9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Οι Ρυθμιστές -The Adjustment Bureau» (2011) σκηνοθεσία Τζορτζ Νόλφι

Ο Ντέιβιντ, ένας ικανότατος και πολλά υποσχόμενος, νέος πολιτικός, γνωρίζει τυχαία μια πανέμορφη μπαλαρίνα και την ερωτεύεται παράφορα. Τότε εμφανίζονται από το πουθενά κάποιοι μυστηριώδεις άντρες, οι οποίοι φαίνεται πως συνωμοτούν προκειμένου να τους κρατήσουν χώρια. Ο Ντέιβιντ μαθαίνει τελικά, πως οι άντρες αυτοί ονομάζονται «Ρυθμιστές» και είναι απεσταλμένοι της Μοίρας με αποστολή τους να εμποδίσουν, με κάθε τρόπο, τη σχέση μεταξύ των δύο νέων, καθώς κάτι τέτοιο θα ανέτρεπε τη ροή της Αμερικανικής Ιστορίας και όχι μόνο! Ο Ντέιβιντ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει πειθήνια το πεπρωμένο, που οι άλλοι έχουν προδιαγράψει για εκείνον ή αν θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή και θα ρισκάρει τα πάντα, αδιαφορώντας για το όποιο κόστος…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Έμιλι Μπλαντ, Λίζα Θόρεσον, Μάικλ Κέλι, Τέρενς Σταμπ, Τζον Σλέιτερι.

*Star, Παρασκευή 19/6, στις 21:00

«Γονείς της Συμφορά» (2010) σκηνοθεσία Πολ Γουέιτζ

Ο νευρωτικός πρώην πράκτορας της CIA περνά από νέα σκληρά τεστ τον νοσοκόμο γαμπρό του για να δει αν μπορεί να σταθεί αντάξιος της μοναχοκόρης του αλλά και να αναθρέψει τα δίδυμα εγγονάκια του.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέσικα Άλμπα, Όουεν Γουίλσον.

*Open, Παρασκευή 19/6, στις 21:00

«Ο Καλοστεκούμενος» (2014) σκηνοθεσία Francesco Patierno

Ο δικηγόρος Ουμπέρτο Ντουρλόνι είναι επιτυχημένος και δεν έχει ευαισθησίες. Γι αυτόν, κρίση, φόροι και αβεβαιότητα είναι μόνο τίτλοι στις εφημερίδες. Τον ενδιαφέρει το κέρδος, η διασημότητα, η επιτυχία με κάθε κόστος. Ένα βήμα πριν από τον θρίαμβο, όμως, αυτός ο τόσο τέλειος κόσμος αρχίζει να καταρρέει και να δείχνει τη σκοτεινή πλευρά του. Ο δικηγόρος μας δεν θα παραιτηθεί, βέβαια, τόσο εύκολα. Θα ριχτεί σε έναν φρενήρη αγώνα δρόμου για μια θέση στην κορυφή. Θα χτυπήσει και θα χτυπηθεί, θα προδώσει και θα προδοθεί σε μια απρόβλεπτη πορεία στο χείλος του γκρεμού που, μέσα από μια κωμικοτραγική περιδίνηση ανάμεσα σε ανόητα αστεία και μοιραίες γυναίκες, «μεγαλοκαρχαρίες»  και δολοπλοκίες, απάτες και ατυχίες, θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει έναν άλλον εαυτό.

Παίζουν: Claudio Bisio, Margherita Buy, Diego Abatantuono.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 19/6, στις 22:00

«Ο Μαφιόζος της Διπλανής Πόρτας» (2000) σκηνοθεσία Τζόναθαν Λιν

Η καθημερινή ζωή του οδοντιάτρου Οζ (Μάθιου Πέρι) αλλάζει ριζικά όταν ανακαλύπτει ότι ο νέος γείτονάς του, Τζίμι «Τουλίπα» Ταντέσκι, είναι επαγγελματίας δολοφόνος. Κατά παρότρυνση της γυναίκας του Σόφη (ΡοζάναΑρκέτ) τον προδίδει στα πρώην αφεντικά του, που τον έχουν επικηρύξει έναντι αμοιβής, αλλά διαπιστώνει ότι είναι πιόνι ενός σχεδίου, όπου όλοι σχεδιάζουν στο τέλος να τον βγάλουν από τη μέση. Ο καθένας προσπαθεί να σκοτώσει τον άλλο παίζοντας όλοι σε ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών. Το πρόβλημα είναιότι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θέλουν να σκοτώσουν. Όλοι θεωρούνται πιθανοί δολοφόνοι σε έναν αγώνα για επιβίωση με τον «Οζ» να τρέχει και να μην φτάνει. Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μάθιου Πέρι, ΡοζάναΑρκέτ, Νατάσα Χένστριτζ, Μάικλ ΚλάρκΝτάνκαν, Αμάντα Πιτ, Κέβιν Πόλακ.

