7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Λεωφορείο 657» (2015) σκηνοθεσία Σκοτ Μαν

Δύο συνάδελφοι, ο ένας πατέρας που δεν μπορεί να πληρώσει τη θεραπεία της άρρωστης κόρης του, επιχειρούν να ληστέψουν ένα καζίνο. Όταν αποτυγχάνουν, ξεκινά μια ξέφρενη καταδίωξη, στη διάρκεια της οποίας θα αναγκαστούν μπουν σε ένα λεωφορείο και να κρατήσουν ομήρους τους επιβάτες του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέφρι Ντιν Μπόργκαν, Κέιτ Μπόσγουορθ.

*Open, Τρίτη 23/6, στις 21:00

«Το Άσυλο του Τρόμου» (2014) σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσον

Βρισκόμαστε στη βρετανική επαρχία, λίγο πριν την αυγή του 20ου αιώνα,  στο άσυλο ψυχικά διαταραγμένων ατόμων Stonehearst Asylum. Στο ίδρυμα αυτό νοσηλεύονται αποκλειστικά μέλη των πιο επιφανών οικογενειών της Ευρώπης. Ο νεαρός απόφοιτος ιατρικής, Έντουαρντ Νιούγκειτ ζητάει να εργαστεί εκεί προκειμένου να αποκτήσει πρακτική εμπειρία στη νοσηλεία ασύλου. Πράγματι γίνεται δεκτός από τον δρ. Σίλας Λαμπ και ενσωματώνεται στο προσωπικό του ιδρύματος. Από τις πρώτες κιόλας ώρες αντιλαμβάνεται ότι στο Stonehearst πνέει ένας διαφορετικός «αέρας». Η διαπίστωση αυτή, μαζί με τα αισθήματα που αρχίζει να τρέφει για μία ασθενή, την Ελάιζα Γκρέιβς, θα τον οδηγήσουν σε ενέργειες άκρως επικίνδυνες. Σύντομα ανακαλύπτει πως όλα εκεί μέσα είναι υπό αμφισβήτηση και πως τρόφιμοι και γιατροί κρύβουν ένα μεγάλο μυστικό. Θα καταφέρει να επαναφέρει την ισορροπία στο ίδρυμα ή απλά θα χάσει εκεί τον εαυτό του για πάντα;

Παίζουν: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Τζιμ Στέρτζις, Ντέιβιντ Θιούλις, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μάικλ Κέιν.

*Star, Τρίτη 23/6, στις 21:00

«Baywatch» (2017) σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον

Ο ναυαγοσώστης Μιτς Μπιουκάνον και η ομάδα του αναλαμβάνουν, εκτός της φύλαξης της παραλίας, την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων ναυαγοσωστών. Ανάμεσά τους είναι και ο αλαζόνας πρωταθλητής κολύμβησης Ματ Μπρόντι. Η σύγκρουση μεταξύ τους είναι εκρηκτική, αλλά τελικά θα αναγκαστούν να συνεργαστούν στενά προκειμένου να ξεσκεπάσουν μια εγκληματική οργάνωση που διακινεί ναρκωτικά και απειλεί το μέλλον της παραλίας τους. 

Παίζουν: Αλεξάντρα Νταντάριο, Πριγιάνκα Τσόπρα, Ντουέιν Τζόνσον, Ζακ Έφρον, Πάμελα Άντερσον, Ντέιβιντ Χάσελχοφ.

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 23/6, στις 22:00

«Η Βασίλισσα της Ισπανίας» (2016) σκηνοθεσία Φερνάντο Τρουέμπα

Η ηθοποιός Macarena Granada, μετά από μία καριέρα στο Βερολίνο, ταξιδεύει στο Hollywood, όπου καθιερώνεται σαν Ντίβα. Είναι στα 1950 που θα επιστρέψει στην Ισπανία, για να πρωταγωνιστήσει σε μια μεγάλη Αμερικανική κινηματογραφική παραγωγή, τη Βασίλισσα της Ισπανίας, με θέμα τη ζωή της Ισαβέλλας Ι΄ της Καστίλης. Στη Μαδρίτη όχι μόνο θα συναντήσει τους παλιούς φίλους και συναδέλφους της από το παλιό θίασο, αλλά επιπλέον θα έχει να αντιμετωπίσει κι ένα ακόμη δικτατορικό καθεστώς, αυτό του Francisco Franco.

Παίζουν : Πενέλοπε Κρουζ, Κάρι Έλγουες, Μάντι Πατίνκιν, Τζ. Ει. Μπαγιόνα.

