Ο κόκορας Μορίς που λαλούσε με απόφαση… δικαστηρίου δεν υπάρχει πια

Ο Μορίς είχε αναδειχθεί σε σύμβολο της γαλλικής υπαίθρου αφού είχε τεθεί στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης αυτοχθόνων και νεοαφιχθέντων – Η ιδιοκτήτριά του ανακοίνωσε ότι πέθανε από γρίπη των πτηνών κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Είχε χαρακτηριστεί ως σύμβολο της γαλλικής υπαίθρου, που με δικαστική απόφαση μπορούσε να λαλεί ακόμη και τα ξημερώματα. Ο λόγος για τον εμβληματικό κόκορα Μορίς, που πλέον δεν θα ξυπνά τους κατοίκους του νησιού Ολερόν, αφού πέθανε έπειτα από ασθένεια.

Ο κόκορας είχε «δικαιωθεί» δικαστικά, όταν γείτονές του στο τουριστικό νησί Ολερόν στη νοτιοδυτική Γαλλία, είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη επειδή τους ξυπνούσε τα ξημερώματα. Η μάχη έληξε με νίκη του Μορίς, που ανενόχλητος πλέον μπόρεσε μέχρι το τέλος του να συνεχίσει αδιάλειπτα το πρωινό κικιρίκου.

«Πέθανε από γρίπη των πτηνών τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Τον βρήκαμε νεκρό μπροστά από το κοτέτσι, κάναμε ό,τι μπορούσαμε», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κορίν Φεσό, η ιδιοκτήτρια του πτηνού ηλικίας 6 ετών, που είχε αρρωστήσει εδώ και μήνες.

«Ο Μορίς ήταν ένα έμβλημα, ένα σύμβολο της ζωής στην ύπαιθρο, ένας ήρωας», είπε η Φεσό, η οποία τον έθαψε στον κήπο της.

Η υπόθεση είχε αναδειχθεί σε σύμβολο της διαμάχης μεταξύ των «αυτοχθόνων» της γαλλικής υπαίθρου και των νεο-αφιχθέντων της πόλης καθώς οι θόρυβοι και οι μυρωδιές της εξοχής βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο δικαστικών διαμαχών.