Ανοίγουν από 1η Ιουλίου οι κινηματογράφοι – Όλα τα μέτρα προστασίας

Οι θερινοί κινηματογράφοι λειτουργούν ήδη από την 1η Ιουνίου και τώρα ήρθε η σειρά των κλειστών σινεμά να ανοίξουν ξανά, την 1η Ιουλίου. Η απαναλειτουργία των αιθουσών θα γίνει με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η λειτουργία των κινηματογράφων δωδεκάμηνης δραστηριότητας μπορεί να ξεκινήσει ξανά για το κοινό από την 1η Ιουλίου 2020, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική καμπύλη και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Αυτά είναι όσα ορίζει για τη λειτουργία των κλειστών αιθουσών το Υπουργείο, στο σχετικό του έγγραφο με τίτλο «Οδηγίες Ασφαλούς Λειτουργίας Κινηματογράφων Δωδεκάμηνης Δραστηριότητας»:

Χώρος

  • Η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 65% των θέσεων. Θα πρέπει να τηρούνται οι μεγαλύτερες δυνατές αποστάσεις μεταξύ των θεατών και να αφήνεται περιθώριο μεταξύ των σειρών. Πρακτικά, θα πρέπει ανά δύο θέσεις, το (τρίτο) επόμενο κάθισμα να μην προορίζεται για χρήση, είτε να προβλέπεται ανάλογη κενή θέση/κενός χώρος.
  • Σε περίπτωση ομαδικής κράτησης, ο μέγιστος αριθμός ορίζεται στα τέσσερα (4) άτομα με κενή θέση/κενό χώρο από την επόμενη κράτηση.
  • Ο/Η Υπεύθυνος/η του κινηματογράφου θα πρέπει να αξιολογήσει τις δυνατότητες διαχείρισης κοινούκαι να ορίσει τον μέγιστο αριθμό θεατών που μπορεί να διαχειριστεί με ασφάλεια. Διευκρινίζεται ότι μέχρι την επαναλειτουργία των κινηματογράφων και το άνοιγμα τους για το κοινό κατά την 1η Ιουλίου, οι Υπεύθυνοι/Υπεύθυνες των αιθουσών οφείλουν να προετοιμάσουν τους υπό διαμόρφωση χώρους καταλλήλως και να εκπαιδεύσουν το εργαζόμενο προσωπικό με τρόπο που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και θα προστατεύει τους εργαζόμενους και τους θεατές κατά τη παραμονή τους στους κινηματογράφους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη παρούσα.
  • Στους χώρους των κινηματογράφων θα πρέπει να γίνονται απολυμάνσεις με διάλυμα χλωρίνης 10:1, δηλαδή 9 μέρη νερό και 1 μέρος χλωρίνης, πριν και μετά από κάθε προβολή.