Καστοριά: Η άγνοια σκοτώνει…

Υπάρχει μια μερίδα πολιτών, που δηλώνει αντίθεση στην ενημέρωση για την “καμπύλη” των κρουσμάτων του κορονοϊού σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Και την εκδηλώνει με υβριστικά σχόλια στο διαδίκτυο, εναντίον των… φορέων της ενημέρωσης, δηλ. των μέσων ενημέρωσης, που έχουν αυτό τον θεσμικό ρόλο.

Ενώ θα μπορούσαν να αποφεύγουν απλά να διαβάζουν εφημερίδες και ιστοσελίδες για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο…

Κανείς δεν τους επέβαλε να ενημερώνονται με το ζόρι για να έχουν άποψη. Αρκεί αυτή η “άποψη” να μην είναι υποκριτική. Και από την μία να απορρίπτουν την ενημέρωση για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, όπως η πανηδμια. Αλλά από την άλλη να απαιτούν από την κυβέρνηση ν΄ ανοίξει εκκλησίες και καφετέριες, επειδή η χώρα μας είναι πλέον ασφαλής!!!

Η ταυτόχρονη “αγιοποίηση” και “δαιμονοποίηση” του καθηγητή κ. Τσιόδρα, από μερίδα πολιτών, δεν είναι φυσιολογικό φαινόμενο…

Και στην κοινωνική επιστήμη ονομάζεται “στρουθοκαμηλισμός”!
Είναι οι ίδιες συμπεριφορές, που στην κορύφωση της πανδημίας εδώ στην Καστοριά, ζητούσαν, με την λογική της αγέλης, να μη δημοσιοποιούνται τα κρούσματα και από πού προέρχονται, για να μη “στοχοποιούνται” τα άτομα που έγιναν φορείς του κορονοϊού.

Το αποτέλεσμα είναι να μη γνωρίζουμε ακόμα και σήμερα, σε πόσα χωριά της Καστοριάς, εξαπλώθηκε ο κορονοϊός και αν υπάρχουν άνθρωποι που νόσησαν της διπλανής πόρτας…

Και για να τελειώνουμε, με όσους αναπολούν την εποχή των νεάτερνταλ, η ενημέρωση και η δημόσια υγεία, είναι κοιωνικά αγαθά, άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους….

Από τις ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ της ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗΣ ΕΣΤΙΑΣ