*ΕΡΤ3, Τρίτη 23/6, στις 22:00

«Η Συναλλαγή» (2011) σκηνοθεσία Άαρον Χάρβεϊ

Η ζωή τριών γυναικών που έχουν ως επάγγελμα τις ληστείες, θα ξεφύγει από την πορεία της, όταν το γοητευτικό αφεντικό τους, Μελ, έμπορος ναρκωτικών θα τις δελεάσει να δεχτούν μία τελευταία δουλειά: να εμποδίσουν μία συναλλαγή ναρκωτικών. Όταν όμως ένας φόνος μπερδεύει την κατάσταση πριν καν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, γίνεται προφανές πως τα πράγματα δεν είναι όπως έδειχναν αρχικά και η “εύκολη” δουλειά γρήγορα μετατρέπεται σε ένα ανελέητο κυνηγητό θανάτου, όπου όλοι έχουν ένα όπλο στραμμένο στον κρόταφο. 

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φόρεστ Γουίτακερ, Μαλίν Άκερμαν.

*Open, Τρίτη 23/6, στις 23:00

«Όταν ο Μαρξ Συνάντησε τον Ένγκελς» (2017) σκηνοθεσία Ραούλ Πεκ

Ο 26χρονος Καρλ Μαρξ παίρνει το δρόμο της εξορίας με τη σύζυγό του, Τζένι. Στο Παρίσι του 1844, γνωρίζουν τον νεαρό Φρίντριχ Ένγκελς, γιο εργοστασιάρχη, που έχει μελετήσει και ζήσει από κοντά την εμφάνιση του προλεταριάτου στην Αγγλία. Ο κομψευόμενος Ένγκελς φέρνει στον Μαρξ το κομμάτι που του έλειπε για να σχηματίσει το όραμά του για τον κόσμο. Μαζί, ενάντια στη λογοκρισία και τις αστυνομικές εφόδους, παρά τις εξεγέρσεις και τις πολιτικές αναταραχές, θα συμβάλλουν καταλυτικά στη γέννηση του εργατικού κινήματος, το οποίο μέχρι τότε ήταν αυτοσχέδιο και ανοργάνωτο. Το κίνημα αυτό θα εξελιχθεί στην πιο πλήρη θεωρητική και πολιτική μεταμόρφωση του κόσμου από την Αναγέννηση κι έπειτα – χάρη σε δύο ιδιοφυείς, θρασείς, νεαρούς άνδρες από καλές οικογένειες. Θα δούμε το παράδοξο δύο διανοούμενων, που γεννήθηκαν σε πλούσια σπίτια, αλλά αφιέρωσαν τη ζωή και τη σκέψη τους στην απελευθέρωση του προλεταριάτου από τα ταξικά του δεσμά, την εξιστόρηση μιας φιλίας και τη γέννηση ιδεών, οι οποίες κατέληξαν να ανατρέψουν μοναρχίες και να εγκαταστήσουν μια νέα τάξη πραγμάτων.

Παίζουν: Αουγκούστ Ντιλ, Στέφαν Κόναρσκε, Βίκι Κριπς, Ολιβιέ Γκουρμέ, Χάνα Στιλ, Αλεξάντερ Σιρ, Χανς-Ούβε Μπάουερ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 23/6, στις 23:00

«Jumanji: Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα» (2017) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Τέσσερις έφηβοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι και αποφασίζουν να…τολμήσουν να παίξουν. Ένα βίντεογκέιμ κάπως διαφορετικό από όλα τα άλλα αφού τους «ρουφάει» σε μια αληθινή πίστα και τους μετατρέπει σε αληθινούς ήρωες ενός παιχνιδιού επιβίωσης σε μια επικίνδυνη ζούγκλα. Μία ταινία, από τις διασημότερες οικογενειακές περιπέτειες των 90s, βασισμένη στο βιβλίο του Κρις βαν Άλσμπουργκ «Jumanji» με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, εκσυγχρονίζεται, γίνεται ανώτερη της πρωτότυπης, με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών μεγάλης εμπορικής απήχησης, που πατάει γκάζια και συντρίβει τα ταμεία αγγίζοντας το $ 1 δις σε παγκόσμιες εισπράξεις.

Παίζουν: Ντουέιν Τζονσον, Κέβιν Χαρτ, Τζακ Μπλακ, ΚάρενΓκίλαν.

*Mega, Τρίτη 23/6, στις 00:00