6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Παγιδευμένοι» (2008) σκηνοθεσία Ντι Τζέι Καρούζο

Δύο ανυποψίαστοι Αμερικάνοι, ο Τζέρι Σο, ένας αργόσχολος νέος και η Ρέιτσελ Χόλομαν, μια ανύπαντρη μητέρα, βρίσκονται ξαφνικά μπλεγμένοι στα δίχτυα μιας απίστευτης συνομωσίας, με βασικό τους εχθρό το χρόνο. Πίσω από την τεράστια αυτή σκευωρία κρύβεται η φωνή μιας άγνωστης γυναίκας, την οποία ποτέ τους δεν έχουν γνωρίσει. Για κακή τους τύχη όμως, εκείνη μοιάζει να γνωρίζει την κάθε τους κίνηση και έτσι τους παγιδεύει όλο και περισσότερο, χρησιμοποιώντας όλα τα τεχνολογικά μέσα της καθημερινότητάς τους. Έτσι, οι δυο τους καταλήγουν να είναι οι πλέον «περιζήτητοι» καταζητούμενοι, έρμαια ενός διαβολικού σχεδίου, φυλακισμένοι σε ένα «κελί», να αγωνίζονται να σωθούν και να εμποδίσουν το χάος που πρόκειται να προκληθεί.

Παίζουν: Σάια ΛαΜπάφ, Μισέλ Μόναγκαν, Τοζάριο Ντόσον, Μπίλι Μπομπ Θόρντον.

*Open, Τρίτη 16/6, στις 21:00

«Απόδραση στον Αέρα» (1997) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Μετά την οκτάχρονη φυλάκισή του, ο Κάμερον Πο, αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί. Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο γιο του και τη γυναίκα του. Αυτήν, άλλωστε, ήθελε τότε να προστατέψει, όταν σκότωσε τον μεθυσμένο άγνωστο, που της επιτέθηκε. Αυτήν τώρα ανυπομονεί να ξαναδεί, μαζί με τον γιο του, που γεννήθηκε, όσο αυτός εξέτιε την ποινή του. Όμως, στο αεροπλάνο που επιβιβάζεται, βρίσκονται κάποιοι επικίνδυνοι κατάδικοι, που προορίζονται για μεταφορά σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Όταν κάποια στιγμή, παίρνουν τον έλεγχο του αεροπλάνου με αρχηγό τους τον Σάιρους The Virus, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο Κάμερον δεν έχει σκοπό να μείνει απαθής. Για άλλη μια φορά, θα ξαναπάρει το νόμο στα χέρια του για να τους εμποδίσει. Είναι όμως έτοιμος να υποστεί για άλλη μια φορά τις συνέπειες;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάνι Τρέγιο, Βιν Ρέιμς, Τρίσια Πόε, Μόνικα Πότερ.

*Alpha, Τρίτη 16/6, στις 22:00

«Η Ζωή Μιας Γυναίκας» (2016) σκηνοθεσία Στεφάν Μπριζέ

Στις αρχές του 19ου αιώνα η κόρη του βαρόνου Λε Περντουί ντε Βο, η Ζαν, μια ευαίσθητη νεαρή γυναίκα, παντρεύεται έναν αριστοκράτη χωρίς μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ξεκινά την περιπέτεια της ενήλικης ζωής της.

Παίζουν: Ζαν-Πιέρ Νταρουσέν, Γιολάντ Μορό, Τζουντίθ Σεμιά.

*ΕΡΤ3 Τρίτη 16/6, στις 22:00

«Η Εβίτα δεν κοιμάται πια εδώ» (2015) σκηνοθεσία Πάμπλο Αγουέρο

Η γυναίκα “μύθος” που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο καμία άλλη, τώρα… στο φως η πιο συναρπαστική ιστορία της. 1952. Η Εβίτα Περόν μόλις πέθανε. Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές μορφές της σύγχρονης ιστορίας, πέθανε στην ίδια ηλικία με τον Χριστό και ταριχεύτηκε με μια νέα και καινοτόμα τεχνική για να γίνει η “Ωραία Κοιμωμένη”. Εν τω μεταξύ, στην Αργεντινή, τα πραξικοπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και κάποιοι δικτάτορες θέλουν να βγάλουν το μύθο της Εβίτας από τη μνήμη του κόσμου. Έτσι το άψυχο σώμα της, μετά την ταρίχευση του, κλάπηκε από τη στρατιωτική χούντα και κρύφτηκε από το Βατικανό, με αποτέλεσμα το όνομα της να προκαλεί λαϊκές εξεγέρσεις τα χρόνια που ακολούθησαν. Η ταινία ξεκινάει από την ημέρα που πέθανε και τελειώνει τη βραδιά που θάφτηκε, 25 χρόνια μετά.

Παίζουν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ντένι Λαβάντ, Ντανιέλ Φανέγκο, Ιμανόλ Αριάς.

*ΕΡΤ2,Τρίτη 16/6, στις 23:00

«Shot caller» (2017) σκηνοθεσία Ric Roman Waugh

‘Eνας χρηματιστής, μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο, φυλακίζεται και καλείται να προσαρμοστεί στις καινούργιες συνθήκες της ζωής του. Μετά την αποφυλάκιση του όμως οι περιπέτειες του συνεχίζονται όταν εξαναγκάζεται να ενορχηστρώσει ένα εγκληματικό σχέδιο με μια βάρβαρη συμμορία.

Παίζουν: Nikolaj Coster-Waldau(Jacob / Money), Omari Hardwick(Kutcher), Lake Bell(Kate), Jon Bernthal(Frank ‘Shotgun’).

*Open,Τρίτη 16/6, στις 23:30

«Οι Μπάτσοι του Χόλιγουντ» (2003) σκηνοθεσία Ρον Σέλτον

Ο Τζόε Γκάβιλαν και ο Κέι Σι Κάλντεν, δύο αντισυμβατικοί αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Λος ‘Αντζελες, απασχολούνται παράλληλα σε εντελώς διαφορετικές δουλειές: ο πρώτος είναι μεσίτης και ο δεύτερος δάσκαλος της γιόγκα και υποψήφιος ηθοποιός! ‘Οταν τα μέλη ενός δημοφιλούς συγκροτήματος δολοφονούνται προκλητικά επί σκηνής, η έρευνα οδηγεί τους δύο ντετέκτιβ στον Σαρτέιν, πρόεδρο γνωστής δισκογραφικής εταιρείας. Φήμες τον θέλουν να έχει οργανώσει το θάνατο κι άλλων καλλιτεχνών, που ήθελαν να σπάσουν τα συμβόλαιά τους. ‘Ενα μείγμα πραγματικότητας, δράσης και χιούμορ, η ταινία εξερευνά παράλληλα διάφορα θέματα και σε διαφορετικά επίπεδα . Από τη μια, το αστικό και εξωτικό σκηνικό του Λος ‘Αντζελες και από την άλλη, ο χαοτικός κόσμος της δισκογραφικής βιομηχανίας. Από τη μια, η επαγγελματική, σκληρή ζωή των δύο ντετέκτιβ, που καλούνται να εξιχνιάσουν φόνους-μυστήριο, και από την άλλη το ξετύλιγμα της προσωπικής τους ιστορίας, που λίγο θυμίζει το θορυβώδες καθήκον.

Παίζουν: Μάρτιν Λαντάου, Λολίτα Νταβίντοβιτς,  Χάρισον Φορντ, Τζος Χάρτνετ.

*Mega,Τρίτη 16/6, στις 00:00