτεί έναν 70χρονο, το σκάει από ένα χωριό της Σομαλίας για τη Μογκαντίσου και από κει για το Λονδίνο. Δουλεύοντας έγκλειστη στην πρεσβεία για χρόνια και χωρίς να μιλάει αγγλικά, βρίσκεται στους δρόμους όταν ξεσπά εμφύλιος στην πατρίδα της.

Παίζουν: Λίγια Κεμπεντε, Σάλι Χόκινς, Τίμοθι Σπολ.

*Alpha, Σάββατο 13/6, στις 00:50