*Alpha, Παρασκευή 19/6, στις 22:00

«Ανάμεσα σε Δύο Ληστείες» (2011) σκηνοθεσία Ρομπ Μίνκοφ

Ο Πάτρικ Ντέμπσι παγιδεύεται μαζί με άλλους ομήρους σε μια τράπεζα την οποία ληστεύουν ταυτόχρονα δύο συμμορίες! Κι επειδή είναι κρυφά ερωτευμένος με μια ταμία, προσπαθεί να τη διασώσει.

Παίζουν: Πάτρικ Ντέμπσι, Άσλεϊ Τζαντ, Τιμ Μπλέικ Νέλσον.

*Open, Παρασκευή 19/6, στις 23:00

«Χωρίς Παιδιά» (2015) σκηνοθεσία Άριελ Γουίνογκραντ

Ο Γκαμπριέλ, έμπορος μουσικών οργάνων και ερασιτέχνης κιθαρίστας, χώρισε πριν από τέσσερα χρόνια. Από τότε η Σόφια, η οκτάχρονη κόρη του, είναι το κέντρο της ζωής του. Κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιοδήποτε φλερτ ή νέο έρωτα, χαρίζει όλη την ενέργειά του στην κόρη και τη δουλειά του. Μέχρι τη στιγμή που στη ζωή του θα μπει η Βίκι, μια όμορφη, ανεξάρτητη και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα, η οποία στην πρώτη τους συνάντηση, και χωρίς να ξέρει τίποτα για τη ζωή του, του παραθέτει τον μοναδικό της όρο σε οποιαδήποτε νέα γνωριμία: δεν θα κάνει ποτέ σχέση με κάποιον που έχει παιδιά. Πριν καν το καταλάβει, ο Γκαμπριέλ της αποκρύπτει ότι είναι πατέρας, ξεκινώντας ένα καθημερινό «μαρτύριο» ψεμάτων και ελιγμών, προκειμένου να μην τη χάσει από τη ζωή του.

Παίζουν: Ντιέγκο Περέτι, Μαριμπέλ Βερντού, Γουαδαλούπε Μανέντ, Μάρτιν Πιρογιάνσκι, Οράσιο Φοντόβα, Μαρίνα Μπελάτι, Γκιγιέρμο Αρένγκο, Πάμπλο Ράγκο.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 19/6, στις 23:00

«Καταδίωξη σε Δυο Ηπείρους» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ

Μία  ανώτερη υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, που αποσπάστηκε πρόσφατα στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, είναι επιφορτισμένη να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, να εμποδίσει τρομοκράτες να φτάσουν στις Η.Π.Α. Όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκεται στο στόχαστρο του θανάτου και ξαφνικά παγιδευμένη για εγκλήματα, που δεν έχει κάνει. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεται κυνηγημένη και προσπαθεί ταυτόχρονα να επιβιώσει, να αποκαταστήσει το όνομά της και να σταματήσει μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση που θα λάβει χώρα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Times Square.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Μίλα Γιόβοβιτς, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Έμα Τόμσον, Άντζελα Μπάσετ.

*Star, Παρασκευή 19/6, στις 23:15

«Chappie» (2015) σκηνοθεσία Νιλ Μπλόμκαμπ

Στο Γιοχάνεσμπουργκ του 2016 μια ειδική ομάδα ανδροειδών έχει αναλάβει τη διαφύλαξη της τάξης. Ο κατασκευαστής τους Ντίον Γουίλσον θέλει όμως να πάει ένα βήμα παρακάτω, δημιουργώντας ένα ρομπότ με ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη. Για να επιτύχει το σκοπό του, θα κλέψει ένα ρομπότ από την εταιρεία που δουλεύει για να τρέξει πάνω του το εξελιγμένο λογισμικό του. Η απαγωγή του Γουίλσον και του ανδροειδούς του από μια συμμορία γκάνγκστερ θα περιπλέξει, όμως, τα πράγματα.

Παίζουν: Χιου Τζάκμαν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Σάρλτο Κόπλεϊ.

*Ant1, Παρασκευή 19/6, στις 23:45

«Green Street 3: Καμία Υποχώρηση» (2013) σκηνοθεσία Τζέιμς Ναν 

Ο Ντάνι Χάρβεϊ έχει περάσει όλη του τη ζωή μέσα στα γήπεδα ποδοσφαίρου δίνοντας την ψυχή του και παράλληλα ανεβαίνοντας στη ιεραρχία του ποδοσφαιρικού συνδέσμου Green Street Elite. Δεκατέσσερα χρόνια πριν, ο Ντάνι γύρισε την πλάτη στη βία των γηπέδων και διοχέτευσε όλες του τις ικανότητες στις Μεικτές Πολεμικές Τέχνες. ‘Oταν όμως ο Τζόι, ο νεότερος αδερφός του Ντάνι, δολοφονείται σε έναν οργανωμένο τσακωμό, ο Ντάνι ξέρει πολύ καλά τον μόνο τρόπο για να μάθει ποιος ευθύνεται και να πάρει εκδίκηση…

Παίζουν: Σκοτ Άντκινς, Κέισι Κλαρκ, Τζόι Άνσα.

*Star, Παρασκευή 19/6, στις 01:00